Ha most kéne választanotok, milyen szakmát tanulnátok? (beszélgetés)
Ha most érettségiztél, remek lehetőségeid vannak. Még én is mehetek első OKJ-re, pedig idén leszek 38. Te viszont olyan helyekre is mehetsz, ahova én még nem. Nagyon jó ötlet tanulni, aztán majd meglátod, hogy mész-e egyetemre. Használd ezt ki!
Ami engem még érdekel, az a hangtechnikus, pontosabban ma már a hangmester szakma. Feltétlen nézd végig a lehetőségeket, biztos találsz jót, ami érdekel és a képességeidhez passzol. Jó tanulást! Emellett érdemes a nyelvre is koncentrálni, nekem is kéne angolozni... most kicsit meg is jött a kedvem mindehhez!
tűzzománcos, üvegműves
Van hely, ahol tanulhatnám ezeket, de kompletten iskolában azért más. Van olyan is, de elég drága. Talán egyszer. De van egy olyan iskola, ahol eddig kb. 21 éves korig lehetett ingyen tanulni, de tudtomal ez megszűnik.
Ezenkívül a rádiós szakma is érdekelne még.
mihez van erzeked, mi az ami vonz, ez is fontos...
konyebb ugy dolgozni, hogy szereted amit csinalsz. :-)
amiket felsoroltal, szerinteme gyik sem tul jo, de neked kell eldonteni.
hogy legyen mozgastered, olyasmivel kene kezdeni a tanulast, amivel tudsz mozduilni, ha kell vagy akarsz. akar kulfoldre is, mint bucoka irta.
emiatt a nyelvtudas legyen annyi, amennyi eelgendo egy kulfoldi munkahoz (azt hiszem amr kotelezo az idegennyelv erettsegim, ugye?) illetve valami vendeglatos szakma. szakacs, pincer, cukrasz, ilyesmi szerintem.
nagyon fugg a terveidtol, de eredmes raszanni az idot a tervezesre, nehogy olyat tanulj majd, amirol kesobb vagy menet kozben derited ki, hogy nem is akarod... :-)
Virágkötészet,kertépítés,és lakberendezés,na meg még esetleg cukrász.
Ezek mind nem érdekeltek régen,most pedig annál inkább.
Plusz ,angol, német,francia és olasz nyelv tanulás.
Köszönöm a válaszokat! :) nyugodtan jöhetnek még. Amin most gondolkodom,mert a közelünkben van ilyen suli,az a 1.Vendéglátásszervező-vendéglős képzés,de ami lehetőségem még van,az:
2.vállalkozási és bérügyintézőre 3.ügyviteli titkár 4.kereskedő.Ezekből melyik lenne a legjobb?
a szakacs is ilyen pl.
de neked hamarosan rendezodik a munkaproblemad. nem?
addig meg kitartas... :-)
Én biztos,hogy olyan szakmát választanék,aminek külföldön is van jövője,mivel m.o.-on szinte semminek sincs,csak lopnak -csalnak az emberek,ahhoz meg ugye nem kell semmilyen okj-s bizi.
Ha férfi lennék akkor: hegesztő,festő,lakatos,csőszerelő vagy valami hasonló szakmát választanék.
Nőként: pincér,pultos,beteggondozó,vagy beteg gyerekekkel foglalkoznék....
És persze a nyelv,angol-német.
Nekem érettségim van és bolti eladói,boltvezetői szakmám ill. kozmetikus vagyok.
Jelen pillanatban egy kenyer boltban ulok napi 14 orat,kettot jovok-kettot nem es mindezt 55 ezerert,jah es ha minuszos elteres van a napomba akkor azt levonjak.Ugye milyen buli?!
250 ft-os órabér?!Röhejes.:D:S
Annyi a szerencse h nem kenyérre kell,mert ebbol ehen lehetne halni,jah es h szeretem ezt csinalni,azaz jo a munkahely.
További ajánlott fórumok:
- Ha most kellene szakmát választanod, mit választanál?
- Ha most választanál szakmát, kozmetikus, fodrász vagy műkörmös lennél? Miért?
- Milyen szakmát tanulnátok most, ha lenne lehetőségetek?
- Most milyen szakmát választanál?
- Ha most választhatnátok, körmös, kozmetikus vagy fodrász szakmát választanátok?
- Sziasztok! segítsetek, milyen szakmát érdemes választani mostanában? pl.: asztalos, informatikus, gépészt, stb ...