Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Így dominózom! fórum

Így dominózom! (beszélgetés)

4161. cabcd72c72 (válaszként erre: 4156. - Virgilius)
2008. nov. 10. 12:56
Ez a programozói szemlélet helytelen a számomra, szeretek nyugodt lenni, hogy minden oldalról a kedvembe akar járni az a program, amiben éppen mozgok. Nem a bosszantásomra kell, hogy törekedjen, ép ellenkezőleg, azt kell elérni, hogy kedvem legyen "használni". Játék programnál ez, meg hatványozódva az igényem.:-DDDD
4160. jozsef.csoke (válaszként erre: 4157. - Cabcd72c72)
2008. nov. 10. 12:51

Bocs a fiukat én kérdeztem,Ildi téged jelőlt be válasznak.

De tényleg nem volt rám tekintettel.Átaludtam.

4159. virgilius (válaszként erre: 4157. - Cabcd72c72)
2008. nov. 10. 12:13

A különböző vallások úgy alakultak ki, hogy a természeti erőknek kiszolgáltatott egykori emberek megszemélyesítették, emberi tulajdonságokkal ruházták fel az elemeket, áldozatokkal próbálták őket megvesztegetni, elképzelt tetteiket regékben, mondákban örökítették meg...

Cybervilágunkban a természeti erőket egy játékprogrammal helyettesítjük be, melyet nem istennek, hanem keltetőgépnek nevezünk el, fohászkodunk hozzá, hálát adunk neki, talán áldozatokkal kenyerezzük le... :DDD

A regék és mondák sem szóban terjednek majd, de nem is papírra vetjük őket, hanem netes naplót, vagyis blogot ír majd róla valaki előbb-utóbb - ha még el nem kezdte. :DDD

2008. nov. 10. 12:01
DominÓra: 0, 5, 12, 14,
4157. cabcd72c72 (válaszként erre: 4156. - Virgilius)
2008. nov. 10. 11:54

Ha már, itt tartunk, akkor úgye tegnap azt kérdezte Ildikó, hogy a 23. DominÓránál a fiúkra miért nem volt tekintettel a "gép".

Azt válaszolomrá, hogy rám tekintettel volt. Úgyanis a 23 órás DÓ után mindent leraktam az asztalomról, egy dominót aukcióra tettem. A 00:00 DÓ kaptam egy masnis dominót az A1-re, amit beváltottam, mivel gondolt rám a masina, hogy kihagyott négy DÓ-t, ha beváltom az ajándékoma arra az esetre.

Kihasználtam a legetőséget és úgye mivel nem raktam le, azt hitte, hogy nem sorba illőket adott, így, hogy időt bíztosítson számomra, a következő DominÓrát eltette 12:00-ra, mondván 2-3 dominómat időközben aukción elviszik, így helyem lesz az asztalomon.

Persze, ezek szerinted csupa véletlenek sorozata, szerintem meg, szeret a "keltetőgép".

4156. virgilius (válaszként erre: 4153. - Cabcd72c72)
2008. nov. 10. 11:27

Ha ő meg is van erről győződve, annak csak az az oka, hogy nyitott az ötleteidre. :)

Egyébiránt bár személyesen nem ismerem a portál gazdáit, programozót azért láttam már közelről, és bizton állítom, ha valamit meg lehet írni egyszerűen és bonyolultan is, akkor tutira az előbbit választják. :)

4155. kry84 (válaszként erre: 4153. - Cabcd72c72)
2008. nov. 10. 11:20
Ezt nagyon szépen leírtad:)Nem gondolkoztál még rajta,hogy író legyél?
4154. dogiz (válaszként erre: 4137. - Ec33c24929)
2008. nov. 10. 11:18
Szia! Nem kaptál azonnal 3 pontot? mert azonnali ajándék 3 pont, akkor el szokott tünni!
4153. cabcd72c72 (válaszként erre: 4149. - Virgilius)
2008. nov. 10. 11:16

Most nézzed meg a 4152 "kry84" dominózó társunk fohászát.

Mondja Ő a "keltetőgépnek", hogy milyen ősszekötő dominót kér, neeeeem, mert megvan róla győződve, /hisz annyiszor elmondtam/, hogy a sorvéget "tudja" a "keltetőgép", hisz mikor leraktad megnézte, hogy hány pontot érő dominót adtál oda. Mint a közértbe a pénztáros a pénzt, összenézi a blokkon szereplő összeget és a kapott pénzt és "megmondja", hogy mennyi jár Neked vissza és azt visszaadja.

Kry84 is abba bízik, hogy a "keltetőgép" tudja a sorvégét és így csak azt mondja meg, hogy melyik dominóját szeretné a sorvéghez illeszteni.

Persze a "keltetőgép" nem most dönti el, hogy majd ad érte 3 pontot a lerakásért, hanem majd akkor, mikor konkrétan a Beilleszt gomra kattintva ezt kezdeményezi.

4152. kry84
2008. nov. 10. 11:00
Kérlek drága jó keltetőgép,adj nekem olyan dominót,hogy le tudjam tenni a fehér 9/9-es dominómat!
4151. virgilius (válaszként erre: 4150. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 10. 10:44
Persze, Laci elméleteit élmény olvasni. :) De azért ne élje bele magát senki túlzottan szerintem. :))) Én örülnék legjobban, ha lenne logika a játékban, akkor tutira nem itt tartanék, ahol. :P
4150. jozsef.csoke (válaszként erre: 4149. - Virgilius)
2008. nov. 10. 10:38

Osztom. Én sem hiszek az összeesküvés elméletben. A hoxa porta egyik része csak a domino. Ezt Hoxa is irta egyszer.

De azért tetszik hogy Lacikánk éberen őrködik a rend felett. Mint látod,tegnap adományoztam néki kettő címet.

És tényleg elismerem,mégha ma ellent is mondok. Ezt a statisztikára is értem,mert annak nagy jelentőséget én nem tulajdonitok.

De nyilvánvaló,hogy az én vagy az ő nézetét nem kell osztani.

Vnalmas lenne a világ a sokszinűség nélkúl

4149. virgilius (válaszként erre: 4146. - Cabcd72c72)
2008. nov. 10. 09:16
Szerintem a gép se nem figyeli, se nem tartja nyilván a dominók mozgását. Kizárt, hogy ezt hosszabb ideig tárolnák, és kizárt, hogy stat készüljön róla. A gép ad dominót, és ad pontot, ennyi. A többi a mi dolgunk. :)
4148. virgilius (válaszként erre: 4147. - Cabcd72c72)
2008. nov. 10. 09:14
Szerintem egyikünk sem rak duplát abban az időszakban, csak ha nagyon meg van szorulva. Van olyan eset, amikor muszáj (pl egymás után jönnek az órák délután, csak 1 heyed van és összeillő sorod, de nem tudod lerakni, és akkor kapsz egy duplát pl 6-kor, és 7-kor megint óra lesz).
4147. cabcd72c72 (válaszként erre: 4144. - Virgilius)
2008. nov. 10. 08:40

Persze, hogy nincsen gond éjszaka, ha 2 óránként DominÓra van, mert arra többen felkelnek a pihe-puha ágyikóból, de azért, hogy megvegyen egy duplát, ami még pontot sem hoz, hát minek keljen fel. Ha fenn van, akkor megveszi, de ezért csak, nem kel ki az ágyikóból. Erre a mozdulatára, nappal lehet számítani, de éjjel nem.

Erre a tényre próbáltam a figyelmet felhívni, hogy gondoljon rá, mikor duplát tesz az éjszakai aukcióra.:-)

4146. cabcd72c72 (válaszként erre: 4140. - Virgilius)
2008. nov. 10. 08:35

Az összes dominózó a GÉP ellen játszik, aki figyeli és nyilvántartja a dominó mozgásainkat. A régi játéknál a sor mozgot és ahhoz kapcsolódtál, most a sord vége áll, de viszont az asztaoldon "mozognak" most a dominók, amit egy iciri-picirit befolyásolni tudsz. Na ennek az iciri-piciri befolyásolásni lehetőségnek , az észszerűségét próbálom keresni.

Nem látványos ez a tevékenység.:-))) Sőt égbekiáltó eredménye sincs, de az agytekervényeimet (márha van), bizony foglalkoztatja.:-DDD

4145. Maruszja
2008. nov. 10. 08:30
Szép napot kívánok mindenkinek és jó dominójárást!
4144. virgilius
2008. nov. 10. 08:20
Nézzétek meg most az aukciót... Csak délben lesz óra, ezért lemennek akár 1 pontig a domik, ellenben a drágább helyeken sincs sok. A deles óránál alig találni majd olyat, amit meg lehet venni. És akkor majd fölraknak egyszerre vagy 200-at.
4143. cabcd72c72 (válaszként erre: 4137. - Ec33c24929)
2008. nov. 10. 08:18

Nem tünt el az ajándékod és nem kattintittál rá az ajándék dominóra, hanem "kattintgatsz" a dominó felett és egyszerre annélkül, hogy láttad volna a kíírást tudomásul vetted, hogy "Azonnal kaptál 3 pontot". Ennek az állandóan eltünő ajándéknak, nagyon tudunk többen örülni, az igaz, hogy csak egyet kattintva, a szöveget is el tudjok hozzá olvasni.

Sokadjára jelenik meg a fórumokon ez a nagy "méltatlankodás" és mikor ilyenkor a pontjaira pislant a "méltatlankodó", hozzá teszi, "ez bizony így történt"

Kívánok néked is többször ilyen eltünős masnis dominó felnyítást.:-DDDDD

4142. virgilius (válaszként erre: 4141. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 10. 08:04
Igazán jó az lenne, ha az előző napi utolsónál kiírná a másnapi elsőt, akkor lehetne jól kalkulálni, de sajnos ezt nem valósítják meg, pedig ugrásszerűen javulna a stratégiai helyzetünk vele. :)
4141. jozsef.csoke (válaszként erre: 4138. - Virgilius)
2008. nov. 10. 08:00

Helyes.

A Laci elmélet részben igaz lenne ha az órák egyenlő ritmusban jönnének.

De manapság több óra is eltelik egy egy dominóra között,igy valóban nehéz kiszámitani,hogy mi a legjobb idő az aukciózáshoz. Én estefelé megvárom,hogy mikor van az utolsó,s úgy döntöm el mikor aukciózom.

4140. virgilius (válaszként erre: 4136. - Cabcd72c72)
2008. nov. 10. 07:57
Megérzéseddel kapcsolatban: véletlenszerűségben szabályokat keresni természetesen lehet, és óhatatlanul talál is az ember, csak épp több lesz alóla a kivétel, mint amennyi nem. Mivel képtelenség az összes dominózó összes lapjárását követni, így ezekre alkalmasint nem derül fény, és úgy hihetnők, hogy a szabály működik. :)
4139. dogiz
2008. nov. 10. 07:57
Sziasztok! jó reggelt és jó dominókat a mai napra is, látom még lesz jópár:)
4138. virgilius (válaszként erre: 4136. - Cabcd72c72)
2008. nov. 10. 07:53

Ha viszont mindenki követné a tanácsod, és nem raknának fel aukcióra domit éjszakára, akkor miből tudnának válogatni az éjszakai aukcióról vásárolók? :)

Nem lehet ám kiszámítani a dolgokat, most, hogy csak délben lesz óra, simán megmaradtak egy pontosok, pedig ilyenkor már leginkább csak hármasokat lehet találni normál esetben.

Tegnap meg a 6 órásinál megugrott a feltett domik száma, a 23 órást meg az éjfélit viszont csak kevesen várták meg. Ha folyamatosan mentek volna este is az órák, akkor elkeltek volna a 6-kor fölrakottak is még tegnap.

2008. nov. 10. 07:49
Képzeljétek tegnap kaptam masnis ajándékot. Nagyon örültem, de ahogy rákattintottam, eltűnt. Milyen ajándék az ilyen. -1 pont. mert dominó helyett kaptam egy nagy semmit. hogy lehet ilyet csinálni?
4136. cabcd72c72 (válaszként erre: 4130. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 10. 07:33

Az éjjel nagyon sok, nem dupla dominó is elvérzett, pedig volt olyan is benne, amit a soromba nagyon szerettem volna látni. Mire lejárt a vásárlási kötöttségem, na ennyit jelent 2 perc is.:-(((

Mint érdekesség a következő, csak az 5 pontosok között volt akkor, amit most vettem meg fehér árban, amit az éjjel vettem fehér dominóhoz, szintén fehér árban.

Nappal láttál Te már aukción fehér dominót 3 pontosként, nem, hát ezért vettem meg, meg hozzá az összekötőt is, így pontveszteségem nincs rajta úgye, mivel most már sorba tudom illeszteni. Ha kiszámolod, azért másképpen látszik ám. Az összekötőt, ha lejjebb engedem, gondolod, hogy meg tudom venni, a jelen helyzetbe 8 óra után 2 pontért. Frászt!

Az erölködésből, toporzékolás lesz, ha fogadhoz vered a pontokat, /mint más a garast/ a gép nem támogat, mint ezt már többször említettem. Tudom, bizonyítani nem tudom, nektek a megérzésem nem számít, hát akkor legalább én kövessem magamat, hogy "tömegnek" lássék. :-DDDDDD

4135. Cucus7
2008. nov. 10. 06:36
Jó reggelt mindenkinek. Nagyon korán van még nekem, pilláimat emelgetem. Dominókat nézegetem. De amit látok nem szeretem.
4134. jozsef.csoke (válaszként erre: 4132. - F7c9036139)
2008. nov. 10. 06:13
Kösz,nem vettem észre.
4133. bc601cb700 (válaszként erre: 4125. - Cabcd72c72)
2008. nov. 10. 06:09
Szerencsére azért nem 5 pontos volt az az összekötő, csak kettő. A tegnapi nap folyamán 1 pont veszteség, amit egy sárga kárpótolt. Szóval így okoskodtam éjjel, de a fejleményeket nézve ráértem volna. Most viszont hí a kötelesség, mindenkinek szép napot.
4132. f7c9036139 (válaszként erre: 4131. - Jozsef.csoke)
2008. nov. 10. 05:57
DomiÓrák: 0, 5, 12

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook