Ha megcsalnak, kiben keresed a hibát? (beszélgetés)
Azok az emberek képesek magukban is keresni a hibát, akik az élet bármely területéről is legyen szó, ha valami nem jön össze, akkor nem egyből másokat kezdenek el okolni, ergo átgondolják, hogy ők mennyiben bűnösek a dolgok rossz irányú alakulásáért. Én végiggondolnám, hogy miben voltam vétkes. A megbocsájtást viszont az adott élethelyzetem hozzá: mennyire komoly a kapcsolat, testileg vagy érzelmileg csalt meg, van-e gyerek... Ezeknek annyiféle variációja létezik, hogy az érzelmi skálán sem digitálisan, hanem analóg módon csúszkálna.
Szia!
Tévhit az, hogy csak bennünk van a hiba ha megcsalnak.... Engem egyszer csaltak meg (legalábbis egyre jöttem rá), akkor elnéztem és mellette maradtam, holott tudtam hogy hazudik mikor rákérdeztem hogy megcsalt-e....és az a "szép" az egészben hogy nem volt oka rá hogy megcsaljon! Eleinte én is magamban kerestem a hibát, de nem tudok egy okot se a szakításunk óta mondani, pedig mélyen magamba néztem! Szóval egyszerűen csak hajtotta a vére....
Megfogadtam hogy soha többet nem bocsájtanék meg ilyen dolgot! Szóval lapátra tennék bárkit bármennyire is szeretem!
Az éremnek két oldala van... Hűűűű tudnék is rá példát hozni.
Kettő kell a probléma megoldásához. Nincs megoldhatatlan probléma, nincs megbeszélhetetlen sérelem. Az élet túl rövid ahhoz, hogy haragban legyünk. Túl hamar meghalunk, hogy egy-egy problémát ne próbáljunk meg megoldani, és rögvest lépjünk.
Minden eset egyedi, minden ember máshogy éli meg ezt a dolgot. Nincs sablon semmire. Az élethez nincs használati utasítás. :D
Ha ő a megcsalás előtt nem akarta megoldani a dolgot, akkor én miért akarjam utána.Lapát, és elgondolkodnék, hol hibáztam, és a következő kapcsolatban nem követném el.Egy megcsalást nem könnyű elfelejteni, sőt megbocsájtani meg lehet, de elfelejteni nem.És mindig ott lesz, hogy ha még egyszer elrontok valami mást, akkor is megy máshoz?
igen, magamban keresném a hibát... nem biztos a lapát
Magamban is keresném a hibát....ha szeretné megbeszélném Vele..és adnék még egy esélyt!
Azért nincs, mert én már döntöttem. Megpróbálok 110%-ot nyújtani, mert úgy érzem az én hibám is (nagyrészt). Csak arra vagyok kíváncsi Ti hogyan gondoljátok.
nyugi csak be akarja vonzani mert igy uncsi az élet:d
ja akkor természetesen lapát, de ha a gyakorlat is ez lenne nem lenne együtt egy pár sem:d
ezt a párnak kell átgondolni, ha te itt most mindent őszintén leírsz még akkor is csak a felét fogjuk mi tudni a dolgoknak
a többség azt fogja itt irni hogy lapát, közben te meg meg fogod neki bocsátani neki idővel, mert ugye ha ki akarnád rakni nem tennéd fel itt a kérdést
szerintem beszéljetek róla és a hozzáállása meg a szived alapján dönts
Nincs konkrét példa jelenleg.
Megpróbálnám magamban is keresni a hibát, mert ha egy férfi/nő mindent megkap a kapcsolattól, partnertől, akkor nem kacsingat másfelé (legtöbb esetben), mert kielégíti ami van szellemileg, testileg, lelkikeg.
remélem nem voltam értelmetlen
hát a megcsalások 80%ált azért történik mert valahol gigszer van a kapcsolatban amiért ált mind a 2 fél felelős... érdemes átrágnia a dolgon magát az embernek és ha úgy érzi h ő nem hibás akkor lapát ha mind a 2 fél felelős akk még meglehet próbálni itt az a kérdés tud-e az ember belenézni a tükörbe h megcsalták és képes-e a megcsalóval együtt tovább bármilyen kapcsoaltra...
Persze, hogy van v.mi hiba a kapcsolatban. Ettől még lehet mással tökéletes!
Mi volt konkrétan? Mit nevezel megcsalásnak?
Egyből lapát. Egy kapcsolatot nem akkor kell megvizsgálni, amikor már az egyik félremegy, nem szabad hagyni, hogy odáig eljusson. Két egymást szerető ember kapcsolatában alap a jó kommunikáció, odafigyelés. Egy embert nem csak megszerezni kell, hanem megtartani és ápolni a kapcsolatot minden nap. Mindig meg kell beszélni az esetleges problémákat. Ha ezt két ember megteszi de valamelyik mégis félremegy, ott már nincs mit keresgélni.
persze...én is hibás, ő is hibás...de lapát!
nyilván, mindenhez két ember kell, egy kapcsolat megromlásához is. De vannak olyan esetek, amikor te mindent megteszel, csak egy féreg a párod, aki bárkivel, bárhol....
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha titeket megcsalnának próbálnátok magatokba is keresni a hibát, (ezáltal megoldani a kapcsolatot) vagy egyből lapát van.
Azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok sok szemszőgre.
További ajánlott fórumok: