Hol ismerkedhet egy férfi ha... (beszélgetés)
Mi másért születik meg a gyerek, mint jó esetben két ember akaratából?
Régen rossz, ha valaki a társadalom miatt vállal gyereket.
Jó kérdés... sok nő emiatt sem vállal gyereket. Egyszerűen belátja azt, hogy akkor vállalhat gyereket ha egyedül is tud magáról és a gyerekről is gondoskodni (én is ezt vallom), mondjuk nem minimál szinten :S erre meg a mai világban olyan kicsi esély van. Egyedülálló szülőnek lenni, pláne nőként kvázi az önként vállalt csóróság. Így inkább nem fognak bele, nem bízzák a maguk és a leendő gyerekük sorsát egy hímneműre.
Ismeretségi körömben néhány hímnemű mikor már kerekedett a pocak, vagy már sírt a bébi inkább meggondolta magát, hogy ő ezt inkább mégsem akarja, bocs.
"Nem a társadalom cseszi el a dolgokat, hanem az aktuális kormány.":)
Dehát a társadalom, annak minden egyes tagja az, aki a kormányt hatalomhoz juttatja.
Vagyis társadalmi döntés volt az, hogy melyik párt alakíthat kormányt.
De ezt a párbeszédet zárjuk itt le,mert úgy tudom a hoxán tilos politizálni.:)
Mármint nyíltan. Mert szerintem minden ember életét befolyásoló dolog a politika, ha beszél róla, ha nem.
Társadalmi szempontból nyilván üzlet a népszaporulat, hiszen abban van a jövő termelőereje.
Családi szinten nem üzlet.
Nem a társadalom cseszi el a dolgokat, hanem az aktuális kormány.
Hol vannak a Férfiak?
Ugyanott ahol a Nők!
Akkor nem inkább a társadalommal van baj, illetve ahogyan az időskori ellátórendszert kezelik?
Társadalmi szempontból igenis üzlet a gyermekvállalás, a népszaporulat fenntartása.
Persze fizet mindenki adót, nyugdíjjárulékot és ezért elvárja, hogy öreg korára gondoskodjon róla az állam.
Csakhogy ez a mai állam egyrészt folyamatosan feléli ezen megtakarításainkat, másrészről pedig lehet bármennyi pénzünk, ha nem lesz aktív dolgozói réteg, aki előállítja azokat a javakat, amire nyugdíjasként szükségünk lehet.
A gyermek nem üzlet, egy "normálisan gondolkodó család" nem anyagi megfontolásból vállal gyerekeket.
Persze tudom, vannak "nem normálisan gondolkodó családok", akik "megélhetési szaporodók"
:D de attól fél, hogy az idősek személyzet nélkül maradnak. Egyébként azt nem értem, amikor valaki azt mondja, azért szül, hogy majd a gyerek foglalkozik vele öreg korában. Hát elárulom, ez közel sem biztos. Szépen kimegy külföldre és felé sem néz. Vagy csak úgy nem látogatja. Nem minden gyerek törődik sajnos a szüleivel.
Az öregkoromat vagy a szerelmemmel képzelem, amíg él, aztán ha úgy alakul, egy fullos öregek otthonában fitness néniként masszíroztatom majd magam minden nap :)
További ajánlott fórumok:
- Női és férfinevek felváltva szóláncban
- MSN! Hozzunk létre egy csoportot, ahol ismerkedhetünk, beszélgethetünk! Ki társulna hozzám?
- Milyen az a férfi aki a munkahelyen kérdez meg kollégákat, hogy nem ismernek-e normális szingli csajokat akikkel ismerkedhetne?
- Hogy ismerkedhetnék ilyen emberekkel?Ti ezt hogy tennétek?
- Hogy ismerkedhetnék ősztől egy nagyvárosban? Hogy törjek ki az unalmas hétköznapokból?
- Hol ismerkedhetnék meg olyan ausztriai családdal, akivel lehetne cserenyaralást megoldani?