Hülye kérdések fóruma, csak pihenteknek!!! :- D (beszélgetés)
Az útszéli papasajtokra írtam.Gyerekkorban az árokparton szedegettük és ettük is meg.
na és ha poros,az nem árt.mikor kapáltam,két kézzel szedtem a szomszéd fájáról a meggyet.persze megengedte.
hát a mi kutyánk ki van tanítva,arra nem tudom hogy reagálna.
meg a fekete szeder,ami az út mellett volt.
"jobb ízű a falat,ha készen szerezzük" - Istenkém, milyen költői - és ilyen esetben milyen felháborító!!!
Van ám paprika spré amitől a kutyák nyüszítve menekülnének.
jobb ízű a falat,ha készen szerezzük.az anyámnak vagy 8 tömött kacsáját vitték el jó pár éve.azóta olyan kutya van,a gatyát is leszaggatná róluk,lehet,hogy a bőrükkel együtt.
Tavaly vagy tavaly előtt találtam is egy tövet. Gondoltam el kellene menteni, de nem mentettem el. Lehet, hogy a palántáját már többért el lehetne adni mint a paradicsomét.:)) Nem volt különösebb íze egyébként, de én is ettem, meg belenyomtuk a bőrünkbe és szép mintát hagyott úgy emlékszem.:)))
A régi forgalom mellett még alig volt poros is, nyugodtan ehettük.
Igen emlékszem. Valóban sokat ettünk belőle. Ma már alig látni erre felé. Anyósnál tavaly találtam, mondtam a gyerekeknek hogy ez ehető. Gondoljátok megették? Persze hogy meg miután en megettem😂
Emlekszetek meg a "papsajt"-ra/
olyan kis kerek valaije volt ami apro levelekkel volt korul veve, azokbol sokat megettunk gyerekkorunkban...
A rokakra ugyelni kell.
[link]
Nagy részét megkóstoltam.
:DD Jobb ha előre tudom mi az ehető, arra az esetre ha nem lesz mit enni:))
Az nem szimpatikus, még nem kóstoltam.Pedig Gyuri bácsi szerint igen hasznos.
Lehet hogy szárítva a teáját meginnád.
én is úgy vagyok vele.bár a lucerna állítólag jó a köszvényre.igaz már nincs.
Én megkóstoltam egyszer a parlagfüvet, de csak egyszer. Egye aki azt mondja jó.:D
Én us hallottam hogy ezek legtöbbje ehető. Még nem vitt rá a lélek hogy megkóstoljam.
A kövér porcsint is használják ilyenkor tavasszal.
Én fűnyírás közben szoktam elrágcsálni egy pitypangszárat virágostól, mert a virág nélkül keserű.
Ha nem szereted, ne erőltesd:))
Nem kell mindenkinek mindent enni.Én is csak azt eszem ami ízlik.
a pitypang, állítólag a parlagfű is.
Nálunk is van egy sarok ahol az van, de ott csak ez marad meg, tehát hagyom és nyírom.
Van egy régen sokat használt bejárórész, ahol salakos és törmelékkel feltöltött, ott meg csak ez él meg.Lényeg hogy zöld legyen, ezt is csak nyírom és kész, akkor kordában tartható.
[link]
Szerintem amitől a tyúk nem döglik meg az mind jó salátának.:)))
pár éve még én is ültettem kardvirágot,dáliát.most egy pár pünkösdi rózsa van.a kiskertben meg pár tulipán utána semmi,a szomszéd meggyfájának a hajtásait muszáj gyomirtózni,mert már a gyökerek átszőtték az egész kertet.
egyszer próbáltam turmixba,lucernával stb.hát elég nyögvenyelős volt.
Én is a strapabíróbbakat hagytam meg, amivel nincs sok baj, mert nélkülem is elvannak.
Ha jön a meleg a tyúkhúr elszárad, majd kiválogattad volna akkor belőle.
Tudtad hogy a tyúkhúr ehető, még tavaszi salátához is rakható.
Egyszer megkóstoltam, nem rossz ízű, de a saláta jobban néz ki.
Annyira nem fontos hogy nevén nevezzem, csak most megyek majd fűmagot venni mert kell es az egyik sarokban elölte a füvet a /most mar tudom a nevét/ repkény. Megkerdem mit ajánlanak.
További ajánlott fórumok: