Hoxa Kávézó (beszélgetés)
Akkor jó, ha ízlett! Szívesen!: ) A receptleírás egy kicsit necces, mert én sacc/kb. szoktam sütni, főzni. Az alapötlet innen van a Hoxáról, csak kissé át van alakítva. Minden körülbelülre kell érteni.
Tészta:
10 dkg vaj
2 tojás sárgája
liszt
cukor (nem túl sok)
zabkorpa (2 evőkanál)
tejföl (2 evőkanál)
sütőpor
pici só
reszelt citromhéj
A fentieket össze kell gyúrni és egy kisebb tortaformába tenni, rá kell rakni kb. 2 almát reszelve, amibe pici cukrot, fahéjat kell tenni, ezt kb. fél óráig kell sütögetni (180-200 fokon) , majd rárakni két tojásból(fehérje) vert habot, amibe kevés citromlevet kell csepegtetni és hozzáadni 1-2 e.kanál cukrot (vanília is pici), tovább kell sütni kb. 10 percig. Hidegen, melegen fincsi!
Nem tudom így használható-e a recept, de legközelebb a mennyiségeket próbálom majd jegyezni!
köszönöm a zöld teát, és a deszerteket is, mindenkinek.
Nagyon szépek a hattyú, és a kacsák.
A termoszt reggel visszaküldöm.
Most pedig elbúcsuzom, mert lehet ma már nem tudok jönni, de reggel itt vagyok, addig is legyetek jók, és termeljetek. További szép napot, szép estét.:)))
Köszi!
Mit főzől?
Nagyon aranyosak!
Köszi az almás-habost tényleg finom!
Elküldöd a receptjét is?
Köszi!
Vacsoráztok?
Köszi a fagyit, nagyon jól esett ebben a nagy melegben, főleg a torna után.
Jó, hogy nincs komolyabb baja a kicsinek. Jó gyógyulást kivánok neki.:))
További ajánlott fórumok:
- 60 éven felüliek retró kávézója
- Kávé Kedvelők Kávézója
- Kitilthatnak kávézóból életkor szerint?
- Szerintetek egy kapcsolat elején meddig/milyen gyakran hagyhatja a nő, hogy a férfi állja az egész számlát, pl. kávézóban?
- Majdnem 6 órakor érdemes-e kávét inni, ha 9-10 körül szeretnék lefeküdni aludni? (Egy kezdő kávézó)
- Budapestieknek: Jó kávézót ismertek a Deák Ferenc tér környékén?