Hangyás süti recept

Elkészítési idő 50 perc

A Hangyás süti hozzávalói:
6 tojás
4 kis csésze cukor
2 vaníliáscukor
1 kis csésze olaj
2 kis csésze tej
3 kis csésze darált dió
3 kis csésze liszt
1 sütőpor
fél üveg sárgabaracklekvár
durvára vágott pörkölt dió


A Hangyás süti elkészítési módja:
Gyors,egyszerű,finom! A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.A fehérjéket kemény habbá verjük,és gyors,forgató mozdulattal a masszához adjuk.Közepes tepsiben 170fokon kb. 40percig sütjük. A megsült tésztát félbevágjuk,megkenjük a lekvárral.Földaraboljuk,a darabok közepére kis lekvárt teszünk "ragasztónak",majd megszórjuk a dióval.

Aki nem szereti a túl diósat,utóbbit el is hagyhatja.
A darált dió sülés után apró fekete pöttyökként látszik a sütiben,mintha hangyák másztak volna bele,innen a neve.
Jó étvágyat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hangyás süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook