Igaz az, hogy addig nem mehetsz munkanélkülire, míg tart a végkielégítés? (tudásbázis)
5. emagdi (válaszként erre: 4. - Lizabella)
2009. febr. 3. 16:58
a felmondási papírodon v. közös megegyezéseden rajta lesz az, hogy mi a munkában töltött utolsó napod (konkrét dátum). ez után mehetsz regisztrálni álláskeresőként.
a végkielégítés csak egy összeg, amit kapsz a cégtől, nem is muszáj, hogy a havi munkabér X-szereseként határozzák meg, mondhatnak akár fix összeget is (ha az magasabb, mint a törvény szerint egyébként járó végkielégítés mértéke).
4. lizabella
2009. febr. 3. 16:54
oké köszi. Én is így gondoltam,de már két ember is ezt mondta.
3. emagdi
2009. febr. 3. 16:52
nem, a végkielégítésnek ehhez semmi köze.
a felmondási időd alatt (tehát amíg van munkaviszonyod) nem mehetsz el munkanélkülinek.
2. lizabella
2009. febr. 3. 16:50
Értem az alatt,hogy ha 6 hónap végkielégítést kap valaki addig nem lehet munkanélkülire jelentkezni.
1. lizabella
2009. febr. 3. 16:49
Igaz az, hogy addig nem mehetsz munkanálkülire még tart a végkielégítés.?
További ajánlott fórumok:
- Munkaerő-kereslet avagy munkanélküliség
- Ismerősöm tartozását a januári munkanélküliből ígéri megadni, de most hallottam valakitől, hogy azt már decemberben utalták. Ez igaz?
- Aki 1 havi végkielégítést kap, az jogosult munkanélküli segélyre?
- Arról, hogy valaki munkanélküli és nem kap ellátást, az önkormányzatnál hol adnak ki igazolást?
- Igaz az, ha gyes alött nem dolgozott az anya, nem kap munkanélkülit, ha lejár a gyes? Én ápolásin voltam, az számit?
- A tegnapi nappal letelt a gyesem, mehetek rögtön a munkanélkülibe vagy meg kell várjam az igazolást a tavalyi gyeses évemről?