Idősebb kutya befogadása (beszélgetés)
Mondjuk én befogadnék ilyen kutyát, a megfelelő ismerkedés után. Viszont nekem komoly kutyás múltam van, 20 évig tenyészetttem, kiképeztem kutyákat , kiállitásra felkészitést és felvezetést vállaltam.
Ezzel azt akarom irni, hogy hozzáértő kezében jó lehet, aki ismeri a kutyák jeleit, viselkedését, reakcióit. Aki nem kutyás, akinek volt max valamikor egy, két kutyája, annak nem ajánlanám, hogy 3-4 éves kivert kutyával kezdjen.
Köszi a választ :) pont ezektől tartok én is ....
Egy rossz mozdulat felé, egy rossza hangsúly és odakap ...
Nem egyszerű. Sosem lehet tudni, egy idősebb kutya előélete alatt mit élt át. Esetleg bántalmazták és ennek következtében bizalmatlan, félős és félelmében harapós lehet. Ez egy lehetséges dolog. Nem biztos, de valószínű.
Ugyanakkor egy befogadott kutya mindig ragaszkodóbb tud lenni, és hálásabb is, mint egy olyan, akit baba kora óta szeretettel nevelgetnek és elkényeztették.
Szerintem érdemes lenne előbb barátkozni vele, ismerkedni, elvinni sétálni és vissza. Ez eltarthat akár egy, két hétig is. A lényeg, hogy ki kell ismerni. Haza vinni, majd vissza.
Még ezek után is előfordulhat, hogy egy váratlan eseményre agressziven reagál, ezt is figyelembe kell venni.
Szóval nem egyszerű.
Sziasztok,
Felmerült egy idősebb (3-4 éves) kutya befogadásának az ötlete. Van valakinek ilyen terén tapasztalata? Mennyire illeszkedik be, mennyire tud megszokni egy új családot, mennyire lehet "megbízni" benne? Stb.stb.
Köszi előre is a válaszokat :)
További ajánlott fórumok:
- Mi vonzza a férfiakat náluk jóval idősebb nőkhöz?
- Szerintetek bele tud szeretni egy huszonéves lány egy 40 évvel idősebb férfiba? És a férfi a lányba beleszerethet úgy igazán?
- 7 éves, vagy annál idősebb kutyáitoknak mit adtok enni vacsorára?
- Kutya befogadása
- Anyaotthonok befogadási feltételei
- Szerintetek melyik az a legidősebb kor, amikor egy kan kutyát érdemes ivartalanítani?