Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Idén nyáron újra közös regényt írt Berg Judit és Kertész Erzsi cikk

Idén nyáron újra közös regényt írt Berg Judit és Kertész Erzsi


Berg Judit és Kertész Erzsi még tavaly nyáron írta meg első közös könyvét, A négy madár titkát, amely a 2017-es év egyik legnagyobb gyerekkönyv-sikere lett. A 8-12 éveseknek szóló nyomozós kalandregény egy játékból született: a Pagony kérte fel a szerzőket, hogy írjanak egy rövid történetet, amelyben egymásnak passzolgatják a sztori fonalát – ők aztán annyira belemelegedtek a detektívtörténetbe, hogy nyár végére egy egész regény született a közös munkából.
Idén nyáron újra közös regényt írt Berg Judit és Kertész Erzsi

A két szerzőnek annyira megtetszett a közös alkotás, hogy idén nyáron, nyaralás helyett/közben újra együtt ültek le a virtuális íróasztalhoz, és megírták Kiki kalandjainak folytatását: Az óra rejtélyét. Az új kötet megőrzi az első rész erényeit: pörgős, izgalmas, feszes tempójú regény, amelyben a gyerekek szinte észre sem veszik, és máris a szereplőkkel, Kikivel és Gerdával együtt nyomoznak a rejtélyek után. Amellett, hogy a könyv a detektívregények minden kritériumát teljesíti, a szerzők ez alkalommal egy nagy adag misztikummal, és természetfeletti elemekkel fűszerezik meg a történetet, és ez azok számára is izgalmassá teszi a könyvet, akik a fantasztikus, mesei elemekkel átitatott kalandokat szeretik, és azok számára is, akik a hétköznapi hősökkel tudnak inkább azonosulni.


Az óra rejtélyében az olvasó gyerekek is a játékos nyomozás részeseivé válnak: a történetben ismét jelentős szerepet kap a logikus gondolkodás, következetesség: a regényben követhető a szereplők gondolkodásmódja, az olvasók minden esetben magyarázatot kaphatnak arra, hogyan jutott Kiki és Gerda az adott következtetésre, és könyv emlékezteti a gyerekeket arra, hogy ha a hétköznapi ismereteiket jól használják fel, az még a legbonyolultabbnak tűnő titkokat is segít felgöngyölíteni.


Berg Judit és Kertész Erzsi a közös írásról:


Kertész Erzsi: „Annyira belemelegedtünk a történetbe, annyira lázba hozott minket a játék, hogy egyre hosszabbak lettek a fejezetek. Végigdolgoztuk a nyarat, de annyira izgalmas volt, és annyira élveztük a közös munkát, hogy egyáltalán nem munkának éltük meg az írást.”

Berg Judit: „Igazi szerelem volt első látásra! Azelőtt alig ismertük egymást, gyakorlatilag csak pár szót váltottunk különböző rendezvényeken. Ennek ellenére olyan könnyen egymásra hangolódtunk, hogy a könyv döntő részét szinte röptében, szárnyalva írtuk meg a nyáron. Sőt, gyakran előfordult, hogy amikor láttam, hogy Erzsitől megérkezett a következő fejezet, az nekem annyira megtetszett, olyan jó ötletek voltak benne, és annyira váratlan irányba vitte a történetet, hogy azon frissiben, két húsklopfolás vagy panírozás között meg is írtam a magam pár bekezdését, és már küldtem is vissza Erzsinek.”
Írta: sajtó, 2018. november 18. 09:35
Fórumozz a témáról: Idén nyáron újra közös regényt írt Berg Judit és Kertész Erzsi fórum (eddig 1 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook