Használ valaki Lindynette 20 fogamzásgátlót? Mi a tapasztalatotok? (tudásbázis)
Szia!
Én amikor elöször elkezdtem szedni semmit sem híztam. Másodszor is csak pár kilót, de azt is mellre (ott meg kit érdekel), bár utóbb belejátszott a sok ülés is.
Ha eddig nem vetted észre a hízást az alakodon, akkor szerintem ne zavarjon annyira.
Amióta szedem többször fáj a fejem. Jelentkezett ez valakinél?
Én két kilós híztam a fél év alatt, de sikerült most májusban 6 kg-ot leadnom fogyókúrával.
Sziasztok!
Ti mennyire tapasztaltatok hízást a gyógyszertől? Én csak szedtem nagy nyugisan 2 hónapig, nem volt semmi gond, nem is mérekeztem, aztán most hétvégén ráálltam a mérlegre, és azt hittem rosszul leszek: 2 hónap alatt 5 kilót híztam. Ez nagyon durva! Jó éreztem, hogy lesz 1-2 kiló + , na de 5! Előtte Belara-t szedtem, attól 9 hónap alatt híztam 2 kilót, már azt is sokalltam, ezért váltottam Lindynette 20ra.
Köszi, a váltásnál kell várni, vagy azonnal át lehet térni a másik gyógyszerre?
Én kb 60szor irtammár le ugyanezt:) pont 9-10 hónapja szedem én is. és ez idő alatt 3szor volt már pecsételő vérzésem,. de olyan mértékig hogy 2 hétig folyamatosan....ugyhogy ez azt jelentette (orvos is mondta) hogy tul alacsony a 20as hormonja nekem, ezért magasabbra kell váltani 30asra. most váltottam 2 hete és eddig pozitív, elállt a vérzés is. ha vérzel akkor jelzi a szervezeted hogy tul alacsony a hormon és többre van szükséged. az első hónapokban normális, mert kell idő hogy ráálljon a szervezeted a gyógyszerre. Aztán nekem is még 3 havonta visszatért a vérzés és akkor már elég volt, ugyh nem vártam tovább és most váltottam. ugyh azt tanácsolom (mint a doki is) hogy ha többször visszatér a vérzés akkor váltani kell magasabbra. ugyh kezdd el te is a 30-ast. én a hízás miatt nem mertem elkezdeni, de már nem érdekel muszáj vt. bár nem olyan sokkal több hormon ugyh nem félek tőle. sztem válts te is ;)
Olvastam az eddigi hozzászólásokat, sajnos nekem sem igazán jó. Már tavaly december óta szedem, azóta minden hónapban van 4 nap amikor pecsételek és a rendes mensim csak 3 napig tart. Jövőhéten megyek orvoshoz. Valaki meg tudná mondani, hogy azonnal lehet gyógyszert váltani vagy várni kell valamennyit.
Értem. Akkor szerintem hívd fel telefonon a dokidat, ő meg tudja mondani, hogy ez normális-e, illetve, hogy mit tegyél.
Irtam, hogy jövöhéten tudok csak elmenni nőgyógyászhoz, mert pesten tanulok, viszont nem ott lakom:) igy nehezebb összeegyeztetni az ilyen dolgokat. És 1 honapot pedig azért vártam, mert azt hittem csak egyszeri alkalom, de már látom, hogy nem...
Nekem kb a 4.hónapban volt. Mindig van valami, ami összezavarja a hormonokat, nálam egy diéta váltotta ki.
Nem értem, ha neked rendszeres és aggódsz miatta, miért nem kérdezel meg egy orvost?
sziasztok, én most elégé kétségbe vagyok esve...mert még anno kb 3hete irtam, hogy vannak közti vérzéseim pedig már 9honapja szedem a lindynetté a honapba is van, és tök rendszeres.Szoval pl csütörtökön abba hagytam menstruáciot és vasárnap már volt ilyen közti vérzésem...ami ugye barna és nem sok nem arrol van szo...de pl ma is van, ilyen 2-3 napokra elmulik és megint van. és tök izé , olyan senki se irt még, hogy nem az elsö pár honapba lett volna neki ilyen. meg nem stresszelem magam abszoult más gyogyszert se szedek és a lindyt meg jol szedem...sose felejtettem el még egyet sem bevenni.csak jööhélten tudok elmenni nőgyogyászhoz, de akkoris idegesit ez azegész. ugye a vérzés az semmiképp sem mutathatja azt, hogy esetleg terhes vagyok vagy akármi?már mindenre gondolok komolyan...köszi elöre is annak, aki válaszol(és jo lenne ha olyan is mondana véleményt, akivel ez esetleg megesett és nem az elsö pár honapba)sziasztok
jajj ne aggodj én ezzel őritettem meg magam amikor nem jött meg még régebben a stressz miatt-.gyógyszert nem szedtem akkor még,de védekeztem mindig nem lehetett volna baj és mégis mindig a stressz.emiatt késett.nem szabad félni.csak figyelni kell h ha van valami akkor időben legyen észrevéve;)
én most váltottam . nekem is ezt mondta, hogy váltsak fel is irta aztán hizás miatt nem mertem váltani.megint véreztem és most kezdtem el egy hete a 30-at eddig pozitív:) csak én hallucinálok állandóan....vagy is remélem:(
egy kicsit nem látogatom az oldalt, és már látom h pecsételővérzés és teherbeesés.ne sookkoljatok már:) nem hiszem el h ha valaki szedia gyógyszert akkor terhes lesz.plussz nekem is van most pecsételő vérzésem az utolsó egy hetében a gyógyszer szedése alatt(egy hónapja szedem) és felhivtam az orvosom,és mondta h a gyógyszer ugyanugy véd és előfoordul de ha a kökvetkező hónapban is ezt észlelem akkor váltunk a 30asra.azt mondta ugyanugy véd,és ne izguljak. nemtudom csajok:D
már egyre jobban arra megy sajnos:( inkább emiatt vok már kétségbeesve:S
nekem is vt többször köztivérzésem. Ez lehet gyógyszertől, akár még stressztől is...De attól még ugyanúgy véd a tabi:)
Szal sztem próbálj megnyugodni, nehogy a szeretkezés rovására menjen:)
jó neked...én meg olyan ideges vok állandóan emiatt..és lazítani se tok már emiatt. sajnos számolni kell ezekkel is. de amugy én sem hiszem h vmi hasmenés hányás nem szólt közbe. csak nekem többször vt köztes vérzésem és ha az azt jelzi h nem működik rendesen akk télleg előfordulhat v nemtom. szal mindenesetre most ideges vok:) és bocs h itt sokkollak titeket:)
:O
Ezt nem értem...én mondjuk odafigyelek, bízok a dokiban meg anyum tanácsaiban, és nem uccsó sorban a gyógyszeremben. Nem hiszem h ha vki mindig rendesen, a neki megfelelő gyógyszert szedi, teherbe tud esni...Mert elvileg ugye nincs peteérés. Nem tudom. Igyexem ezekre nem is gondolni:)
énmár teljesen meg vagyok rémülve:( pecsételő vérzés...nekem is volt többször is, most váltottam megjött mindig. mult hónapban 2szer is 2 héten belül:S mégis mi véd akkor ha nem a gyógyszer?:( egyik bnőm mesélte h egyik bnője is szedte a gyógyszert bevette mindig és mégis terhes lett és ugy hogy megjött neki ugyanugy! és észre sem vette, csak mikor már 3 hónapos volt amikor már késő volt elvetetni:S áááááhhhhh:S elegem van ezekből a rémisztgetésekből! sose lesz nyugodt és normális szexuális életem......:(
Rendben van:)
Köszönöm szépen:)
Szerintem ennyi késés még belefér, de ha nagyon félsz és tutira akarsz menni ak 1 hétig védekezzetek.
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám:/ tegnap este 7kor elfelejtettem be venni a gyógyszert, és ma 11kor vettem be! 7. hónapja szedem és még sose fordult ilyen elő:/ A 3hónapos levélből ez az 1ső havi!!Am. Lindynette 20at szedek.
Létszi irjatok!
elöre is köszi!:)
Akármennyivel el lehet tolni.
sziasztok szném kérdezni h 2 héttel is ellehet tolni? vagy csak egy héttel vagy egy hónappal? köszi előre is
Na, voltam dokinál, és úgy néz ki ez teljesen normális, hogy így vérezgetek. Remélem azért hamar elmúlik... :(
Jézusom! :o
Akkor a védekezés nélküli szex kilőve...jövő héten inkább elegyek orvoshoz!
Szia, a helyedben én azért felkeresném a nőgyógyász. Nekem kétszer fordult elő pecsételő vérzés a fogamzásgátló szedése alatt. kb:2 éven belü.
Sajnos a második után teherbe is estem.
További ajánlott fórumok: