Hogyan kezdjek hozzá egy kutyház készítéséhez? (tudásbázis)
Én a fa vázra OSB lemezt csavaroztam.
Arra ügyeltem, hogy alul "lába" legyen a háznak, hogy ne ázzon-fázzon fel.
A tetejét fóliával takartam be, télen zsákból "ajtót" is teszek rá.
Nekem a "kétbalkezesnek" ez is sikerélmény volt.
A kutyánk már 9 éve lakik benne.
nah bocsi a sok hülye kérdésért de szerintem nem árt ha tudja az ember :D
és beszerzési forrásokat is írjatok :D
Igaz, már nem most volt, de mi építettünk saját kezűleg egyet. Nem vagyok a szakszavak tudója, így ne röhögjetek. Vastagabb négyszögletű fa anyagból csináltunk neki vázat. A vázara tettünk hungarocell lemezeket, aztán az ól belsejét és külsejét deszkákkal szögeltük be. Ugye két réteg között volt a hungarocell.A z ój aljával ugyanígy jártunk el, csak a belsejébe a hungarocellre már nem tettünk deszkát. A bejárathoz szükséges léceket elfűrészeltük. A tetőnél nem deszkáztunk, hanem fóliával szögeltük le, erre mentek vízszintesen lécek és maradék cserépet tettünk rá. Még kúpcserép is került a tetejére (pont előtte volt tetőcserénk). Nem volt nagyon bonyolult, mutatós, mintha a boltban vettük volna. 1 délután alatt elkészült. És lefestettük másnap.
Mi hulladék alapanyagokból dolgoztunk.
Hátha tudtam segíteni :)
:) Kutyaházhoz(gondolom) nem kell sok minden. Pár szeg, meg fa. Rajzolj egy házikót, mint gyerekkorunkban, rajzolj neki egy boltíves bejáratot, gondold át, mekkora kutyi kap helyet benne, írd mellé a méreteket, számold ki mennyi deszkára lesz szükség, menj el egy OBI-ba, vagy valami barkácsboltba, mond meg, h kutyaházhoz kellene deszka, meg szeg, vegyél belőle annyit, meg egy kicsit többet, ami kelleni fog, vidd haza, és neki lehet állni. :D
Egyébként sztem ez tök egyszerű. De ha még nem láttál(bár azt kétlem) élőben kutyaházat, menj el egy barkácsboltba(én csak OBI-ba járok, ott vannak ilyenek), és nézz meg egyet.
Kerítést meg fa oszlop leás, drótháló rászegel, és voáláá, kész az olcsó, de jó kerítés. :D
Sziasztok!!
érdekelne érdeklődésképp hogy hogyan és miképpen lehet házilag kutyafaházat építeni, érdekelne videó róla :D
és beszerzési helyeket is adjatok ahol meglehet venni a hozzávalókat :D
Ill hogy hogyan lehet olcsón de jó kerítést csinálni házilag :D stb :D
Írjatoook :DDDD