Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hat "X"-en túl fórum

Hat "X"-en túl (beszélgetés)


921. Hyde (válaszként erre: 920. - Polli)
2008. ápr. 2. 21:52
Neked is Polly Szép álmokat.
920. Polli
2008. ápr. 2. 21:44
További szép jó estét mindenkinek és nyugodalmas jó éjszakát.
919. Polli (válaszként erre: 904. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 2. 21:43

Igértem az alábbi finom falatot.:))))


Nyúlpástétom (házi és vad nyusziból)


Hozzávalók:


1 nyúl eleje (lapocka, nyak, bordák) belső részei ) máj, szív, tüdő) 10 dkg szalonna, 5 dkg zsír, 1 zsemle,2 egész tojás, fűszer,2 kanál tejfel.


A nyúl elejét a belső részekkel együtt előző napon bepácoljuk. Másnap a páclében puhára főzzük. A levét leöntve 5 dkg zsíron a szalonnával együtt zsírjára sütjük. A húst a csontokról leszedjük, kétszer átdaráljuk (ere alkalmas turmix is használható) a tejben áztatott zsemlével. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, fűszerezzük, jól kikavarjuk, hosszúkás vagy kuglófformában, vízbe állítva, sütőben kb. egy órát sütjük, amíg a próbatű száraz marad. Kerek vagy hosszúkás tálra borítjuk, savanyúsággal körítjük.


Ugyan így készül a másik változat is, de zsemlét nem adun k hozzá és a tojásokat nem nyersen, hanem főve, a hússal együtt ledaráljuk. Nem sütjük meg, hanem csak jól megkavarjuk az anyagokat 2-3 kanál tejszínnel, fűszerezzük és tálon megformálva fogyasztjuk.


Másik változat annyiban különbözik, hogy szokványos pörkölt készül, ez kerül ledarálásra és a főtt kemény tojások, fűszerezzük egy pici mustárral, habosra kikavarjuk, ha lágyabb masszát akarunk akkor egy kicsi tejszínnel lazítjuk és a tálon formázzuk.


Pácolás: 2 li. körüli vizet felforralunk, beleteszünk 1 fej karikára vágott hagymát, 20 dkg vegyes zöldséget (répa és zöldség), 1 szép szál babérlevelet, néhány szem borsot, ½ dl tárkony- vagy borecetet. Nem sózzuk meg, mert ettől a husi megvörösödik. A hártyáktól megtisztított húst a forró páclével leforrázzuk, naponta 1x-2x megforgatjuk benne és hideghelyen tartjuk (2-3 nap)

918. Hyde
2008. ápr. 2. 21:39

Szép estét "kislányok"


Hogy Tik már megint miket nem főzöcskéztek össze!


Porhanyós husika, nyuszika, mi jön még ezután? Van még valami különsegesség a tarsolyotokban?


Énmeg tudok gesztenyés pulykát csinálni, cak én úgy nem szeretem, hanem szalonnával megspékelni, a végén préselt fokhagyával mmegkenni bizony ám!!!!Úgy a finom ám!!!!

Ja, föltettem a "nadrágkosztümöt" az adatlapomra.Lehet zsűrizni.

917. Polli (válaszként erre: 915. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 2. 20:18
az igaz, de nem lesztőle porhanyós a husika, csak nagyon finom íze.
916. inci47 (válaszként erre: 913. - Polli)
2008. ápr. 2. 20:00
Köszönöm, köszönöm!!!
915. 4b6a2525df (válaszként erre: 911. - Polli)
2008. ápr. 2. 20:00

Kérem:)

Én a csirkemellbe teszek őszibarack befőttet és úgy rándom ki, így nem olyan fullasztó:)

914. 4b6a2525df (válaszként erre: 910. - Inci47)
2008. ápr. 2. 19:58
Persze, csak színez:) De látod a Polli ajánlotta a petrezselymet, az nagyon klassz lehet:)
913. Polli (válaszként erre: 910. - Inci47)
2008. ápr. 2. 19:46
tegyél bele zöld színnek nagyon apróra vágott petrezselymet, az a sárga tojással még a szemet is hízlalja a fejessaláta meg csak hab lesz a tortán.:)))
912. Polli (válaszként erre: 909. - Alfoldi13)
2008. ápr. 2. 19:45
el is várom, hogy megírd a végeredményt, csak továbbítani nem fogom tudni, mivel szegényke már nincs közöttünk.:(
911. Polli (válaszként erre: 908. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 2. 19:44

porhanyósabb lesz a husika és elveszi a jellegzetes husi ízét, a fokhagyma meg egy kicsit megbolondítja. Én a csirke mellét is tejben áztatom, mert különben megfullad a családom, nem szeretjük és megmarad.

Viszont a nyusziból nagyon finom pástétomot is lehet gyártani, jó párnap hidegvacsorája a családnak. Ha kéred receptet megkeresem.

910. inci47 (válaszként erre: 907. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 2. 19:06

Hogy Ti, milyen finomakat főztetek, megéheztem!!!Szeretem a tojásos nokadlit,de szinesből még nem csináltam, spenót helyett nem jó a sóska? Nem , mert savanyú lesz! A spenótot nem szeretem,de úgy-e csak szinez?

A sonkásat én is ki fogom próbálni!!!

909. alfoldi13 (válaszként erre: 906. - Polli)
2008. ápr. 2. 19:04
mi kipróbáljuk és megirjuk milyen lett a meozása
908. 4b6a2525df (válaszként erre: 905. - Polli)
2008. ápr. 2. 18:59

Rántani is szokta, csak azért nem irtam, mert az egy szokványos dolog, de ezt a tejes fokhagymás áztatás nem hallotam még:):)

Na meg is irom az anyósomnak is:):)

907. 4b6a2525df (válaszként erre: 906. - Polli)
2008. ápr. 2. 18:58

Hát ez a nokedli tuti jó!!!!!!!!!!!

Olyat szoktam csinálni, hogy egy kis céklalét teszek bele és akkor piros lesz, vagy spenótot és zöld lesz, de sonkásost még nem csináltam, de tuti kipróbálom.

A szines nokedlikból általában tojásos nokedlit szoktam csinálni:)

906. Polli
2008. ápr. 2. 18:10

Viszont ez a recept is nagyon finom, keresztszüleimnél ettem.

Nyúlpaprikás sonkás galuskával

Hozzávalók (4-6 személyre): 2 db mellhús, 2 db lapocka, 10 dkg zsír, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, pirospaprika, só

Sonkás galuska: 10 dkg főtt sonka, 40 dkg liszt, 2 db tojás, só


A házinyúl csontos melle részét a csonttal együtt darabokra vágjuk, majd jól megmossuk, hogy az esetleges csontszilánkok eltávolodhassanak. A lapockát kicsontozzuk és pörkölthús nagyságúra vágjuk. Zsírban vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a húst. Megsózzuk és fedő alatt pároljuk, szükség szerint mindig öntünk alá egy kevés vizet. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Végül hozzáadjuk a jó sűrű tejfölt, amelybe egy kevés lisztet keverünk, és még néhány percig forraljuk. Közben a főtt sonkát ledaráljuk, vagy apróra összevágjuk. A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, megsózzuk, majd annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy összekeverve lágy tésztát kapjunk. Belekeverjük a sonkát is, majd a szokásos módon a sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, leszűrjük, jól lecsepegtetjük és egy kevés zsíron jól átforrósítjuk.

905. Polli (válaszként erre: 904. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 2. 18:07
Nagyon finom még a gyenge házinyuszi,-( de a fokhagymát sem veti meg)-, tejben egy éjszaka altatni és másnap rendesen mint a pipit panirozni és sütni. Mellé saláta és petrezselymes burgonya.
904. 4b6a2525df (válaszként erre: 902. - Hyde)
2008. ápr. 2. 17:50

Nem tudom mit csinálnak a csigák, mert még nem főztem. Nem ropogtatom a békacombot, mert nem szoktam annyira megsütttni, hogy a csontja is átsüljön:)

Ha nem ettél nyulat, akkor nem tudod mi a jó:) Nálunk szinte minden héten van. Sőt a vendégeknek is csinálok.

Most a hétvégén voltak a keresztlányomék és csinéltam nyulpaprikást nokedlivel, alternativaként pedig brokkolis töltött csirkecombot, amit persze nem raktam ki elsőre. A férje mondta, hogy nem szerti a nyulat. Mondtam: bukta van kisfiam, mert 2 nappal ezelőtt a telefonba azt mondta, hogy csak a zuzát nem szereted:)

Megkostólta, mire behoztam a csirkecombot, már telepakolta a tányérját és be is lakmározta:)

Egyébként vörösboros nyulat szoktam csinálni, meg francia módra, bár ez egy kicsit macerás. Még Várpalotán laktunk, nekem sosem kellett gondolkodnom, ha jöttek névnapokat köszönteni, mindig vörösboros nyulat csináltam (kikövetelték a véndögök:)meg rántott velőt, meg velővel töltött rántott palacsintát.

Jé hát már ezer éve nem csináltam ilyet:)

903. 4b6a2525df (válaszként erre: 901. - Inci47)
2008. ápr. 2. 17:44

Én imádom a száraz vörösbort, kivlve az bikavért. az már olyan száraz, hogy porzik a vesém tőle:)

Az egri cuviet szeretem. tudod, amikor lemész a Szépasszony völgybe, és elindulsz felfelé a pincesoron, jobb oldalon, majdnem a tetején van egy pince (előtte padok és asztalok vannak kirakva), na ott lehet cuviet kapni. Máshol a pincesoron nem nagyon, azaz egy helyen, ezzel a pincével szembe, de az olyan bolt szerű pince, mert még kannás bor is árulnak ott, de az a cuvie nem jó.

De Finom a tihanyi cuvie is.

Egyébként most nem is iszom szeszt, árt a fogyókúrának:)

902. Hyde (válaszként erre: 898. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 2. 16:00

Szegény kis csigák. Nagyon tudnak sírni, amikor beledobálják őket a forró vízbe. (egyszer láttam az Animal Planet-en). Én nem vagyok ilyen bevállalós. Én még a nyulat sem eszem meg.

És ropogtatod Te is a békacombot?

A férjem evett, és Ő ropogtatta. CSak azt nem tudom milyen béka volt kecskebéka-e, vagy valami bak béka, mert nagyon nagy volt. Az biztos, hogy nem leveli béka, mert abból legalább 20-at meg evett volna.

901. inci47 (válaszként erre: 893. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 2. 14:01
Gyere , szívesen látlak!!! Egri bikavér is lesz!!
900. Polli
2008. ápr. 2. 11:56
Különben szép napot mindenkinek
899. Polli (válaszként erre: 895. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 2. 11:55

Az unokáim születése napja lesz 3-án és 11-én, így szombaton ünnepeljük. Erre készülök nagy gőzzel.

A hidegtál tegnap egy kis joghurtos saláta volt, tojással a tetején. (borsó, retek, z.paprika, paradicsom, lilahagyma, fűszerek, joghurt. Tojás sárgája kiszedve és tejföllel habosra keverve, benne só és bors, valamint visszatöltve és a tetejére helyezve a salátának.) Az egész nem tart ½ óránál tovább, természetesen egy kis idő szükséges, hogy összeérjen a hűtőben.

Pici baba nincs a közelben sem, csak 2 év körüli betyár kis szomszéd, a szeme sem áll jól neki.

898. 4b6a2525df (válaszként erre: 897. - Hyde)
2008. ápr. 2. 10:17

Persze, hogy ettem. Tényleg olyan mint a csirke zuza, pontosabban inkább mint a zuza két fele közötti keményebb rész, csak hófehér. Felént divat az, hogy eső után az emberek elmennek csigát szedni, leforrázzák, igy kijön a házából és főznek belőle pörköltt. Mondjuk én még nem csináltam, de ettem ilyet.

Az hiszem, hogy én minden herkenytűt megkostolók. Legalábbis eddig ami elém került az megkostoltam.

Szeretem a rákot, a polipot (szoktam is készíteni) Étteremben előételként ha tehetem békacombot eszem. de pont azért imádok tengerpartra menni, mert ott van mindenféle herkentyű. Spanyolországban pl. nyársra húuott, tűz felett ülő pici halakat is ettem. Még kigyót nem ettem ezért asszem el kéne menni jövőre Thaiföldre.

A kutyát, meg a macskát nem enném meg, na meg az embert.

897. Hyde (válaszként erre: 892. - 4b6a2525df)
2008. ápr. 2. 07:25
TE is ettél a csigából? Azt mondják hasonló mint a csirke zúza.
896. 4b6a2525df (válaszként erre: 887. - Inci47)
2008. ápr. 2. 07:23

Ne csavarogjon az, aki alig bir olvasni:)

Szerintem az egri boroktól volt:)

895. 4b6a2525df (válaszként erre: 891. - Polli)
2008. ápr. 2. 07:22

Miből áll nálad egy kis hidegtál?:)


Kinek lesz szülinapja?

894. 4b6a2525df (válaszként erre: 889. - Polli)
2008. ápr. 2. 07:21

Van pici baba a szomszédba?

Én ha takarítani szoktam, mindig bekapcsolom a gépet, és 10 perc takaríítás után fél órát ülhetek a gép előtt jutalomból:) Ha má más nem érékeli a munkám, akkor legalább ÉN:)

893. 4b6a2525df (válaszként erre: 886. - Inci47)
2008. ápr. 2. 07:19
Akkor már holnap megyek látogatni:)
892. 4b6a2525df (válaszként erre: 885. - Hyde)
2008. ápr. 2. 07:19
Mér? Szerinted nem értemeltem volna meg egy szál gazt Párizsba? Mikor én meg vettem neki csigát enni? virágot mégse vehettem neki:)

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook