Honnan tudhatom meg, hogy az iskolakezdési támogatást igényelték-e a nevemben? (tudásbázis)
Hogy a szemközti család mit kap, azt én nem tudhatom, lehet, hogy az önkormányzattól kap szociális alapon támogatást.
A munkáltató nem "megtagadhatja", hanem nem köteles adni. Ha akar ad, ha akar, nem ad. Nem kötelező adni, hanem adható.
Az általad linkelt cikkben is ott van, feketén-fehéren:
"Az iskolakezdési támogatás formája
A munkáltató saját döntése alapján részesítheti iskolakezdési támogatásban munkavállalóját, nem kötelezhető rá. E támogatás a verseny- és a közszférában egyaránt elérhető. A juttatás utalvány, vagy az egyre népszerűbb elektronikus fizetési kártya formájában nyújtható."
Gondolom, nem okoz gondot a szövegértelmezés.
És akkor mit kap a szemközti család, szociális alapon a két iskolás után? Mert a nő leszázalékolt.
Úgy látom, az iskolakezdésinek a családi pótlék a feltétele. A munkáltató megtagadhatja?
Ha ad a munkáltató a munkavállalónak, akkor igen, adóznia kell utána.
De:
1. nem név szerint, hanem a cég által adott teljes összeg adóját, EHO-ját vallja be,
2. ha név szerint kellene is bevallani a NAV felé, mivel nem a kérdező az adózó, neki nem adhatnak felvilágosítást, mert adótitok.
A NAV-nál mit érdeklődjön? Nem a NAV adhatja a támogatást, hanem a munkáltató. Ha akar adni, akkor ad, ha nem, akkor nem.
Nem kötelező adni.
Az iskolakezdési utalvány csak adható, de nem kötelező adni!
Lehet, hogy a munkahelyed nem ad egyáltalán. Azért, mert te tudatlan vagy, nem kell a könyvelőket szidni!
Köszönöm,hogy válaszoltál kérdésemre!
Azt nem tudom miért kiabálsz,sztem nem itt kellene...de,ha ennyire van tapasztalatod,és ezért gyanakszol,válts munkahelyet,vagy kérd a főnökeidet számon..
SAJNOS TÁJÉKOZÓDTAM MILYENEK A FŐNÖKEIM....TÚLSÁGOSAN IS CSALÁDI VÁLLALKOZÁS SOK CSALÁDTAGGAL
HA MI KÉRÜNK SEMMIT SEM LEHET....NEM VÉLETLWNÜL VAGYOK GYANAKVÓ...VAN HOZZÁ TAPASZTALATOM
Nem gondolom..amúgy tudod fixen,hogy kapnod kell,vagy csak feltételezed,hogy lenyúlták?
Hol dolgozol?
Mi Erzsébet szép kártyára kapjuk,de a munkaügyről küldenek papirt,alá kell írni,és utána tesznek rá gyerekenként 8000ft-ot.
Ez egy cafetiria,adható,de nem kötelező adni!
Azt,hogy a munkáltatód helyetted igényelje és még fel is használja,kizárt!
Szia!
Az adott havi bérszámfejtésben benne kell lennie az iskolakezdési támogatásnak, (mivel adót kell fizetni rá), így a bérpapírodon is rajta lenne, ha a nevedben igényeltek.
További ajánlott fórumok:
- Hallottad, hogy gyes alatt is jár az iskolakezdési támogatás?És akár mindkét szülő igényelheti?
- Kinek jár és mik a feltételei az iskolakezdési támogatásnak?
- Miért jó a munkáltatónak ha ad iskolakezdési támogatást...?
- Kinek jár iskolakezdési támogatás?
- A szülés után járó anyasági támogatást kisfiam születése után 2, 5 héttel igényeltem meg mikorra várható, hogy megkapom. Köszike
- Van köztetek olyan aki megigényelte a lakhatási támogatást?