Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Hamis krémes recept

A Hamis krémes hozzávalói:
Tészta :

30 dkg liszt
10 dkg zsír
10 dkg cukor
2 db tojás
1/2 cs. szalalkáli

Krém:

3 púpozott ev.kanál liszt
10 dkg cukor
1 cs.vaníliás puding
3 db tojás
1 evőkanál vaníliáscukor
1 l tej


A Hamis krémes elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk,2 lapot sütünk belőle, a közepes méretű ,felfordított tepsi alján.Legjobb sütőpapírt használni hozzá. Krém: A tejből keveset kiveszünk. A lisztet,cukrot,pudingot,van.cukrot elkeverjük,a kevés tejet hozzáadva csomómentesre keverjük,hozzáadjuk a 3 tojást sárgáját is.A masszát géppel egyenletes állagúra keverjük. Közben a többi tejet felforraltuk.Forrón hozzáadjuk az előbbi masszához, s az egészet sűrűre főzzük. A tojások habbá vert fehérjét szép óvatosan, hogy ne törjön, a még forró krémbe forgatjuk. Legjobb úgy megtölteni, hogy a tepsibe tesszük az alsó lapot, rá a krém,s amikor kicsit megdermedt, akkor tesszük rá a tetejére az előre felkockázott felső lapot.Így nagyon szépen szelhető,a krém sem folyik szét.Vaníliás porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hamis krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook