Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet kipucolni a leégett lábast? fórum

Hogyan lehet kipucolni a leégett lábast? (tudásbázis kérdés)


1 2
31. Ilián
2017. júl. 8. 16:36
Hideg zsíroldót egy éjszakára benne hagysz, utána simán ki lehet törölni
30. Mezei Virág (válaszként erre: 28. - Jucika33)
2017. júl. 8. 14:14

Sokáig kell áztatgatni... a cif az, ami egészen jó - állni kell hagyni, akkor segít, csak később kell súrolni. De tökéletes lehet, hogy nem lesz.

Ötletek :)

[link]

2017. júl. 8. 06:30
Nekem Édesanyám azt mondta, amiben egyszer vmi leégett, abban máskor is le fog. Nálam igaza is lett. Én ami tennék, ahogy már vki ajánlotta is, forralni benne vizet és úgy "vakarni" fel a maradékot. Lehet tovább tart de kevesebb kárt tesz az edényben. Sok sikert és türelmet :)
28. jucika33 (válaszként erre: 25. - Mezei Virág)
2017. júl. 8. 05:48
Ő nem szólt semmit, mert neki is mindig beleég, csak ő valahogy erősebb kezű és erőből ki tudja súrolni.
27. ina87
2017. júl. 6. 16:17
egyszerű csak a kukába vele
26. Piroska52 (válaszként erre: 24. - Jucika33)
2017. júl. 6. 13:40
a szilvalekvár nekem is mindig leég én is sokat kinlódok mire feljön de soha nem egyszerre szódabikarbóna só hagyom állni felforralom hagyom állni ,fakanállal megpróbálom persze nem jön fel, műanyag súroló is van ,nem csak fém az szokott használni,de rá megy 2-3 óra meg többszöri forralás csak kitartás,egyszer csak lejön,
25. Mezei Virág (válaszként erre: 24. - Jucika33)
2017. júl. 6. 11:19

Na és anyósod vajon mit fog hozzá szólni?

Megírhatnád ám!

Remélhetőleg nem lesz gond. :)

2017. júl. 6. 07:39
Hát forraltam ecettel, sós vízzel is. Aztán dörzsöltem sokat ciffel, meg homokkal, na attól végül lejött a nagy része, de azért maradt rajta. Remélem a lekvárnak nincs baja, bár emlékszem, hogy régebben is leégett az alja és nem lett baja a lekvároknak. Évekig ettük.
23. buci07
2017. júl. 6. 05:24
Eco green paszta.
2017. júl. 5. 22:09
Forralj benne ecetes vizet. Már önmagában a forralt víz is fellazítja a leégett cuccost.
21. Mezei Virág (válaszként erre: 16. - Jucika33)
2017. júl. 4. 17:21
:( vegyél helyette egy másikat. Ha a zománc megsérült,már úgy is mindegy.
20. globus
2017. júl. 4. 13:58
Eszembe jutott, ha ennyire leégett az edény, változatosság kedvéért kezdhetsz aggódni a lekvárért is :)
19. gribedli*** (válaszként erre: 14. - Dolcsy1989)
2017. júl. 4. 10:33

::DDD Hát ha sikerült lyukasra dörzsölni, akkor az edényt is!


Egyszer a how clean is your house című műsorban láttam ezt a trükköt, kipróbáltam, gyönyörű lett. Ritkán égetek oda kaját, de ha mégis, nekem ez bejött. Sőt, írta a fórumindító, hogy lekvárt főzött, na pont lekvár vagy paradicsomszósz főzésekor fordul elő velem is, hogy az alja leragad, évente egyszer, hát tökéletes az alufólia rá.

18. Dite75 (válaszként erre: 17. - Simple)
2017. júl. 4. 10:30
Ez lett volna az egyik amit én is ajánlok. Vagy sós víz állni hagyod kicsit és utána felforralod.
17. simple (válaszként erre: 1. - Jucika33)
2017. júl. 4. 10:00
Nekem a szódabikarbónás vagy sütőporos forralás segített azon a fazékon, amit ki akartam dobni mert úgy leégett benne a tarhonya. Olyan lett, mint az új!
2017. júl. 4. 10:00
Hát zománcos lábos. Késsel próbáltam, azzal elkezdett feljönni, de a zománc is. :-( Azért a cifet, meg a homokot még kipróbálom.
15. 5c6ba4ad4c (válaszként erre: 11. - 471a3ef191)
2017. júl. 4. 09:59
Ok :) Ha leég valami majd küldöm .
14. dolcsy1989 (válaszként erre: 9. - Gribedli***)
2017. júl. 4. 09:57

Ha vegeztel kidobod? 😂😂😂

remelem nem az edenyt? 😂😂

Amugy nagyon hatekonynak tunik. Gondolom az is. Majd ha igy jarok kiprobalom en is😊

2017. júl. 4. 09:56
Még annyit, hogy ha acél, akkor körkörösen kell sikálni, hogy megmaradjon az a tipikus körkörös vonalazottság, ami az acél edények belsejében van.
12. 471a3ef191 (válaszként erre: 11. - 471a3ef191)
2017. júl. 4. 09:55
Én a rizst szoktam frankón leégetni a villanytűzhelyen. Gázon sosem égett le, azóta inkább mikróban csinálom.
11. 471a3ef191 (válaszként erre: 10. - 5c6ba4ad4c)
2017. júl. 4. 09:55
Egyetértek. De küldd el a lábast a férjemnek. Profi lábas súroló :)
2017. júl. 4. 09:54
a homok nagyon jól súrol, vízzel vegyítve, olyan sűrű állagban.
9. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Jucika33)
2017. júl. 4. 09:54

Csak acél, alumínium edényekhez jó, amit írok, zománcozott, vagy neadjisten, teflonhoz nem.


Alufóliából gyűrsz egy labdafélét és a cif, vagy egyéb súrolószert ezzel oszlatod el, levakar mindent.


A sima mosogatószivacs dörzsi része az semmi. De létezik ilyen fémszálas dörzsiszivacs, na, az alufólia-labda még annál is erősebben dörzsöl. És mikor vègeztél, kidobod, ennyi.

8. agis
2017. júl. 4. 09:52
Azt hiszem el kell setalnod az uzletbe es beszerezned egy ujat :S
2017. júl. 4. 09:52

Milyen az edeny?

Nekem apum flexre rak ilyen drotos tarcsat ami hozzacalo es a serpenyok aljat azzal szokta letakaritani. Belul is lehet ha beleeg valami de csak ha a belso boritasa nem serul ettol a beavatkozastol.😁

6. globus (válaszként erre: 3. - Jucika33)
2017. júl. 4. 09:50
Ajjjaj...
5. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Jucika33)
2017. júl. 4. 09:47

Én annakidején, amikor még tejet forraltam és odaégett, a folyékony cifet tettem a nedves edényre. Állni hagytam, és fél nap után egész szépen le tudtam mosni.

Persze attól függ, hogy mennyire égetted le.

4. 10cc61fb5a (válaszként erre: 1. - Jucika33)
2017. júl. 4. 09:45
Pár hete nekem is beleégett a rizs, elég durván. Felforraltam mosogatószeres vízzel, és a férjem pedig egy spaklival tolta le az odaégést.
2017. júl. 4. 09:42
Én sajnos nem foghatom be, mert nem az enyém. :-( Anyósom adta kölcsön lekvárt főzni és vissza kéne adnom.
2017. júl. 4. 09:41

Van egy bizonyos fok, ami után már nem lehet tisztítani semmivel.

Én befogtam gyantát melegíteni :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook