Igaz az az állitás, hogy a szolárium jó az ekcémás bőrnek? (beszélgetés)
Most találtam egy cikket, ami javasolja a szoli használatát ekcémára és pikkelysömörre!!!
Hozzám járt egy nögyógyasz az ekcémás börével szoliba,akkor biztos jó
Sziasztok!
Csatlakoznék azokhoz akik azt javasolták,h ne menj szoliba az ekcémáddal!
Több féle ekcéma létezik(kontakt ekcéma:mely kémiai anyagokkal való közvetlen érintkezés miatt alakul ki,degenerativ ekcéma:viz lúgok,zsiroldószerek tartós hatása okozza,mikróbás ekcéma:hámsérülés,baktériumok vagy gombák által,szeborreás ekcéma: szeborreás területeken alakul ki és az endrogén ekcéma:mely örökletes gyakran szövődik asztmával vagy szénanáthával!)szóval mindegyiknek más az okozója!
A napfény azért szokott jó lenni a bőr próblémákra,mert az UVb-nek van fertőtlenitő hatása is,viszont a szolárium nem kifejezetten egészséges,mert nem tudják kivonni belőle a káros UV sugárzást!
Én is Bioptron lámpa párti vagyok,nagyon ajánlom!
Sok kozmetikábam van már lehetőség igénybe venni mint szolgáltatást.Általában nem drága!:)
Huu hat köszönöm a sok jo tanacsot :) szoliban meg sosem jartam epp ezert mert nem tul egeszseges... De azthiszem a legjobb az lenne ha felkeresnek egy termeszetgyogyaszt.csak itt külföldön...nemtudom :| meg nem nagyon igazodom ki hol mit lehet:|
Meg levesz egy csomó pénzzel.
Az ekcéma tünetei változóak. Rendszerint hullámokban jelentkezik, a beteg bőrfelület állapota egy időre jelentősen javul, majd időnként kiújul.
Ezért aztán érthetően kedvelt területe az ilyen sarlatánoknak, mint a természetgyógyászok.
Csak akkor tudnád meg, hogy mennyire igazam van, ha ekcémás lennél. Nekem volt ekcémám és felelősséggel ki merem jelenteni, hogy tudom, miről beszélek.
A fényterápia jó a kezelésére, pl: bioptron lámpa megfelelő színnel!
(Nyáron is enyhül a tünet a napfény jótékony hatásainak következtében)
Nekem annó a gyerekorvos írt fel ekcémára egy speckó krémet, nem lehet készen kapni, úgy kevergetik ki a gyógyszertárba, csomó alkotóeleme van. Nincs is neve, én halas krémnek hívom, mert van benne csukamájolaj:D Az az én csoda krémem. Csak rohadt büdös. Szoli nem hiszem, hogy segít
Én elképzelhetőnek tartom. Bár nem vagyok oda a szoláriumért, sőt tovább megyek egyszer sem próbáltam még ki milyen érzés a mesterséges napozás.
Azonban ha azt veszem, hogy az ekcémám ami az arcomon az orrom körül és a fejemen jön elő télen, és a tavasz beköszöntével elmúlik akkor úgy vélem a meleg jó hatással lehet rá.
Szolizás szerintem nem jó erre. Viszont ha elfelejtesz mondenféle kencét csak kecsketej szappannal fürdesz, és sheavajat használsz testápoló helyett, valamint öblitő helyett ecettel öblíted a ruháidat, nagy valószínűséggel megszabadulsz tőle egy életre. Kislányom bőre gyönyörű, mióta ezekre áttértünk, és rengeteg ekcémáson is segített már ez a kombináció.
A szolárium rákkeltő. Beteg bőr esetén valószínűleg még nagyobb a kockázat.
Jól látod, a kettő egészen más.
Az ekcéma valami belső "nyavalya" külső megnyilvánulása. Semmi esetre sem használ neki a bőrnek ártalmas(a Te esetedben a beteg bőrödnek) szolárium. Egy jó természetgyógyászt kellene keresned, aki megkeresi és gyógyítja a belső kiváltó okot.
A fényterápiát szokták javasolni, a kisfiamnak a bioptron lámpa mulasztotta el. A szoli is fény, de ártalmas a bőrnek vagy nem?
Így van! Ezzel egyetértek.
Talán szárítja, de az biztos, h nem a szoli a megoldás a bőrproblémákra...
Esetleg nézd meg ezt a fórumot az ekcémáról: [link] többen is írtunk ide praktikákat, amik nekünk beváltak. A tengeri sós vizet mai napig tudom ajánlani!
Gyors jobbulást!
Én pikkelysömörös bőrre szolizom, annak tényleg jót tesz :-)
Keress inkább másik bőrgyógyászt.
Sziasztok!ekcemas a böröm es egyszerüen mar nem hasznal semmi krem :( börgyogyasz felirt egy kevert kremet de semmi mar el sem mulik elöször csak a kezfejemen jött elö mostanra mar a labam is tiszta folt.egyik ismerösöm mondta hogy a szolizas jot tesz az ekcemas börnek...van ennek valosag alapja?
További ajánlott fórumok: