Ha nem kéri meg a kezed. (beszélgetés)
Persze, hogy ugyanugy veszik, csak eppen elettarsi kapcsoaltban ilyen olyan nyilatkozat kell a gyerekvallalashoz (pontosabban a gyerek anyakonyvezesehez)
.
Már csak azért sem magamból indulok ki, mert nem állok oltár elé:-DDDDDD De érdekes okfejtés volt :-D
Mindenki azt hisz amit akar. Én nem a hűségben nem hiszek, elvégre egy párkapcsolatban is szükséges, hogy az ember hűséges legyen.
Kis gondok vannak az értelmezéssel, ahogy látom.
Én azt mondtam, hogy a házasság vesztette el a jelentőségét és nem pedig a hűség!!! Csak, hogy ezt tisztázzuk!!
Gondolom magadból indulsz ki. Ezért vannak válások, mert így állnak oltár elé. Nekem nem ez a tapasztalatom. Az meg nem érdekel h a világban milyen meggondolatlan és haszonleső emberek élnek.
Inkább a hűségben hiszek, mint válásban!
Attól még hogy a körülmények megváltoztak az évszázadok folyamán, a házasság még működőképes dolog, még ha nem is templomban kötik, ha szerződést írnak előtte, és ha csak egy bizonyos időintervallumra vonatkozik. A házassági eskü mindenképp egy erős kötelék két ember között. Én ebben hiszek.
Régen férjhez se akartam menni, se gyereket nem akartam. De megtaláltam azt az embert, aki nélkül nem tudnám leélni az életem. Már az elsőhéten eldöntöttük, hogy mi egymásnak vagyunk teremtve, hány gyerekünk lesz, stb. Ennek már 2 éve, de még nem kérte meg a kezem, talán majd diplomaosztó után jövőre.
Amúgy nemrégiben azt olvastam valahol, hogy Magyarországon átlagosan 3,5 év "járás" után köttetnek az eljegyzések, míg a nő már 2 év után szeretné. Szóval nem kell idegeskedni hogy miért nem kér meg. Kicsit később szánják rá magukat a férfiak, mint amikortól te már készen vagy rá.
Nem is fogok, ha csak nem kényszerítenek.
A mi kapcsolatunk is teljesen hivatalos.
Ez nagyon rossz felfogás. Te tényleg ne menj férjhez!
Amúgy nem másnak ígérsz, hanem neki, csak isten előtt és hivatalosan.
Én neki tartozom igérettel max nem másnak.
Ma is azt jelentisok pasinak, hogy azzal övék a nő és onnantól már nem számít semmi. Persze nem mindenkinek. Vannak akik a női fehér ruha mánia miatt mnnek csak bele.
Es ezt az ervelest, te el is hiszed? :)
A hazassag mar regebb is arra volt jo, hogy a vagyonukat osszehazasitsak.
Kicsit felre vagy tajekozodva.
Szerintem az sokkal többet jelent, ha egy pár jól kijön egymással, minden rendben van. Akkor minek a házasság.
És az is sokkal nagyobb bizonyíték arra, hogy egyik ember szeri a másikat, ha gyereket akarnak. Mert annál nagyobb kötelék nincs! Az egy örök életre összeköt két embert!!!
A férfiak is ugyanúgy álmodoznak az esküvőről.
Mindent szépnek-jónak akarnak.
Hát az esküvő szerintem ebben a században el fog tűnni...
Nagyon jó kérdés.
Nekem úgy is fel szokták tenni, hogy "a környezetemben már majd' mindenki férjhez ment, még a csúnyább lányok is, csak én nem" - de most nem erről van szó.
Az a helyzet,hogy mindkét nem esetében vannak "típusok", azaz a másik nem szemében mindig elhelyezhető valamilyen csoportba a partner.
(Kivéve a vak (vad?) szerelmet, de ez más tészta.)
Vannak szerető típusok, házastárs típusok, intellektuális partner típusok, stb. Mindkét nem esetében így van ez. Szerintem ezt ti is nagyon jól tudjátok.
Az "érintett" fél leginkább nem tehet arról, hogy melyik típusba tartozik, de azért egy önvizsgálat legtöbbször nem árt.
További ajánlott fórumok:
- Mi van MOST a kezedben?
- Mi volt legutoljára a jobb kezedben?
- Mit tennétek, ha megütne a párotok, 5 napos újszülött közös gyermeketekkel a kezedben?
- Mennyi idő után kérte meg a párod a kezed? Hány éves voltál?
- Hogyan kérték meg a kezedet?Vagy milyen lánykérést szeretnél?
- Hölgyek! Legszebb álmaitokban a szeretett férfi milyen helyen, időben, és körülményben kéri meg a kezedet? Milyen lenne az ideális hely?