Idézetek, bölcsességek (beszélgetés)
Kinyitjuk a könyvet. A lapok üresek. Magunk írjuk a szavakat. A könyv címe "Lehetőség" és az első fejezete "Újév".
Edith Lovejoy Pierce
"Ha elmúlik karácsony,
A szeretet lángja halványabban ég,
De ha vigyázunk rá, nem alszik ki még.”
Neoton Família
Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a KARÀCSONY csodája...!
Csitàry-Hock Tamàs
"Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újra kezdeni."
Kossuth Lajos
"Higgy a szívedben és a jóságodban,
mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni.
Higgy a csodában, mert teli van vele az élet.
De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban,
mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda,
a remény, a szeretet, és a holnap álmai." <3
Ron Cristian
Mindenki úgy él, ahogy tud, nem úgy, ahogy szeretne.
Móricz Zsigmond
97
"Csak bízz magadban, és tudni fogod, hogyan élj!"
Goethe
"Az ember értékét nem az adja meg, hogy mennyit tud, hanem az, hogy mennyire van benne szeretet."
Szent Ágoston
"Az élet tisztelete azt jelenti, hogy a születés és a halál végpontjai között úgy bánunk egymással, hogy érdemes legyen a világon élni."
Popper Péter
"Bízz Istenben, de kösd ki a tevédet."
Arab mondás
"Mindennek adjuk meg, ami neki jár. A szemnek a látványt, a fülnek a muzsikát, a gondolatoknak a szárnyalást, a testnek a felüdülést, az igazságnak az elismerést, barátnak a barátot, az embernek a megbecsülést."
/Tatiosz/
"Ne azt nézd, hogy az embereknek mijük nincsen, hanem hogy mijük van; mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni."
Weöres Sándor
Még rázza a bordák ketrecét
Emléket pumpál szerteszét
A szívem
De megáll majd szép szelíden
Szobámnak kulcsát átadom
Rend van bent, de a fájdalom
Színét
A kárpitok itták be rég
Más útra térek
Ha megállok itt
Ne keress engem
Se másvalakit
Szerettem, botlottam
Minduntalan
Ne keress engem
Ha a dalnak vége van
(Ákos)
"A szónak ereje van, az írásnak hatalma, a csendnek bölcsessége."
(Ismeretlen szerző)
Emberek között, akik valaha szerették egymást, nincs és nem is lehet soha igazi harag. Lehet düh, bosszúvágy; de harag, az a szívós, számító, váró harag... nem, ez lehetetlen.
Márai Sándor
"A tökéletesség nem az, amihez nincs mit hozzátenni, hanem amiből már nincs mit elvenni."
Antoine de Saint-Exupéry
"Mindenféle érzelemmel találkoztam. Meghallgattam a kínból fakadó sikolyokat és a hahotákat. Minden, ami emberi, nyitva volt számomra. Mindent éreztem és értettem egyszerre. A világ elmékkel volt benépesítve, melyek mindenféle szélnél gyorsabban örvénylettek, menedéket és szabadulást keresve a változás kényszere elől, élet és halál dilemmája elől - célt, biztonságot, örömöt keresve; megkísérelve, hogy értelmet adjanak a rejtélynek. Az emberek mindenütt kavargó, elkeseredett keresésben éltek. A valóság soha nem felelt meg álmaiknak, pedig a boldogság ott volt a közelükben - ott, ahol soha nem keresték. És mindennek forrása az emberi elme volt."
Dan Millman
"Benned van a világ legnagyobb kincse, ezért ne a külső értékekkel foglalkozz."
"Közted és a mindenség között a szeretet az összekötő híd."
"A te feladatod nem az, hogy rátalálj a szeretetre, hanem hogy lebontsd azokat a falakat, akadályokat, amelyek elválasztanak attól."
"Tegnap okos voltam, ezért meg akartam változtatni a világot. Ma bölcs vagyok, ezért meg akarom változtatni önmagam."
Rumi, szúfi költő
"Semmi a világon nem teszi szükségessé az embert, csak a szeretet."
Johann Wolfgang von Goethe
“A jó emberi kapcsolatokban rejtőzik az élet egyik legnagyobb jutalma.”
/ Rafael Santandreu /
"Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük."
(Konfuciusz)
"Arra kell gondolnunk, hogy a boldogság nem a nagy vagyonon alapul, hanem a lélek jó állapotán."
Arisztotelész
“Az elme a mindenség. Amit gondolsz, azzá válsz.”
/ Buddha /
"A pillanat szépsége a fontos... ne rontsd el azzal a gondolattal... hogy meddig fog tartani."
Léria Dipán
"Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki."
Paulo Coelho