Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Heredaganat (beszélgetős fórum)


ápr. 26. 05:19
Persze, mindenképp! Csak nem kell azonnal pánikba esni :)
26. Channa* (válaszként erre: 25. - Aggodomatesomert)
ápr. 24. 18:04

:DDDD

Szuper!

Azért ha valaki ilyen helyzetben van, inkább nézesse meg, hogy mitől fáj....

ápr. 24. 06:10

Újabb kontrollon van túl, ismét negatív minden :)


Közben volt itt nagy aggódás, mert a megmaradt heréje fáj. A kezelő orvosa megnyugtatta, hogy ez teljesen normális dolog (sajnos), és ezt a ct is igazolta. Ezt csak azért írtam le, hogy ha esetleg valaki hasonló problémával küzd, és olvas akkor nyugalom! Valószínűleg nincs semmi probléma.

24. Channa* (válaszként erre: 23. - Aggodomatesomert)
jan. 13. 09:10
Igen, utána fél évente és ha jól emlékszek, akkor 5 év után kell 1 évente járni.
jan. 13. 08:00

Hát az biztos! A kemo után ez volt az első. Neki még egy darabig 3 havonta kell járni, talán 2-3 évig? Főleg, hogy carcinoma volt :/


Köszönjük szépen! Viszont kívánunk minden jót!

22. Channa* (válaszként erre: 18. - Aggodomatesomert)
jan. 13. 07:15

Szuper!

Hosszú és egészséges életet kívánok!

A kontroll mindig para lesz. A férjem lassan 30 éve jár kontrollra, épp most lesz neki az újabb február 19-én. Már csak évente jár, de a kontroll napja a mai napig stresszel minket....

jan. 13. 04:27
Túl van a kontrollon, szerencsére minden ok :)
20. Aggodomatesomert (válaszként erre: 19. - Epervirág)
2017. okt. 21. 05:27
Szia! Sajnálom, hogy így alakult! De inkább ez az eljárás, mint.... nem folytatom, tudod mire gondolok. Minden jót kívánok nektek!
19. epervirág (válaszként erre: 18. - Aggodomatesomert)
2017. okt. 19. 18:17
Szia!Remèlem minden rendben lesz nálatok.Unokatesom megkapta a kemokat,de sajnos le kell venni a bal mellèt.
2017. okt. 19. 18:12

Bár senki nem kérdez, de leírom, hátha valaki olvas és épp a mi történetünkből merít erőt!


Szóval lement a 3 kör BEP, amit nagyon jól viselt! Semmi hányás, émelygés volt de szerintem ez alap. A fehérvérsejtjei a béka feneke alá kerültek az utolsó kezelésre... CT meg volt, és negatív minden szerencsére!! A tumormarkerek is! Úgy hogy nagy az öröm:) persze tisztában vagyunk a helyzettel, ezért minden 3.havi kontrollon para lesz.

Kitartást mindenkinek, aki esetleg benne van, és ha gondolja írjon nyugodtan!

17. Aggodomatesomert (válaszként erre: 16. - Epervirág)
2017. szept. 19. 18:24
Megértem. Nagyon sok betegség van még a daganaton kívül.... nem lehet úgy élni, hogy mindentől rettegünk. Vagyis lehet, csak nem szerencsés.
16. epervirág (válaszként erre: 14. - Aggodomatesomert)
2017. szept. 18. 12:38
Én nem járok ilyen fajta vizsgálatra.Az unokatesomnál is ugy derűlt ki,hogy érezte a csomot a mellében.A nagymamámnál ugyanigy.A nagymamámnak sem volt elöször áttét még is 7 év mulva sajnos ujra rákos lett.Nekem 2010-ben volt tüdőemboliám ugyhogy én ettől jobban félek mint a ráktol.
2017. szept. 18. 09:23
Megmondom őszintén, azt hittem pörgősebb lesz a fórum. Senki nem írt aki érintett. Vagy csak nem akarnak beszélni róla? Pedig lehet könnyebb lenne... kiírni az érzéseket, illetve segíteni és támogatni az "újakat".
14. Aggodomatesomert (válaszként erre: 13. - Epervirág)
2017. szept. 16. 19:34

Epervirág!! Minden jót kívánok nektek, legfőképpen az unokatestvérednek! Ha nincs áttét, akkor még jól is alakulhatnak a dolgok :)


Mivel nálatok valószínűleg örökletes ez a betegség, te jársz szűrésre?? Én, ahogy tesómnál kiderült, elmentem nőgyógyászhoz, és hpv tesztet is csinálni fogok. Sőt mell ultrahangra is elfogok menni, mammográfiát úgy tudom, hogy szűrővizsgálatként nem alkalmaznak fiatal korban.

13. epervirág (válaszként erre: 10. - Aggodomatesomert)
2017. szept. 16. 17:04
Bizni kell.Nekem a nagymamámnak volt mell rákja még 91_ben.Megműtöték,kapott sugarat.Helyre jött.Aztán 7 év mulva egyik nap elesett lebénult a fél oldalára.Kiderült agydaganata van tüdő áttétel.Még 5 hónapot élt,de akkor tudtuk,hogy menthetetlen.76 éves volt.Most az unokatesom aki 35 éve idén májusban derült ki,hogy neki is szintén mellrákja van rossz indulatu és öröklött.Valoszinű a nagymamánk végett bár a dédnagymamánk is rákban halt meg 77 évesen.Szóval az unokatesom kapja akemot és szerencsére a rák szépen visszahuzodott.Persze tudjuk,hogy bármikor kiujulhat,de tudod a remény hal meg utoljára.
12. Channa* (válaszként erre: 11. - Ladiszlav)
2017. szept. 16. 15:20
Sajnos nem elég, hogy nem hagyod, nem hagynád....
11. Ladiszlav (válaszként erre: 10. - Aggodomatesomert)
2017. szept. 16. 15:08

Örülök, h hamar sorra került a műtéti várólistán! Az Országos Onkológiai Intézet elég jó hely.


Persze, h az a mocsok veszélyes és könnyen győzhet. De akkorsem engedném. Akkorsem hagynám, h leterítsen. A halálozási adatok sem érdekelnének. Valahogy így értettem.

Gyógyulást kívánok!

10. Aggodomatesomert (válaszként erre: 9. - Ladiszlav)
2017. szept. 16. 05:32

Szia! Pedig itt élünk M.o.-on, ráadásul egy elég rossz hírű megyei korházban történt maga a műtét, utána került át pestre az onkológiai intézetbe. A heredaganat egy időzített bomba, ezt egy jó urulógus tudja. A túlélés esélye nagyban függ, az érintett here gyors eltávolításától.


Nem tudok egyet érteni veled sajnos, hogy az csak egy sztereotípia, hogy a daganat egyenlő a halállal. Kib*szott szerencse kell hozzá, hogy túléld. Persze fontos, hogy pozitív legyen az ember.... de az kevés. Anyum eü-ben dolgozik, ő látja én meg hallom, a szörnyű tragédiákat.


A kemóval kapcsolatban pedig köszi a tippet, így lesz!! Bízunk és hiszünk a kezelőorvosában, aki folyamatosan egyeztet az onkoteammel. Szakmailag szerintünk profi, úgy gondolom, hogy rajta nem fog múlni a gyógyulás :)


Ja és azért bízunk ennyire a dologban, mert valóban ez a legjobban gyógyítható rákfajta. Áttétel is közel 80% esély van a gyógyulásra.

9. Ladiszlav (válaszként erre: 8. - Aggodomatesomert)
2017. szept. 15. 21:52

Ez a 4-6 kör... Ez elég gyakori, s elhiteti az adott onkológus a beteggel, h az övé most nagyon speciális lesz. De mindenkié "az".

Elég hamar megtörtént a műtét, azt gondolnám, nem is ebben az országban éltek.

Más daganattal van tapasztalatom, de két észrevételem lenne még :

- nem szabad abban a tudatban élni, h egyszer emiatt hal meg. Buta sztereotípia, h ha rákos akkor kanyi.

- kemo pro kontra még szakemberek között is vitatott, nemám laikusok közt. Ebben ne hagyjátok magatokat befolyásolni sztem. Induljon el egy úton, ami szerinte jó és jó is lesz.

2017. szept. 14. 05:12

Plo Koon! Köszönöm a bíztatást!!


Channa*! A BEP kezelésből legfeljebb 4-et adnak. Kivételes esetben adnak 6-ot. Folyamatosan változik a protokoll, minden eset más. Mivel tesómnak csak 1 nyirokcsomó volt megnagyobbodva, és kb 2 centi ezért gondolta úgy az orvos, hogy az RLA csak akkor lesz ha a kezeléstől nem megy vissza 1 cm-re legalább.

7. Channa* (válaszként erre: 5. - Aggodomatesomert)
2017. szept. 13. 20:29

Igen, RLA műtét.

Jellemzően 6 kezelés szokott lenni, és régen a kezelések előtt volt az RLA műtét, mert sok esetben csak biztonsági kezelésként adják a ket.Sajnos nem lehet úgy hpzzá állni, hogy a legjobban gyógyítható daganatos betegség, azaz nem szabad félvállról venni. Egy másik ismerősömnek 20 év után kiújult és sajnos nem élte túl:(

2017. szept. 13. 19:40

Ez az egyik legjobban gyógyítható daganatfajta, úgyhogy fel a fejjel. Nekem egy volt kollégám volt érintett ebben, illetve nagyon sok híres sportolóról hallottam, akik átestek ezen a betegségen.

Mind a volt kollégám, mind a sportolók máig élnek és virulnak.

5. Aggodomatesomert (válaszként erre: 4. - Channa*)
2017. szept. 13. 19:19

A kezelő orvosa azt mondta, hogy a kezelés utáni ct függvénye az RLA műtét, ahol eltávolítják a nyirokcsomókat. Szóval esélyes.

Mindenbe beleegyezünk amit mondanak, vagy tanácsolnak. Hiszen ők találkoznak nap, mint nap rengeteg ilyen beteggel. Eszébe se jut abbahagyni a kezelést :) egyébként pedig már a 3. kört kapja, elvileg ez az utolsó.

4. Channa* (válaszként erre: 3. - Aggodomatesomert)
2017. szept. 13. 18:15

A nyirokmirigyeit nem szedik ki? A here eltávolítása után szokott lenni egy nagy hasi műtét is, ilyenkor kiszedik azokat a daganatos nyirokmirigyeket, amelyeken látszik az áttét, illetve még a környezetében lévőket is.

Több ilyen beteg ismerősöm is van. Sajnos van, aki nem élte túl, de a legtöbb közel 30 éve gyógyult.

A kemót csak úgy szabad abbahagyni, ha azt jóvá hagyja egy olyan orvos, akiben a beteg megbízik.

Én egyik ismerősömön sem veszem észre, hogy a kemótól tönkre ment volna valamilyük. Sem az érrendszerük, sem más. A kemó gyógyította meg őket!

Ha lehet, akkor ne hallgass az ilyen hozzászólásokra, ahol azt sugallják, hogy nem kell a kezelés, mert ilyen nincs. Az ismerősöm, aki meghalt, pont ezért halt meg. 26 évesen. Akkor ment kezelésre, amikor ideje volt, az meg ritkán volt.

A bleomicyn a kezelés "fixálására" való. Ezt minden kemó után kapja majd.

2017. szept. 13. 09:48

Szia! Mesélnél róla, hogy pontosan milyen fajta volt a daganat és hol volt áttétje? Mennyi kemót kapott?

Testvéremnek embrionális carcinomája van, vagy volt. Eltávolították a jobb herét, miután egyik napról a másikra kőkemény lett neki. Pár nap telt el a felismerés és a műtét között. Utána minden negatív, ct, mellkas rtg, tumormarkerek. Szoros követés volt a terápia. Az első kontrollon, ami a történtek után 3 hónappal volt, tumormarker pozitív, hasi uh-n egy kicsit megnövekedett nyirokcsomót találtak. Kezelés 3 kör BEP. Most van az utolsó 5 naposon, még 2 hétfő van hátra bleomicyn infuzióval. Aztán kerül sor egy újabb ct-re. A tumormarkerek megindultak lefelé, de az afp nem olyan mértékben, mint ami elvárható lenne. Aggódunk, és persze reménykedünk, hogy eltűnik ez a mocsok a szervezetéből.

2017. szept. 13. 06:55
Szia! Én is egy testvér vagyok. Öcsémet 2001-ben támadta meg a betegség. Ő még komolyan sem vette, elhanyagolta. Így bőven alakultak ki áttétek. Aztán a felismerés, hogy ő most beteg, műtét, kezelések, idegkimerülés, öngyilkossági kísérlet. Majd egy napon megunva mindent úgy döntött nem vesz fel több kemót. Saját felelősségre hazajött, változtatott az életén egy kicsit. Jelenleg teljes életet él. Neveli a lányát. Idegileg soha nem jön teljesen rendbe. Úgy emlékszek rá vissza mint egy sötét középkorra. Rengeteg sírás, aggodalom, féltés, vita, veszekedés. Ja! És rengeteg beszélgetés! A betegség ennyi év elteltével is jelen van az életében. A kemó tönkretette az érrendszerét. De minden elhalványult, mert él és ez mindennél fontosabb.
2017. szept. 13. 05:33

Várom a hozzászólásokat azokatól, akik valamilyen formában érintettek. Akár nő vagy férfi, lehetsz feleség, barátnő, testvér vagy szülő, esetleg egy barát. Kérdéseidet, tapasztalataidat megoszthatod, pozitív történetedre nagyon nagy szükségünk van.

Én egy testvér vagyok.

Fél éve teszi a mindennapjainkat tönkre a hererák. Akkor is ha nem beszélünk róla folyton, ott van a levegőben és a gondolatainkban.

Mindennap rácsodálkozom, mekkora erő van ezekben a betegekben, hiszen azzal a tudattal élni, hogy lehet ez a betegség fogja a halálomat okozni, nem könnyű. A testvérem nagyon jól viseli a kezelést, nem is látszik rajta semmi, csak annyi hogy jelenleg nincs haja.

Nagyon sokat olvastam ebben a témában, végig olvastam egy 250 oldalas fórumot, de sajnos nem tudok regisztrálni, ezért gondoltam, hogy itt is lesznek emberek akik velünk együtt élik át ezt a nehéz időszakot.

Beszélgessünk, osszuk meg egymással a tapasztalatainkat! Bátorítsuk egymást és persze a betegeket!


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook