Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsgombócok savanyú mártásban recept

Húsgombócok savanyú mártásban recept

A Húsgombócok savanyú mártásban hozzávalói:
(4 főre)

50 dkg darált hús
5 dkg mandula
5 dkg zsemlemorzsa
2 darab tojás
3 dl húsleves
1 darab citrom
1 csokor petrezselyem


A Húsgombócok savanyú mártásban elkészítési módja:
A mandulát apróra vágjuk és a darált húshoz adjuk. A zsemlemorzsával, 1 tojással és egy csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. Vizezett kézzel apró gombócokat formálunk belőle (kb. 20 db lesz belőle). A húslevest 2 evőkanál citromlével fölforraljuk, a gombócokat beletesszük, és lefedve 8-10 percig főzzük. Szűrőlapáttal kiemeljük és egy mélyebb tálba tesszük. A maradék egy tojást 3 evőkanál citromlével felverjük, a főzőléből 3 evőkanálnyit hozzáadunk, elkeverjük, majd a főzőlébe öntjük. Folyamatosan kevergetve 3-4 percig főzzük, ezalatt kissé besűrűsödik. Végül a gombócokra öntjük és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Köretként rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk.
A mártás főtt hús mártásaként is megállja a helyét.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsgombócok savanyú mártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook