Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsvéti sonka recept

Húsvéti sonka recept

A Húsvéti sonka hozzávalói:
1 egész sonka csonttal (5-6 kg),
25 dkg dizsoni mustár,
40 dkg méz,
40 dkg barnacukor,
szegfűszeg.


A Húsvéti sonka elkészítési módja:
Ha a sonka túl sós, a főzés előtt áztassuk ki. A sonkát bőröstől forró vízbe tesszük, megvárjuk míg ismét forrni kezd, a zsírját leszedjük és alacsony teljesítményfokozaton, ügyelve, hogy a víz ne lobogjon kilogrammonként kb. 45 percig főzzük. Kivesszük a vízből, hagyjuk lehűlni és a bőrét óvatosan úgy távolítjuk el, hogy a zsírréteg megmaradjon. A csont körül díszítésnek egy kis bőrt meghagyhatunk. A zsírréteget éles késsel keresztben bevagdossuk, de vigyázunk, hogy a húsig ne vágjunk be. Ahol a vágások keresztezik egymást mindenhova egy-egy szegfűszeget szúrunk. A zsíros oldalával felfelé tűzálló tálba helyezzük, és kb. 1 cm-nyi vizet öntünk alá. A mustárt, a mézet és a cukrot egy lábasban állandó kevergetés mellett addig forraljuk, míg a cukor teljesen elolvad. A mázat a sonkára öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütjük, közben háromszor meglocsoljuk a mázzal.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsvéti sonka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook