Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Idősebb kutya befogadása fórum

Idősebb kutya befogadása (beszélgetés)

1 2
2013. jan. 20. 11:39
Nem azért szeretnem befogadni, hogy utánna visszakerüljön, mert felelőtlen voltam, vagy átgondolatlan, hanem hogy neki is jobb legyen :)
10. f493bbff35 (válaszként erre: 9. - Hebrencs)
2013. jan. 20. 11:29
Komolyan veszed a dolgot. Ez tetszik. :)
9. hebrencs (válaszként erre: 8. - Zizisicc)
2013. jan. 20. 11:27
Valóban sok infót mar elmondtak róla, de szerettem volna több oldalról is körbe járni a témát, mert ez sztem egy elég komoly felelősségel jár
8. Zizisicc (válaszként erre: 5. - Hebrencs)
2013. jan. 20. 11:20
De a menhelyen adnak megbizható információt az állatról, nem? Átadjàk a tapasztalataikat, nem zsákbamacskát viszel haza, vagy túl naiv vagyok?
7. f493bbff35 (válaszként erre: 1. - Hebrencs)
2013. jan. 20. 11:13
A kutyának végtelen hálás természete van. Sőt... Szerintem minél később, minél több gyötrelem után talál egy szerető közeget, annál hálásabb.. :)
6. angelagi (válaszként erre: 1. - Hebrencs)
2013. jan. 20. 11:08
Én fogadtam már be 6 éves juhász kutyát, akit bántalmaztak. Soha, egyik kutyámtól nem kaptam annyi hálát,és köszönetet. Hangos szónál, hirtelen mozdulatnál nem kapott oda, hanem összehúzta magát és megijjedt.Imádtuk!!! Foglalkozzál vele sokat, hogy érezze, benned mostmárbízhat benned.
5. hebrencs (válaszként erre: 4. - Acuko)
2013. jan. 20. 10:43
Mindig is voltak kutyáim, sőt tenyésztettem is, de azok kölyök koruk óta voltak nálam. Ez volna az első eset hogy befogadok menhelyrol felnőtt állatot. Így szeretnek előtte körbe járni, kerdezoskodni a tapasztalatokról.
4. acuko (válaszként erre: 3. - Hebrencs)
2013. jan. 20. 10:39

Mondjuk én befogadnék ilyen kutyát, a megfelelő ismerkedés után. Viszont nekem komoly kutyás múltam van, 20 évig tenyészetttem, kiképeztem kutyákat , kiállitásra felkészitést és felvezetést vállaltam.

Ezzel azt akarom irni, hogy hozzáértő kezében jó lehet, aki ismeri a kutyák jeleit, viselkedését, reakcióit. Aki nem kutyás, akinek volt max valamikor egy, két kutyája, annak nem ajánlanám, hogy 3-4 éves kivert kutyával kezdjen.

3. hebrencs (válaszként erre: 2. - Acuko)
2013. jan. 20. 10:32

Köszi a választ :) pont ezektől tartok én is ....

Egy rossz mozdulat felé, egy rossza hangsúly és odakap ...

2. acuko (válaszként erre: 1. - Hebrencs)
2013. jan. 20. 10:22

Nem egyszerű. Sosem lehet tudni, egy idősebb kutya előélete alatt mit élt át. Esetleg bántalmazták és ennek következtében bizalmatlan, félős és félelmében harapós lehet. Ez egy lehetséges dolog. Nem biztos, de valószínű.

Ugyanakkor egy befogadott kutya mindig ragaszkodóbb tud lenni, és hálásabb is, mint egy olyan, akit baba kora óta szeretettel nevelgetnek és elkényeztették.

Szerintem érdemes lenne előbb barátkozni vele, ismerkedni, elvinni sétálni és vissza. Ez eltarthat akár egy, két hétig is. A lényeg, hogy ki kell ismerni. Haza vinni, majd vissza.

Még ezek után is előfordulhat, hogy egy váratlan eseményre agressziven reagál, ezt is figyelembe kell venni.

Szóval nem egyszerű.

2013. jan. 20. 09:39

Sziasztok,

Felmerült egy idősebb (3-4 éves) kutya befogadásának az ötlete. Van valakinek ilyen terén tapasztalata? Mennyire illeszkedik be, mennyire tud megszokni egy új családot, mennyire lehet "megbízni" benne? Stb.stb.

Köszi előre is a válaszokat :)

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook