Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel Robi módra recept

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel Robi módra recept

Elkészítési idő 60 perc

A Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel Robi módra hozzávalói:
kb 2 kg burgonya ( legjobb a sárga színű)
zsír vagy vaj

vegeta ( vagy bármilyen ételízesítő)
kakukkfű(morzsolt)
25 dkg túró
2 dl tejföl
fokhagyma (ízlés szerint)

őrölt bors


A Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel Robi módra elkészítési módja:
A burgonyát tisztára dörzsölöm és nagyjából egyforma darabokra vágom. Egy tepsit kizsírozok (vagy vajazok) és egy réteg alufóliával kibélelem, majd az alufóliát is megkenem zsiradékkal. Erre kerülnek a krumplidarabok, amelyeket megszórok vegetával, sóval illetve bőven kakukkfűvel majd a tetejére vajdarabkákat szórok. Legvégül alufóliával letakarom az egészet, és előmelegített sütőbe teszem. Az öntethez a túrót , tejfölt, sót , borsot és a lereszelt fokhagymát összekeverem és a még meleg burgonyára öntöm. Jó étvágyat!

A tepsit időként rázogassuk meg, így nem tapadnak le burgonyadarabok, illetve 30 perc elteltével keverjük meg és az utolsó tíz percben fólia nélkül süssük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel robi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook