Ikerbabák (beszélgetés)
Zezi:S a DM-es 2es milyen árban mozog?
Maninka:NAgyon ügyesek a gyerekek,de nem akarlak elszomorítani de most jön majd az az időszak amikor futhatsz a gyerek után hogy egyen,a nagynál volt hogy futva ettünk,hisz érdekelte a világ,hogy mennyi minden is van körülötte :-)Gondolom örültél a kaktusznak:-)Az jó hogy nem kezdett el sírni,kis rafinált :-)
Damnedke:nekem nem jött be,hogy a nagy csak tejpépet kapjon,nem volt neki elég fojton fent volt éjszaka,hogy éhes...viszont 11 hósan elutasította magától a tápszert:-)Remélem az ikrek is ilyenek lesznek!
Márti:Boldog szülinapot,s ne aggódj minden ok lesz agyerkőcökkel!
Etesz:Az igen,le a kalappal,hogy még mindig van tejed ill. akkor ezek szerint beindult rendesen s nem apadt el!
Mikor adtatok a gyerekeknek már napi 2x gyümit,tejpépet,üvegeset?Ugye mi már lassan 1 hete ezt csináljuk,de szeretném ha lassacskán kialakulna az hogy van uzsi is ami kanalas...s az tejpép lenne vagy babadesszert :-D
Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket s sok locsolót kívánunk!
Sziasztok!
Babli mi este pépet eszünk nem tápit. Az már csak reggel van..vagy ha mégis éjjel felkelnének...
Én is kívánok boldog nyuszit!!!
Alapból egyik este azt adtam nekik, nem hígítgattam meg ilyenek.
Bolti, 2,8%-os tejet adtam nekik. Nem forralom fel, elvileg ezt már egyszer hőkezelték.
Egyébként mi hordjuk a házi tejet is, de azt még nem mertem adni nekik, persze ezt forralom magunknak is.
Amúgy semmi változást nem vettem észre rajtuk,mármint nem ment a hasuk vagy ilyesmi.
Sziasztok!
Voltunk mérésen.
Kitti: 9600gr 87cm
Ancsa: 8700gr 84cm
A centi szerintem kicsit sok. Nem hiszem, hogy ilyen hosszúak lennének. A tejet mi is isszuk pár napja. Főként 3,5%-os amit adok nekik. Ezt nem forralom, de ha csak 1,5%-os akkor azt igen.
babli: mi tápszert a DM-es Babylove 2-est esszük. Hasonló az állaga az 1-es tápszerekéhez és csak ezt eszik meg. Na meg olcsó is:)
Márti!
Boldog szülinapot kívánok!Lesz nagy buli?
Puszi
Szia!
Gratula nektek, nagyon ügyesek a gyerkőcök, és jó "hallani", hogy bátran adsz nekik mindenfélét enni. Valahogy nagyon el lehet veszni ebben a mostanában-mi-a-trend-az-etetésben mizériában. Korábban lehetett kekszet adni a gyümibe, most inkább ne, de már olvastam, hogy mégis, szerintem meghülyítik az embert... Szóval tetszik ez a laza felfogás, betartom én is! :)
Sziasztok!
Szerencsére mi is jól vagyunk, tegnap voltunk 11 hónaposak. Nagyon repül az idő.
Kb. 1 hete tehéntejet adok nekik, mert a tápszertől is állandóan éhesek voltak éjjel. Meg akartam várni az egy éves kort, de már borzasztók voltak az éjszakák.Pedig 3-as tápit adtam nekik.
Szóval azóta alszunk éjjel, el sem hiszem. :) Reggel fél 7 körül ébrednek, hirtelen én is olyan "kipihent" lettem.
Amúgy szinte mindent esznek már. Reggel vajas -májas kenyér, felvágott, virsli, kuglóf. Délben meg legtöbbször a mienkből adok nekik. Tegnap kakaspörkölt volt krumplival, akkora adagot bevágtak, hogy csak lestem.
Hunor iszonyú mozgékony, mindenre felmászik, lefelé meg esik. Ma éppen a kaktuszt borította a fejére, folyt a sáros víz a fején, ruháján, falon, függönyön. Oda vitte a párnát az ablakhoz, arra ráállt, így elérte a kaspót. Persze meg sem lepődött. Úgy érzem tartogat még meglepetéseket ez a gyerek. Amúgy már 10 lépést megy egyedül vagyis szalad. Fog rendesen is menni? Az ágy mellett is kapaszkodva fut. Lilikém óvatosabb, ő még egyedül nem próbálkozik, de kapaszkodva szépen lépeget. Totál különbözőek.
Lili tapsol, ha mondod neki, hogy tapsi-tapsi.
Meg pá-pá - zik is.
Mostmár egyedül isznak cumisüvegből, rájöttek, hogy meg kell dönteni. Azt hittem soha nem érjük el ezt.
Amúgy nem aggódom semmin, minden alakul valahogyan.....
Viszont most kezd kialakulni az anyásság. Ha nem látnak akkor már ordítás van, pedig jó lenne ha ez nem alakulna ki.
Bocsi, kicsit hosszú voltam.
Babli: Mi Beba 3-at ettünk, de az drága. Allergia miatt.
Márti: Nálunk is borús idő van, de amikor jó az idő sokat kinnt vagyunk és élvezik nagyon.
Vettünk új babakocsit, esernyőre csukható ikreset és élvezik, hogy ebből jól kilátnak.
Sziasztok!
Mi jól vagyunk köszönjük,tegnap voltunk a csajokkal a 4hós oltáson s a Noémi:6770 míg a Lillus 6110 gramm 1 hónap alatt majdnem 1 kg jött fel rájuk:-)s 62 ill. 60 cm :-)
Ki milyen tápszert eszik?Főként most azokhoz szólna akik elmúltak 6 hósak ugyanis a doki csak addig írhatja fel az olcsó tápszert a Mildié 1 et...semmi alergiánk meg ilyenek nincsenek szerencsére a családban:-)
Mi is nagyon szeretünk kint lenni a szabadban,délután ha már hazajött valaki akkor a csajok kint uzsiznak:-)Nagyon bejön nekik a hozzátáplálás:-)Aminek persze örülök:-))
Sziasztok!
Ki hogy van?Nálunk borongós esős idő van,pedig úgy megszoktuk,hogy kinn vagyunk.
Voltunk tegnap tanácsadáson.Hááát...nem nagyon nőttek a csajok,még mindig 67 cm-ek és egyedül Zsófi gyarapodásával volt megelégedve a doki:(Dóri 8200,Zsófi 8550 gramm.Dórit eléggé megviselte,hogy benne volt ebben a hányós nyavalyában,ez a súlyán is látszik.Pedig ezerrel szopizunk és szinte minden főzit megesznek.
Ti legalább utána le tudjátok rakni őket a kiságyba!
Ez is valami...:)!
Háááááát, nem tudom, hogy átszoknak-e!??
Szerintem az elejétől ha ezt szokják meg, akkor okés, de később nagyon nehéz átszoktatni.
A barátnőm is ezzel küzd, és már 2 éves elmúlt a lánya és még mindig nem hajlandó a kiságyában aludni.
Most jön a kistesó, bajban is vannak...
Nálunk mindhárman azt szokták meg, hogy a kiságyban van az alvás, és ők máshol nehezen is alszanak el.(kivéve a Dávidot, akit napközben egy kicsit ringatni kell, de este már alig várja, hogy betegyük a kiságyába...)
Sziasztok!
Nálunk is az elejétől fogva egyedül alszanak el a babák. Én így is terveztem, még mikor a pocakban voltak, hogy megkönnyítsem a saját életemet. De bevált. Az összes elalvásuk (napközben is) így zajlik. Persze többször rájuknézek észrevétlenül míg elalszanak (nálunk is hason). Szóval szerintem se aggódj, az előző "szokás" miatt lehet a furcsa érzésed! :)
Mi is így csináljuk,de nem az elejétől.
Sokáig nem tudtak maguktól elaludni. Aztán szerencsére maguktól megtanulták, hogyan kell elaludni.
Mostmár este fürdés, evés és jó esetben alvás reggelig.