Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készül a finom házi kenyér? fórum

Hogyan készül a finom házi kenyér? (tudásbázis kérdés)


2012. máj. 7. 19:39

limarapéksége.hu


Itt rengeteg receptet talàlhatsz.

2011. dec. 7. 09:41

[link]


Ez egy egyszerű recept.

2010. márc. 9. 09:37

Nekem nincs kenyérsütőm.

Hogyan süssek finom kenyeret?

Receptek ide!

2010. jan. 9. 11:33

Mi is "gyalog" sütöttük akenyeret,kicsit munkás a dolog mert dagasztani kell ,és hát az bizony izzasztó munka,meg kovászt kell érlelni 2-3 napon keresztül,de finom és szép lesz a végeredmény.

Aztán látták ezt a rokonok,azt hitték milyen rabszolgák vagyunk, és megajándékoztak egy géppel bennünket.

A géppel egy recept:

0,5-0,7 dl olaj,1 csésze langyos tej,65 dkg liszt,1,5 kk só,1kk cukor,

ebben a sorrendben belerakni agépbe,a lisztbe csinálni egy fészket,,beleönteni félcsésze langyostej és 2 mookás k.cukorral felfuttatott 2,5 dkg élesztőt.

A gép programozása:1 kg os kenyér,világos színre állítva, előmelegítés:30 perc

I.dagasztás 20 perc,II.dagasztás 30 perc,III dagasztás 15 perc,

kelesztés 45 perc,sütés,50 perc.

2010. jan. 9. 09:43

Kaptam egy kenyérsütógépet, ha valaki tud küldjön nekem recepteket.

nagyon szépen köszönöm.

19. 8559ed0e1b (válaszként erre: 17. - ec63a7fc29)
2009. dec. 27. 13:31

Én sütöttem,és finom lett:)

És gép sem kellett hozzá,olvastam egy egyszerű receptet az alapján csináltam.

2008. máj. 7. 09:15

Sziasztok!

Segítsetek kérlek kaptam ajándékba Kereszanyukámtól egy kenyérsűtő gépet Kenwood Rapid Baker és használati útmutatás nem volt hozzá. Sajnos tegnap sütőttem volna egy kenyeret de csíriz lett belőle mivel nem volt jó a program. Ha valaki tudna segíteni megköszönném

2007. okt. 22. 09:14
Most aktuális a téma: Alig van bolt nyitva. Bátorság, süssetek otthon kenyeret!
16. rozsazsa (válaszként erre: 14. - ec63a7fc29)
2007. jún. 4. 11:58
Köszönöm, kipróbálom igy is.
15. rozsazsa (válaszként erre: 2. - csgy)
2007. jún. 4. 11:56
Igy is úgy is finom, nekem volt gépem de elromlott, azóta tálas mixerrel kikeverem,/én csak fél adagot,kb.60 dkg-os kenyérke lesz. Azt ki keveri a gépem könnyedén /250W/ megkelesztem és utána átdolgozom kicsit liszttel, be a formába, nekem tupim van, kelesztőm is, és a sütőbe. 30-40 perc alatt jó középmeleg sütőbe sütöm. Jó sütögetést.
14. ec63a7fc29 (válaszként erre: 12. - rozsazsa)
2007. jún. 4. 11:53
Mert ez egy kelt tészta, s a kelt tészta akkor is kicsit együtt kel az emelkedő hőmérséklettel, amíg melegszik a sütő.
2007. jún. 4. 11:48
ezt a sorozatot nem én hanem a gépem produkálta , bocsánat.
12. rozsazsa (válaszként erre: 7. - ec63a7fc29)
2007. jún. 4. 11:45
Szia szimpi vagy, kérdés: mért csak akkor melegited be a sütőt a kenyérhez amikor behelyezed a kenyeret? mindenhol azt irják, hogy előre kell melegiteni a sütőt.
11. rozsazsa (válaszként erre: 7. - ec63a7fc29)
2007. jún. 4. 11:45
Szia szimpi vagy, kérdés: mért csak akkor melegited be a sütőt a kenyérhez amikor behelyezed a kenyeret? mindenhol azt irják, hogy előre kell melegiteni a sütőt.
10. rozsazsa (válaszként erre: 7. - ec63a7fc29)
2007. jún. 4. 11:45
Szia szimpi vagy, kérdés: mért csak akkor melegited be a sütőt a kenyérhez amikor behelyezed a kenyeret? mindenhol azt irják, hogy előre kell melegiteni a sütőt.
9. rozsazsa (válaszként erre: 7. - ec63a7fc29)
2007. jún. 4. 11:44
Szia szimpi vagy, kérdés: mért csak akkor melegited be a sütőt a kenyérhez amikor behelyezed a kenyeret? mindenhol azt irják, hogy előre kell melegiteni a sütőt.
8. rozsazsa (válaszként erre: 7. - ec63a7fc29)
2007. jún. 4. 11:44
Szia szimpi vagy, kérdés: mért csak akkor melegited be a sütőt a kenyérhez amikor behelyezed a kenyeret? mindenhol azt irják, hogy előre kell melegiteni a sütőt.
2007. máj. 30. 19:58

Mi kell a kenyérhez?

( Néha lusta vagyok a boltig elmenni, inkább sütök kenyeret.)


Finom liszt

víz

élesztő

meleg tej

sok idő


Nem tudom sajnos, h miből mennyi kell.

Az élesztőt kicsi meleg tejen megfuttatom.

A lisztbe teszem a sót, az élesztőt és annyi langyos vizet, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Hagyom megkelni (idő, idő, idő).

Ha megkelt, akkor amennyi lisztet felvesz, annyival összedolgozom. Beleteszem sütőformába, vizes kézzel megkenem a tetejét, h pirosra süljön.


Kisütöm. Amikor beteszem, akkor kezdem melegíteni a sütőt. Amikor finom az illata, piros a teteje, akkor megsült.

6. Cicamica (válaszként erre: 5. - Brigitta.a)
2006. aug. 9. 17:24
Nagyon szívesen! Remélem sikered lesz!
5. Brigitta.a (válaszként erre: 3. - Cicamica)
2006. aug. 9. 12:06

Koszike,Imadlak!:))

Pusza

4. Brigitta.a (válaszként erre: 2. - csgy)
2006. aug. 9. 12:04
Van mind ketto:)
3. Cicamica (válaszként erre: 1. - Brigitta.a)
2006. aug. 9. 08:37

Szia! Nekem csak kenyérsütőhöz való receptem van, de szívesen leírom. 3 óra alatt készül el a gépbe.


Klasszikus fehérkenyér

450 ml tej

2 evőkanál margarin

2 kiskanál só

1,5 ek cukor

800 g liszt /500g sima, 300g rétesliszt/

1 csomag szárított élesztő


Kb. 1 kg-os kenyér jön ki belőle. A kenyérsütőbe ilyen sorrendbe kell beletenni, az dolgozza ki és keleszti, majd süti.

Gondolom, ha rendes gázba sütöd, az élesztőt fel kell futtatnod és úgy összegyúrni a többi anyaggal. Utána keleszteni és sütni.

Remélem sikerül, jó munkát! Szia

2. csgy
2006. aug. 9. 08:33
Kenyérsütő géppel, vagy sütőben???
2006. aug. 9. 07:00

Szeretnek a paromnak fincsi hazi kenyeret sutni ezert kerlek benneteket addjatok tippeket es azok alapjan fogok probalkozni:)

Koszike


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook