Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hölgyek a kandalló mellett fórum

Hölgyek a kandalló mellett (beszélgetős fórum)

1 2 3
76. d5bae51d10 (válaszként erre: 75. - Grafitka)
dec. 15. 06:30
Köszönjük szépen.
dec. 14. 13:04

Elköszönök a kis topiktól, nem volt sikeres a pályafutása sajnos. Kértem a Modiktól mailben a törlést, de nem kaptam választ ezidáig, de nem is törölték, remélem, eljutott hozzájuk a kérésem. Még egy utolsó verset hoztam, egyik nagy kedvencem. Minden kedves topik látogatónak üdvözletem!


Kálnay Adél: Kérdés


Lehet-e jónak lenni egy rossz világban,

sétálni télen kigombolt kabátban,

szalonnát szúrni fagyos ágra,

nem vadászni nyúlra fácánra,

koldus kezébe kenyeret nyomni,

csábítók között hűnek maradni,

házad kapuját kitárni,

hadd jöjjön hozzád akárki,

kisgyerek könnyét letörölni,

senkivel soha nem pörölni,

dermedt verébért hajolni porka hóba,

más baját sosem hozni szóba,

békét, nyugalmat, szépséget akarni,

adni, adni, mindig csak adni,

tökéletesre lelni egy madár dalában…

Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?

74. d5bae51d10 (válaszként erre: 72. - Grafitka)
dec. 8. 07:49
Nem jött össze. Sokba kerülök. Örülök, hogy a kiskutya jobban van.
dec. 8. 07:48

Kellemes hétvégét kívánok nektek! Idézetet hoztam a kandalló mellé.


"Nincs jó vagy rossz döntés, csak döntés van. A döntésed következményei amik számodra pozitív vagy negatív irányba viszik az életed. Amiért szükséges az, hogy átnézd, az azért kell, mert újra fogsz egy ehhez hasonló döntéshelyzettel találkozni, ami arra tanít, hogy felismerd a helyzeteket." (Ismeretlen szerző)

72. Grafitka (válaszként erre: 71. - D5bae51d10)
dec. 7. 18:32
Szia Szederke! Még mindig nagyon be vagyok havazva, egymást érik a történések, most perpill hétvégi ház vásárlás kellős közepén tartok, minden percem rámegy a feladataimra, és a kiskutyánkra, nem akarja hagyni tanítani magát, de legalább túl van végre a giardiózison. Neked összejött a tanári állás? Bocsika, de nincs időm most vissza olvasgatni a topikodban.
dec. 4. 07:28
Jó reggelt. Ki merre?
70. d5bae51d10 (válaszként erre: 69. - Grafitka)
2018. nov. 26. 10:24
Köszönöm Grafitka
69. Grafitka (válaszként erre: 68. - D5bae51d10)
2018. nov. 24. 10:33

Szia Szederke,

nincs időm mostanában topikolni sajnos, túl sok a feladat, és ügyintézni való. De hoztam ára is egy nagyon szép üzenetet, azt hiszem, érdemes lenne mindenkinek megfogadnia velem együtt. :DDDD


"Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a Tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. Fája, amit fölapríthasson. Aki el tudja tartani a családját, étellel, ruhával, cipővel, s mindezt maga szerzi meg: az gazdag. Örvendhet a napfénynek, a víznek, a szélnek, a virágoknak, örvendhet a családjának, a gyermekeinek és annak, hogy az ember él. Ha van öröme az életben: gazdag. Ha nincsen öröme benne: szegény. Tanulj meg tehát örvendeni. És ismerd meg a vagyonodat, amit a bőröd alatt hordasz. Élj vele és általa, és főképpen: tanulj meg örvendeni! Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz törődni velük. Azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is. Nem győzöm eleget mondani: tanulj meg örvendeni. Annak, hogy élsz.

S mert élsz: gazdag lehetsz."

Wass Albert

2018. nov. 23. 06:47
Jó reggelt. Sehol senki?
67. d5bae51d10 (válaszként erre: 66. - Grafitka)
2018. nov. 14. 08:41
Nagyon szép írás Grafitka! Köszönöm szépen. Most tudtam csak elolvasni. Minden benne van.
2018. nov. 13. 23:14

Grecsó Krisztián


Tudta?


Én már nem tudom, vagyis elfeledtem, és akarnom kell emlékezni rá, hogy alig néhány évtizede még nálunk, Magyarországon is szóltak egymáshoz az emberek, tudni akarták, honnan jön a másik, mire vágyik, nyitva voltak az ajtók, feljártunk egymáshoz, a függőfolyosón vagy a kisház előtt ott volt a hokedli, arra ültek ki az öregek, akik nem is voltak öregek, és mondták, hogy telik az élet, mi a titka a roppanós kovászos uborkának, milyen nóta járja, ki süti legszebbre a szalonnát, hol olcsó a sütőmargarin.

Én már nem tudom, mi lehetett annak a bizalomnak az alapja, hogy bárhol kaptam egy karéj lekváros kenyeret, és az utca tele volt gyerekkel, lábtengóztunk és jártuk a határt, az öregek, akik nem is voltak öregek, dominóztak vagy huszonegyeztek, és valahogy mindig volt min nevetni. El sem tudom képzelni, min lehetett annyit nevetni.

Én már nem tudom, hogy volt, hogy szerettük, vagy ha nem, hát elviseltük egymást, nem kellett kínosan feszengeni a vasárnapi ebédnél, már nem emlékszem, milyen úgy beszélgetni, hogy ha vannak is tabu témák, nincsenek aknák, nem lesz lápos és mérgező a beszélgetés egyik tőzeges szóról a másikra; csevegjünk bármiről: szobafestésről, locsolásról, olvasásról.

Én már nem tudom, milyen az, hagyományról, szokásokról beszélni alanyi jogon, úgy, hogy hiszem, a világ leírható és meghódított, mert a búcsúra hazajön a család és a húszliteres fazékban rotyog a töltött káposzta, és az asztali fehérbor mellett elmeséljük a nagy eposzainkat, mondjuk arról a rémületes inflációról, amikor tönkrement a pengő, és a házra félretett pénzből tata végül egy kenyérvágó kést vett meg egy bilit.

És persze azt sem tudom, honnan vették a régi öregek a derűt, merthogy ezt nem sírva mondták, hanem nevettek, „ma is megvan az a bili”, mondta kacagva tata, pedig nem volt meg, vagy ma nincs meg, ahogy derű sincs, az élet derűje, ami akkor is erősebb volt a türelmetlenségnél, gőgnél, irigységnél, ha nem lett meg a csinos családi ház. Mert volt helyette boldogság, gyerekek, jó szó, és annál nem volt fontosabb.

Úgy hozta az úri dolgom, hogy egy aprócska olasz faluban voltam, amikor itthon megint felizzott a gyűlölet állami ösztökéje, amikor újra irritálni kezdték a magyar emberekben az egyébként is megzavarodott lelket. Próbáltam nem figyelni a hazai híreket, hogy „tudtam-e”, csak ültem, néztem a tengert, és láttam, hogy arrafelé még kiülnek a padra az öregek, akik nem is öregek, dominóznak a tengerparton, nagyot nevetnek a péknél, nem lökik el egymást, nem keresik a konfliktust, nem úgy élnek, hogy azt lesik, min sértődhetnek meg. És nem azért – hiszem, hogy nem –, mert jobb emberek, mint mi. Aztán persze mégis, és mégsem.

Éreztem magamban a kelet-európai rutint, ingert a szorongásra, a félelemre, a türelmetlenségre, „mit lopja a napot?”, „miért nem szól rá a gyerekre?”, „miért nem hozza már?”, de a tenger, a falucska szűk utcái, a mosolygós emberek nem hagyták, minden mozdulat kigúnyolta jól táplált magyar szorongásom. Irigy lettem, bevallom, egészen őszintén irigy. Szeretném én is elhagyni az eredendő sértettségem, ami a Lajtán innen úgy születik az emberrel, mint másutt Ádám és Éva vétke, azt az örökös gyanakvást, hogy engem rá akarnak szedni, meg akarnak károsítani, át fognak verni, megalázó helyzetbe fogok kerülni, és másról sem szól az élet, mint hogy ezekre készülök, és ezeket heverem ki. Mert semmilyen sérelmemre – ahogy az apáméra és az ő apjáéra sem volt – nincs orvosság, jóvátétel, igazság. Ezért mi, magyarok az apróságokat (elénk állnak a sorban, nem engednek át a zebrán) is úgy éljük meg, mintha bedőlt volna a világ, és csak dühöngünk, rágjuk magunkat, pazaroljuk az életet.

Vajon tudtam én valaha bízni, várni? És maga? Maga tudott? Tudta, hogy bízni, hinni jó dolog, gyógyítja a lelket?

Láttam egy nagyon öreg livornói nénit, járókeretbe kapaszkodva csodálta a tengert, aztán behunyta a szemét, és csak hagyta, hogy simogassa a sós szél. Amikor elfáradt, idős fia és menye visszasegítették az autóba. Néztem az órámat, két és fél percig tartott, mire be tudott ülni az ülésbe. Addig állt a tengeri úton, az egyetlen hegyi szerpentinen a forgalom. Várták, hogy egy idős ember elinduljon haza. Nem dudáltak, nem villogtak, nem mutogattak. Egy idős asszony szerette a tengert. És most hazamegy. Az az idős ember mi vagyunk, a mi múltunk, a mi zálogunk, a mi toleranciánk, a mi szeretetünk.

Ön tudta ezt?

65. d5bae51d10 (válaszként erre: 64. - Grafitka)
2018. nov. 12. 14:08
Rendes vagy nagyon.
64. Grafitka (válaszként erre: 63. - D5bae51d10)
2018. nov. 12. 14:04

Nem okoztál csalódást nekem Szederke! :)))) Aki szereti az állatot, az nem tudja cserbenhagyni.


Én speciel évek óta gondoskodom Sógornőm kutyusairól, tavalyig 4 volt neki, most már csak 3 van, mert a német juhász daganatos lett, és el kellett altatni. Szóval 3 hónapja megsértett Sógórnőm, és 23 éve türelem után, amivel iránta voltam, most nem beszélek vele hónapok óta. De a kutyáit ugyanúgy ellátom minden nap, kiengedem őket a lakásból napközben, míg odavan a melóhelyen. Azok a kis állatkák nem tehetnek arról, hogy egy összeférhetetlen, mizantróp gazdájuk van.

63. d5bae51d10 (válaszként erre: 62. - D5bae51d10)
2018. nov. 12. 13:13
Tegnap kapott enni a szomszéd kutyus. De minő furi dolog, nem ette meg a tápot. Vajon miért nem? Mert reggel már nem bírtam magammal, s kivittem neki a kajamaradékot...
62. d5bae51d10 (válaszként erre: 61. - Grafitka)
2018. nov. 10. 11:27
Hát most itthon van a nő meg a kislánya. Tegnap még láncról is leengedték... "Játszottak" vele. Hogy enni, inni kap-e? Nem tudom, nem mentem hátra megtekinteni. Valamennyit biztos. Az én kajáim most a szemétbe landolnak. (Maradék leves, kenyér a libának, amit eddig átadtam.) Írtam neki egy sms-t anno, mikor nem voltak itthon, hogy mikor jönnek haza. Meg hogy adtam enni a kutyának meg vizet is. Nem számon kértem. Mondtam (írtam) neki, ha elutaznak máskor, szóljon, segítek. Sem sms-ben sem szóban nem köszönt meg semmit. Mintha mi sem történt volna. Ja, ha ő úgy akkor én meg így. Ha átadom a kaját lehet, hogy még annyi kaját se ad a kutyának, mint eddig. Inkább hátra se megyek megnézni az ebet...
61. Grafitka (válaszként erre: 60. - D5bae51d10)
2018. nov. 10. 11:22

Köszönöm kérdésed, most megint sokat vérzett tegnap, kapott egy lórúgás erősségű gyógyszert, szerintem az okozta, mára már javult kicsit a helyzet. Egyébként eleven hála Istennek! :)))


Szomszéd kutyussal mi a helyzet, láttad esetleg, hogy gondoskodik róla valaki azóta?

60. d5bae51d10 (válaszként erre: 59. - Grafitka)
2018. nov. 10. 07:38
Hogy vagytok? A kutyus? Bocs, hogy minden nap érdeklődök, de minden nap számít ilyenkor.
59. Grafitka (válaszként erre: 58. - D5bae51d10)
2018. nov. 9. 19:00
Köszönjük! :))
58. d5bae51d10 (válaszként erre: 57. - Grafitka)
2018. nov. 9. 07:26
Jó reggelt. Grafitka köszönöm a beszámolót. Küldöm az energiát a kutyusnak.
57. Grafitka (válaszként erre: 56. - D5bae51d10)
2018. nov. 8. 16:52

Szervusz Szederke!

Köszönöm kedves kérdésed, Lujzi már kicsit jobban van, persze, még mindig véres a produktum, de már kevesebb jön ki belőle naponta, mint eddig, de még távol a gyógyulás a doki szerint. Tegnap újabb gyógyszereket kapott, sajna étvágya továbbra is csekély, de hatalmas életerő van benne, ilyen kis legyengült szervezettel is folyton játszik.


Nálunk is hidegek most már a hajnalok, de már lassan elértük november első harmadának a végét, gyerek koromban ilyenkor már sokszor leesett az első hó, nekünk meg kitartott idáig az éltes hölgyek nyara. :)))


Szomszédodat akkor sem tudom megérteni, ha eredendően nem az övé volt a kutya. Ha nem törődik vele, akkor ajándékozza el, vagy vigye be egy menhelyre, ahol esélye lesz újra gazdisodni, és addig ott legalább rendesen gondját viselnék. teljesen érthető, hogy a három kutyusod mellé nem tudsz még egyet bevállalni sajnos.

2018. nov. 8. 07:28
Grafitka, merre jársz? Jó reggelt. Semmi különöset nem tudok írni. Már én is dolgozóban. Reggel négy fok volt nálunk. Nem volt jeges a kocsi. :-) Ennek örültünk nagyon.
55. d5bae51d10 (válaszként erre: 54. - Grafitka)
2018. nov. 7. 08:10

Kedves Grafitka! Hogy van MOST a kutyus?


Az én szomszéd kutyás történetem lényege, hogy a nő nem is akart kutyát, volt egy pasija, de a pasit kirakta a kutya meg maradt. Most otthon vannak a lányával, én rá sem nézek a kutyára. Kicsit zokon vettem, hogy még egy köszönömöt sem kaptam. Tudod elfilóztam a dolgon. Én nem tarthatom el a falu összes kutyáját, elég nekem a három puli.

54. Grafitka (válaszként erre: 52. - D5bae51d10)
2018. nov. 5. 09:32
Mindig felháborít, hogy az ilyen embereknek minek kell egyáltalán kutyus? Aki nem szereti az állatot, az ne tartson. De ha mégis tart, mert szüksége van rá házőrzőként, akkor legyen benne legalább kötelesség érzet. De legjobb volna, ha kutya helyett biztonsági kamerát tetetne fel.
53. Grafitka (válaszként erre: 51. - D5bae51d10)
2018. nov. 5. 09:29
Szia Szederke! Köszönöm kérdésed, a kezdeti állapottól már jobb a helyzet valamivel, de sajnos még mindig rengeteg a hasmenés. Lassan elfogynak a gyógyszerek, a héten visszük vissza kontrollra, és ellenőriztetjük a bélsármintát is, van-e még benne élősködő. Az egyik fajta már a múlt hetiben nem volt benne, de a giardiózis erősebb féle sajnos.
2018. nov. 5. 09:16
Hétvégén kiakadtam. Nem tudom mit tegyek, mi lenne a helyes. Van a szomszédunkban egy amstaff kutya, általában két méteres láncon. Nem vad, engem szeret. Jóindulatú kutya. Fogtam már be én is, mikor meglógott. Na, a kedves gazdáik elmentek kb. kedden - mondván többnapos ünnep, őszi szünet - és tegnap (!) - vasárnap jöttek haza. A kutyát ott hagyták élelem és víz nélkül napokra. Csütörtökön kezdett gyanús lenni a dolog. Onnantól etettük a férjemmel Cápát, meg egy 10 literes vedret meg mindig tele öntöttünk vízzel. Írtam a szomszéd nőnek sms-t hogy megetettem a kutyáját, meg meg is, s mondtam, hogy szóljon, ha máskor elmegy, máskor is megteszem. Kerítésen kívülről el tudtam rendezni. Annyit nem írt vissza, hogy köszönöm. (Régebben is ajánlottam, ha elutaznak ellátom az ebet.) De nem ez volt a legszebb! Borika, a kislánya hátrajött mikor előjöttek. Kérdeztem meddig voltak távol, meg hogy miért nem szóltak, hogy adjak a kutyának vizet. Az az alap. A kutya előtt mindig kell víz legyen! Nos, megkaptam a választ: "Anya azt mondta, hogy Cápa majd iszik esővizet." Hoppá! De mi van, ha nem esik az eső, mint ahogy nem is esett? Kvázi közel egy hétig nem kapott volna sem enni, sem inni, ha nem vagyok. Nem tudom mi lenne a helyes megoldás. Ha szólok állatvédőknek, akkor beviszik Cápát a gyepire, s ott mi vár rá? A tulaj maga mondta, hogy se oltva, se chippelve nincs a kutya. Ja és ott a kislány. Milyen állattartási mintát kap? Hát Mici Mackó is megmondta, hogy sokféle népek vannak......
51. d5bae51d10 (válaszként erre: 49. - Grafitka)
2018. nov. 4. 06:15
Hogy van a kutyus?
50. d5bae51d10 (válaszként erre: 49. - Grafitka)
2018. nov. 4. 06:15
Köszönöm az ötleteket.
49. Grafitka (válaszként erre: 48. - D5bae51d10)
2018. okt. 31. 16:08
Szederke, mivel itt nem tudok képet feltölteni, ha megnézet a Grafitka menzájába teszek fel egyet, nálunk nagyon szereti a család, barátok.
2018. okt. 31. 07:03
Jó reggelt, kellemes napot Mindenkinek. Ma még meló, aztán négy nap otthon. Tervezem a kaját, szombaton és vasárnap vendégeim lesznek. Valami menü ötlet vendégeknek? Háziasszonyok?
47. d5bae51d10 (válaszként erre: 44. - Grafitka)
2018. okt. 29. 07:17
Jó reggelt. Grafitka, mennyi idős a kutyus? Szerintem a "tenyésztőt" (?), inkább szaporítót fel kellene jelenteni. Mennyi idős a kutyus? Becsüllek, hogy mindent megteszel érte, de mélységesen fel vagyok háborodva, hogy ilyen megtörténhet. Mire kigyógyítod a kiskutyát, bele fog kerülni annyiba, mintha törzskönyveset vettél volna. De legalább ez a kutyus is kapott egy esélyt nálad.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook