Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-) (tudásbázis)
17. Tárnok Mónika (válaszként erre: 14. - EpresKrisz)
2010. márc. 12. 21:34
Majd szoritok,hogy igy legyen!:)Majd meglátod,hogy milyen jó a sima szülés császár után!:)
16. Molyka (válaszként erre: 5. - EpresKrisz)
2010. márc. 12. 21:33
Simán mennék csak a biztonság kedvéért kórházba akár az utolsó 8 hétre is. :)
15. Tárnok Mónika (válaszként erre: 13. - Molyka)
2010. márc. 12. 21:32
Most már az orvos tudomány olyan szupi,hogy bármi baj lenne tudnak időbe segiteni!Nyugi,nem lesz semmi baj!:)
14. EpresKrisz
2010. márc. 12. 21:32
Köszi ez biztató.Remélem összejön nekem is ez a felállás!
13. Molyka (válaszként erre: 6. - Tárnok Mónika)
2010. márc. 12. 21:30
Nemtudom mi történne. Anyum egyik babája így halt meg 8 hónaposan. :( Igaz, az még a "kőkorban" volt, 29 éve, de akkor is...
Köszönöm a válaszokat. :)
12. Tárnok Mónika (válaszként erre: 11. - EpresKrisz)
2010. márc. 12. 21:30
Fanni születése után 2,5 évre született Lilla,és utána meg pontosan 2 évre tavaly juliusba jött Feci ő most 8 hónapos!Hát én is nagyon örültem,hogy nem volt több császár!
11. EpresKrisz (válaszként erre: 10. - Tárnok Mónika)
2010. márc. 12. 21:25
Mennyi idő telt el a császár és a sima szülés között?Mert én is szeretném a másodikat rendesen megszülni.Nem akarok még egy császárt?
10. Tárnok Mónika (válaszként erre: 9. - EpresKrisz)
2010. márc. 12. 21:18
Nekem is az első császáros volt,a szivhang véget!De a másik kettő már simán született,torpedó gyorsaságal!:))
9. EpresKrisz (válaszként erre: 8. - Tárnok Mónika)
2010. márc. 12. 21:15
Nekem meg sem mozdult a gyerek.Pedig keringéscentralizáció,2-es fázisban érett lepényem volt és még a magzatvíz is kevés volt,és két ujjnyira nyitva voltam.39 hét 5 naposan megindították a szülést,de ahogy erősödtek a féjások úgy gyengült a szívhangja a gyereknek,ezért a végén megcsászároztak.
8. Tárnok Mónika (válaszként erre: 7. - EpresKrisz)
2010. márc. 12. 21:10
Nekem az áramlás vizsgálat nem volt jó!És a végén kiderült,hogy a rossz eredmények azért volt mert jönni akart kifelé.:)Másnap reggel meg is született!:)
7. EpresKrisz
2010. márc. 12. 21:07
Nekem ctg-ket csináltak,és a legvégén már nagyon rosszak lettek az eredmények,tele volt köldökzsinór jellel,aztán szülésnél kiderült,hogy nem is volt rajta a nyakán.Reméljük nálad minden rendben lesz.
6. Tárnok Mónika (válaszként erre: 4. - Molyka)
2010. márc. 12. 21:04
Jaj,de aranyos vagy!:)Mi történe?Figyi ha véletlen a nyakára van csavaroda az nem olyan vészes,mivel a babád már valoszinü bevan fordulva nem igen történhet vele semmi.Az én lányomnak a nyakán volt és semmi baja makk egéséges,de ez nem törvényszerü,hogy neked baj lesz!Nyugi már nem sok van hátra!
5. EpresKrisz (válaszként erre: 2. - Molyka)
2010. márc. 12. 21:04
Szia!Nekem is volt még ultrahang a legvégén minden héten.Mondjuk én kórházban voltam a 36. héttől,mert veszélyeztetett terhes lettem.És csináltak flometriás ultrahangot is meg biometriásat is.Nekem is volt magán dokim,de ezek a vizsgálatok mivel a kórházban lettek elvégezve ezért tb alapon működtek.
4. Molyka (válaszként erre: 3. - Tárnok Mónika)
2010. márc. 12. 21:01
És a 36. héttől ha történik valami a köldökzsinórral?
3. Tárnok Mónika (válaszként erre: 2. - Molyka)
2010. márc. 12. 20:47
Szia!Igen lesz még egy utólsó uh,és a 36 hétől amedig meg nem szülsz adig hetente kell járni nst-re!És a 38 héten,ha még egyben vagy akkor lesz áramlás vizsgálat is,ott mindent látnak!
2. Molyka
2010. márc. 12. 20:44
Azt mondta az orvosom, hogy 32. héten találkozunk a magánrendelőben utoljára, utána már csak a kórházban lesznek vizsgálatok.
Ott is nézik uh-on, hogy minden rendben van-e, vagy csak nst van? Észre tudják venni, ha a köldökzsinór a babára tekeredett, ha a lepény túl érett és leválás gyanúja áll fenn? Ilyenkor ez TB alapon megy, mármint az utolsó pár hét, vagy magán úton ha van fogadott orvos?
1. Molyka
2010. márc. 12. 20:44
Hogy zajlik a terhesség utolsó pár hete vizsgálatok szempontjából? Mi történik, mit néznek, ki és mikor? 30 hetes kismami vagyok :-)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek lehetséges, hogy egy nőgyógyász nem vesz észre egy kézi vizsgálat és egy hasi UH után egy 7 hetes terhességet?
- Vákuumos terhességmegszakítás előtt milyen vizsgálatokat csinálnak?
- Terhesség alatti CT vizsgálat veszélyes a magzatra?
- Ultrahangos vizsgálattal teljesen megállapítható a terhesség vagy annak hiánya?
- Genetikai vizsgálatok a terhesség alatt
- Beágyazódás után 8héttel csak manuális vizsgálattal orvos észre tud venni terhességet?