Hülye kérdések fóruma, csak pihenteknek!!! :- D (beszélgetés)
Hat akkor a T.A. vitatkozzon a Jozsefe'k Attilajaval
:D
"Aki halandó, csak halandót
szerethet halhatatlanul."
Írá vala emígyen Attila a József, a nagy poéta.
Nemtudom ki meri azt a szot manapsag meg hasznalni, hiszen a Tudalekos Akadekia, mar regen kijelentette, hogy az -ando - endo, a Magyarban nem hasznalando!!!
:DDD
Va'sa'rnapnak hallottam...
Rosszul hallottam?
---egy jo pap is holtig tanul, es csak az elete vegen fejezte be a tanulmanyait--- :D
(hat meg egy magamfajta egyszeru halando...)
Én is nagyon okos vagyok. Szoktam a fejemre tenni egy erős fémpántot, mert a sok észtől szétfeszülne a kobakom. Próbáld ki, jó módszer! Volt már olyan, hogy egyedül nem sikerült felrakni, elmentem egy kovácshoz, és ő patkószegekkel erősítette fel. Kicsit befúródtak a koponyámba, de nem volt gond, mert ahogy rozsdásodtak a szegek, egy kis vashoz is jutott az agyam.
Egy kérdés: Tudja valaki, hogy a vas, az ár és a nap szó miért lett a vasárnapnak alkotó eleme?
:) köszönöm
Ijesztő mennyire okos vagyok- néha még magamtól is megijedek. :)
Jó a válasz, gratulálok!
Olyan csodálatosan írja Arany János!
Elfeküdt már a nap túl a nádas réten,
Nagy vörös palástját künn hagyá az égen,
De az éj erőt vett, csakhamar beronta,
Az eget, a földet bakacsinba1 vonta,
És kiverte szépen koporsószegével:
Fényes csillagoknak milljom-ezerével;
Végre a szép holdat előkerítette
S ezüst koszorúnak fejtül odatette.
Szia, mar nagyon regen nem lattalak a kornyekben!
De orulok, hogy itt vagy ujra!
Ki emlekszik meg, micsoda a "Toportya'n fe'reg" ?
(Szerintem, ne felejtsuk el a regi neveket sem... )
A gödény egy madár. Azért mondják, hogy iszik, mint a gödény, mert sok vizet szív fel, de valójában nem issza meg, hanem csak a felszippantott kis halakat nyeli le, a vizet kiszűri. A másik neve pelikán (Nem a Pelikán elvtárs az ismert filmből).
Ezt már régóta tudom, és én is feltettem már néhány embernek kérdésként. Kevesen tudták a választ.
Ismered e mi a "go"de'ny"? Bocs., nem tudok rovid O" betut irni..
leg = le'p
Megszolgaltad a csokoladet! Ugy igaz, a gemeskutrol log lefele, annak a vegere volt akasztva a rocska, vede'r, vagy a vodor. Az ustorfa nelkul nem volt a gemeskuton "viz huzas".
A vereb egyet sem leg egy evben! De nem marad egyhelyben, hanem ugral! (falun noltem fol az az "no"ttem fo" " A deli alfold szep nagy ronasagan. :D
Persze, hogy tudjuk. Ott van a gémen, arról lóg lefele függőlegesen, de nem a kanalas gémről van szó, mert az madár, mint a veréb, mivel a veréb is madár.
Hányat lép a veréb egy évben?
Talan silecen aratva, gyorsabban haladnank...
[furcsa latvany lenne! :DDD ]
Február 13.-án kell vetni.:)))
Az okosabbak szerint aratni is térdig érő hóban.:))