Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan lesz valaki gazdag? fórum

Hogyan lesz valaki gazdag? (beszélgetés)

1 2 3
2013. júl. 23. 15:11

Azt nem tudom, de egy lehetséges megoldás:

Jó kapcsolataidat felhasználod, megálmodsz valami extra nagy dolgot, amivel birodalmat építhetsz gyorsan, és olcsón, majd megkéred a kapcsolataidat, hogy ezt törvényesen segítsék neked elő, és még támogassanak is közpénzekből... Így rövid idő alatt, szinte minimális ráfordítással üzlethálózatra tehetsz szert, ami százmilliós hasznot hoz évente. 'Trafikolás'

Vaagy

Legyél földbirtokos. Kell hozzá némi előképzettség és szerencse, hogy találj eladható földet. Pályázz, lehetőleg olyan irodát bízz meg ezzel, akik közel ülnek a tűzhöz, és bár a nyertességért kérnek jócskán jutalékot, de megéri, merazunijóspízekből futja erre bőven.

Aztán bérelj fel valakit, hogy szántson, vessen, arasson. Közben te otthon malmozol, vagy netezel. Aszály van? Jégverés? Ugyan... majd beadod a kárigényt. Közben persze le is aratsz, mert annyira mégse károsodtál, de az ingyen pénz mindig jól jön...

Aztán vegyél még több földet, meg még többet. Igazából be sem kell vetned, mert az unijóó és a kormány akkor is ad neked pénzt, ha csak gazt termelsz, de vigyázz!! Mert parlagfű nem lehet a parcelládon! Minden más egyéb megengedett!

Ha jól csinálod, 100 hektár föld már évi 100 millió forinttal gyarapíthatja a számlád. És igazából csak dolgoztatsz, meg agyalsz, mikor mit kéne vetni, néha permeteztetsz, de ha nem, akkor sincs nagy baj, majd a forró nyárra hivatkozva kárenyhítésért pályázol...

A többi magyar meg nyomorog, mert emelni kell az adókat, hiszen nincs mit szétosztani az okos, gazdagodni vágyó birtokosok, és nagyvállalkozók között...

És minél nagyobb vagy, annál több támogatásra vagy jogosult, és annál kevesebb munkaerőt fogsz alkalmazni. Mert ugye unijóskáéknál is 140 hektáron egy fő szorgoskodik...

2013. júl. 23. 12:29
Tobbfele gazdagot ismerek. Ket emberrol irnek. Az egyik sok-sok munka aran erte el a gazdagsagot 17 ev alatt. Profi a szakmajaban. S nem hivalkodik azzal amije van. A masik orokolt. Sajat vallalkozasba kezdett. Olyan fent hordja az orrat h az emberfeletti! A munkasai boren gazdagodott meg. Akit csak lehetett atvert s kihasznalt. S oda jutott h a ceg felet el kellett adnia ami amugyis mindjart csodbe megy.. Mindezt 6 ev alatt.
2013. júl. 23. 12:20
Nagyon tetszik a tema! Ez engem is erdekel!
50. f49b154b31 (válaszként erre: 1. - Revi11)
2013. júl. 23. 10:58
Hogy a pénz boldogít-e, azt csak az tudja akinek van.
49. vica66 (válaszként erre: 41. - Silany)
2013. júl. 23. 09:23

Ez szerintem max. felső középosztály, nem gazdag.

Persze, minden relatív, én is gazdag vagyok mondjuk egy hajléktalanhoz képest.

48. b486c9cf7d (válaszként erre: 47. - Timycat)
2013. júl. 22. 22:50

Azt, hogy melyik milyen, akkor tudnad meg, ha ott tartanal, amirol beszelunk.

Nehany lecke es felulirnad az eddigi elveid. :)

47. timycat (válaszként erre: 46. - B486c9cf7d)
2013. júl. 22. 22:41

Az irigység áll tőlem a legtávolabb, és a közeli ismerősöktől, munkatársaktól is, egyszerűen tisztelem a tudást, a bátorságot, a rengeteg munkát ami mögöttük és még előttük áll, rengeteget tanulok tőlük, apró fogások, finomságok és szerencsésnek érzem magam hogy a farvízen elevezhetek

És ahogy már mondtam, az irigy ember egy helyben topog, senki sem csípi őket, nem a munkájukat végzik csak fanyalognak, rombolják a csapatot, képtelenek tartani a lépést, így hamar kihullanak

46. b486c9cf7d (válaszként erre: 43. - Timycat)
2013. júl. 22. 22:33

Egy ido utan mind megvaltozik az irigysegtol.

Jo reggelt.

45. b486c9cf7d (válaszként erre: 40. - Timycat)
2013. júl. 22. 22:32

Az en tapasztalastom az, hogy egy ido utan mindenki harapni akar es nagyot es a masik micsodajaval verni a csalant, es ellopni az otletet, sot vinne, amit lehet. Nem tudjak az emberek, hol a hatar.

Tudni kell, kivel hol a hatar es az a hatar mindig kicsivel messzebb kell legyen, mint az jonak latja az ember.

2013. júl. 22. 22:30
Jó üzleti érzék,és szorgalom,szorgalom,szorgalom:DDDD
43. timycat (válaszként erre: 39. - B486c9cf7d)
2013. júl. 22. 22:30
az irigység meg abszolút nem "üzleti" jellemző, az irigy ember sosem fog előrejutni. Nem értetted amit írtam, de sebaj
42. b486c9cf7d (válaszként erre: 38. - Timycat)
2013. júl. 22. 22:29
Oke, persze, reszben az is bejatszhat, de igy nekiindulni nem lehet, a kapcsolatok hianyat lehet mas ertekekkel potolni.
41. silany
2013. júl. 22. 22:29

Mi a gazdagság????

Több olyan barátom is van, akik akárhogy alakul az élet, megállják a helyüket. Volt, akit kirúgtak a munkahelyéről, ahol igazgató volt, és 40 évesen teljesen másba kezdett, amiben szintén sikeres és megél. Amig képezte magát, a tartalékaiból èlt. Más alatt megszűnt a munkahely, átment Ausztriába, ő maradt a szakmájában, de külföldre kellett mennie, mert annyira speciális a tudása, hogy itthon azzal most nem lehet elhelyezkedni.

És igen, néha jókor kell lenni jó helyen. Nem vállalkozókra gondolok, sima beosztottként is. Olyanokra gondolok, hogy pont akkor menjen el vki nyugdijba, igy felszabadul egy vezetői hely, pont ne legyen a nagyfőnöknek egy haverja, akinek kell a hely, pont felismerjék a tudást, szorgalmat és ennek köszönhető az előrelépés.

Ha normál keretek között nem gondolkodsz a pénzen, akkor az ma Mo-n szerintem már jó (pl. meg tudod venni a könyvet, ami érdekel, bármikor be tudsz ülni egy étterembe a családoddal, ha elromlik a hűtő/mosógép, akkor úgy tudsz venni újat, hogy közben nem kell lemondani semmiről).

Vagy csak a gyáros csilliárdosokról beszélünk, akik business jettel röpködnek?

40. timycat (válaszként erre: 39. - B486c9cf7d)
2013. júl. 22. 22:28
oké, ez csak az én tapasztalatom, de biztos igazad van
39. b486c9cf7d (válaszként erre: 37. - Timycat)
2013. júl. 22. 22:27

Az nem bizalmas, amirol te irsz.

A regi cimborak pedig lelepnek az irigysegtol.

A regi cimborak egyebkent se szabalyozhatoak le.

38. timycat (válaszként erre: 36. - B486c9cf7d)
2013. júl. 22. 22:26
A jó kapcsolat legtöbbször többet visz előre, mint bármi más... jelenleg itthon ez a helyzet
37. timycat (válaszként erre: 35. - B486c9cf7d)
2013. júl. 22. 22:23
Vannak, muszáj... ha egy vállalkozás kinövi magát akkor képtelenség egyedül mindig mindent kézben tartani, valamint mindenhez érteni sem lehet... az az optimális ha egyben bizalmasok és régi cimborák, persze szépen leszabályozva, hogy mindenki tudja hol a határ és mekkora a felelősség
36. b486c9cf7d (válaszként erre: 34. - Kisj)
2013. júl. 22. 22:22
Ez nem feltetlenul igaz, a szerencse inkabb szamit, de a kapcsolatok nem minden.
35. b486c9cf7d (válaszként erre: 33. - Timycat)
2013. júl. 22. 22:21

Bizalmas nincs egy ido es szint utan.

Se bizalom, es baratok se nagyon.

34. kisj
2013. júl. 22. 22:11

A jó kapcsolati tőkéből.

Ha ez nincs, akkor nem tud jókor, jó helyen lenni.

2013. júl. 22. 22:04
Kell egy (vagy több) ötlet, bátorság, üzleti érzék, kapcsolat, némi szerencse, sok munka és mikor már döcög a szekér, képzett, szakmájukban erős "bizalmasok"
32. f758a7200f (válaszként erre: 31. - 84c6df2a20)
2013. júl. 22. 22:00

Vagyis sajat gondolatod hogy ami te elertel, azt lopva-csalva-hazudva-szegenyebbek karan tetted?

Ha pedig nem, akkor olyan nehez elhinni, hogy valaki mas tobbet erhet el szinten ugyanilyen tettek nelkul?

31. 84c6df2a20 (válaszként erre: 27. - F758a7200f)
2013. júl. 22. 21:49

nem,nem akartam ezt mondani.

nekem sincsenek mindennapi problémáim szerencsére.

csak annyit akartam mondani,hogy nem kellene egy ember szubjektív véleményére egyből úgy reagálni,hogy ez már pedig butaság! nem állítottam,hogy ezt most kőbe kell vésni,csak egy saját gondolatot írtam le.

30. f758a7200f (válaszként erre: 29. - Tücsimücsi)
2013. júl. 22. 21:47
Igen, igazad van de a meztelenseggu csontsovany menekulo negernel egy minimalberen elo magyar is gazdagabb, ennyi erovel azok is mondhatnak, hogy mit sirsz, rad nem napi 5 liter viz jut (all inclusive, ivo-es furdo es fozoviz...)
29. tücsimücsi (válaszként erre: 23. - F758a7200f)
2013. júl. 22. 21:41

Nem milliárdosok voltak, én nem azt mondtam:)

Mondjuk ez a gazdagság is relatív. Van akinek nem csak az a gazdag aki több száz milliót birtokol, hanem az is akinek van vagy 15-20 milliója.

Legalábbis a mai világban...

2013. júl. 22. 21:40
Es raadasul most azt sem tudod, hogy mennyire trafaltal bele vagy mennyire nem
27. f758a7200f (válaszként erre: 26. - 84c6df2a20)
2013. júl. 22. 21:37

Ezt hulyeseg volt leirni ha nem gondolod komolyan.

Leforditva annyit akartal mondani, hogy egy hulye burzsoá pi.sa vagyok, gondolom:))))

26. 84c6df2a20 (válaszként erre: 13. - F758a7200f)
2013. júl. 22. 21:23
aha.okos vagy.
25. f758a7200f (válaszként erre: 24. - De Luca)
2013. júl. 22. 21:23

De az ujgazdagbol is lehet maradandoan gazdag, mondom, hogy minden nagy vallalat es nagy vallalkozas valahonnan kicsibol indult. En magat az ujgazdagot nem itelem el, nem biralom. Idovel elvalik, hogy neki az az utja vagy sem.

Nem hiszem, hogy ha ezen masok zsortolodnek vag orulnek a karanak, attol o hamarabb elszegenyedik, nem hiszem azt sem, hogy ha valakinek szandekosan keresztbe tesznek, azt meg tudjak allitani.

24. de Luca (válaszként erre: 20. - Tücsimücsi)
2013. júl. 22. 21:16
Akikről Te beszélsz, azok az újgazdagok. Akiknek a felmenői generációkra visszamenően tudtak bánni a pénzzel - és itt nem arra gondolok, hogy gazdagok voltak, hanem reálisan látták a saját helyzetüket és volt pénzügyi kultúrájuk ahhoz, hogy addig nyújtózzanak, ameddig a takarójuk ér -, azok beleszülethetnek a jóba, akkor sem fogják eldorbézolni, hanem tudatosan készülnek a vagyon megtartására, gyarapítására. Mert az egész családi légkörben ezt szívták magukba. Ez egyfajta pénzügyi kultúra.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook