Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Hagyd Magad mögött a negatív érzéseidet! cikk

Hagyd Magad mögött a negatív érzéseidet!


A cikk arra keresi a választ, hogy a most kialakult helyzetben milyen negatív érzések uralkodhatnak el felettünk. Célja nem az, hogy fokozza a rossz hangulatot, vagy megteremtse ennek alapját, hanem az, hogy minél előbb szembenézzünk velük, mert ez fontos ahhoz, hogy tudatosan és fokozatosan letegyük ezek terhét.
Hagyd Magad mögött a negatív érzéseidet!
forrás:pixabay

Adott egy kialakult szituáció, mellyel mindenki tisztában van, mindenkit érint valamilyen formában és szinten. Naponta többször érkeznek hozzánk új információk különböző intézkedésekről, az aktuális helyzetről. Mindannyiunknak van véleménye, senkit sem hagy hidegen és mindenki érzi hatását, következményeit-ki jobban, ki kevésbé.


Egy új élet-, és együttélési helyzetet is magával hozott, melyhez nagyon gyorsan kellett alkalmazkodnunk, illetve (kisebb vagy jelentős) változásokat is előidézett legtöbbünk életében. Ezen változások némelyikére hirtelen kellett reagálnunk, különösebb tervezés és alaposabb átgondolás nélkül.


A változásokat egyesek könnyen élik meg, másokat kevésbé tölt el pozitív érzésekkel. Különösen igaz ez most, amikor hetek, sőt napok alatt alakult (alakul) át – azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom – az egész életünk.


Most elsősorban olyan külső, tőlünk független körülmények határozzák meg azt, milyen irányban, hogyan változik életünk most és a következő időszakban, melyre senki nem volt felkészülve. Ez még inkább növeli aggodalmunkat, mely következtében feszültek, idegesek, ingerültek leszünk, ez pedig további negatívumokat idézhet elő (például stressz, konfliktusok, romló egészségi állapot).


Sokan kétségbeesettnek érzik magukat az elmúlt napok/hetek eseményei következtében, mások tehetetlennek, tanácstalannak a ránk váró hetek kiszámíthatatlansága miatt. A jelen helyzet fokozhatja bizonytalanságunkat és türelmetlenségünket is, a kettő ráadásul össze is függ. A mostani helyzetben – legyünk őszinték – sok a bizonytalanság, a kérdőjel, a „mi van, ha” és „mi lesz, ha”.

Jogos az igényünk arra életünkben, hogy ezeket megszüntessük, vagy minimálisra csökkentsük, most pedig talán még türelmetlenebbül vágyunk erre. A pesszimizmus pedig az előbbiekkel kéz a kézben jár.


Lényegesnek tartom megemlíteni, hogy amennyiben (a kialakult helyzetben talán indokolt) negatív érzéseink elhatalmasodnak rajtunk, az további kedvezőtlen következményekkel járhat. Ezért nagyon fontos, hogy próbáljunk felülkerekedni rajtuk, még akkor is, ha ez most nehezebb, mint egyébként!

Létrehoztam egy csoportot Facebook-on, mely segítséget nyújthat ebben. Ha töltődésre, pozitív megerősítésre van szükséged, csatlakozz: Most is pozitívan! vagy írj ide, a fórumba!Szép napot!

Kitti
Írta: c6d2547bfd, 2020. április 3. 09:35
Fórumozz a témáról: Hagyd Magad mögött a negatív érzéseidet! fórum (eddig 12 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook