Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki? (tudásbázis)
1 tojást és
15dkg reszelt sajtot összekeverni;
zsemlemorzsába forgatni, úgy sütni.
Frissen finom, kicsit más, mint az igazi, de legalább nem folyik ki. majonézzel fincsi.
Ne sózd, mert sós lesz!!!
Forró olajban hirtelen rövid ideig sütni.
Nekem a Camember izlik.
liszt,tojás prézli,tojás prézli
soha nem folyik ki és nagyon fini,és forro legyen az olaj
Hú, ez egy jó ötlet!
Nagyon utálok rántott sajtott csinálni, tán az életbe' nem is csinálnám, de ez a fiam kedvence, úgyhogy muszáj. Viszont legalább 1 mindig kifolyik.
Tehát összegzem az általam eddig még nem ismert praktikákat:
- vízbemártani
- egyesével sütni
Liszt-tojás-morzsa-tojás-morzsa a panírozás sorrendje.A második morzsát kézzel rá is nyomom kissé. Bő forró olajban rövid ideig kell sütni. Sem panírozáskor, sem a sütéskor nem szabad megbökni villával. Tortacsipeszt /olyan ollószerű/ használok sütéskor.
Van egy jól bevált módszerem is. Egy egész trappista sajtot 4 részre vágok, a negyedeket felszeletelem /háromszögeket kapok/, bepanírozom őket.Ha kész, az összeset újra csak morzsába forgatom és kézzel jól rányomom a panírt. Torta szerűen rárakom egy -két lapostányérra úgy,hogy az egymást követő sorok mindig elcsússzanak, tehát a két sajt közötti résre rakom a felette lévő sorban lévőt./Igy könnyen le tudom szedni egymás tetejéről/. Az egészet lefagyasztom, majd a tányérról leszedve zacskóba teszem és visszakerűl a mélyhűtőbe. Forró olajban, fagyott állapotban gyorsan, rövid ideig kell sütni.A lényeg valóban, mint Mumu49 írja, hogy ne hüljön le az olaj és nem szabad megbökni.
Ismerőseim is átvették a mirelit módszert, szerintük így finomabb a sajt. A fiaim szerint is.Nem mellékes, hogy nem kell mindig maszatolni, takarékos, mert annyit sütük, amennyi pillanatnyilag kell és akár éjjel kettőkor is 5 perc alatt kész. Próbáljátok ki, nálunk nagyon bevált és a baráti körünkben is osztatlan a sikere. Jóétvágyat mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Kiszáradt rántotthús szeletekkel mit lehet kezdeni? Céges buliból kaptuk
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Az éttermekben a rántott sajtot abban az olajban sütik ki, amiben a rántott húst?
- Hogy kell sütni a sajttal töltött rántott húst, hogy ne folyjon ki a sajt belőle?
- Milyen sajtból szoktatok rántottsajtot sütni, ami nem folyik ki?