Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
De azt értsd meg, hogy őket egyedül az köti, hogy az érkeztetéstől számolva 30 nap múlva fizessenek, ha minden rendben van.
Sok évvel ezelőtt, talán még ügyfélkapu sem volt, nekem szó nélkül hozzácsapták a kamatot az összeghez, mikor bő 1 hetet késtek az utalással. Pár éve erre rohadtul figyelnek, hogy a 30 nap 30 nap legyen.
De azt hiszem itt is szabály már például, hogy 1000 Ft alatti késedelmi kamatot sem ők nem fizetnek, se be nem hajtanak.
Mellesleg ha belegondolsz, neked van közel 5 hónapod befizetni az esetleges tartozásodat a NAV felé, meg leadni a bevallásodat. Én a helyükbe május 20-at adnám meg határidőnek arra is, ha ők "tartoznak".
Azért teszem zárójelbe, mert ugye az is nyilvánvaló, hogy ez a tartozás az esetek nagy részében abból adódik, hogy az emberek nem veszik igénybe havi szintén az adókedvezményt, holott lehetőségük lenne rá.
De vagy azért, mert ők nem tudnának maguknak összespórolni ennyi pénzt, mert gyarlók vagyunk és hozzányúlunk, vagy azért mert így év közben megkapnak olyan kedvezményeket mondjuk az önkoritól, amit amúgy nem.
Mindig ezzel a késedelmi kamattal jössz. Miért lenne? Nincs arra jogszabály, hogy amit te beviszel adóbevallást, azt nekik kutya kötelességük lenne aznap fel is dolgozni.
Innentől kezdve nincs miről beszélni. Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy ügyfélkapun keresztül adja be.
Amúgy biztos nagyon boldog lennél a jegybanki alapkamat(0,9%) kétszeresének a 365-öd részével.
elnézem idén is ezt a rengeteg szájtépést -hát az eszem meg áll.
mit kell menstruálni évente? pistán adtad fel ? rászámolsz 2 napot mig beérkezik ahhoz hozzáadsz 30 napot. +1 napra rá a számlán van. postái uton is ugyanez csak ráhagy egy hetet. max. nagy rejtvény....évente megy a mikor kapom meg ;remélem megkapom jajj mi lessz jajj hogy lessz
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?