Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Reméljük mindenkinek rendben lesz, és megkapja hamar.
A számlára biztos hogy hamarabb érkezik, postára később.
Régen az volt a gyakorlat hogy szigorúan ki várták a 30 napot, és azt követően 2 napon belül a számlán volt. Postán még plusz 5-10 nap.
Most már picit gyorsabbak.
De igen érdemes utána érdeklődni nem várni világba mert apró figyelmetlenség is plusz 30 nap. 😞
Holnap fog. 20.-án küldtem be.
Mivel az pedig szombat, ezért nem számítottam rá.
Nézd meg az adószámládat,így:
Ügyfélkapu - ebev - szolgáltatások - adószámla és pótlékadatok - adószámla - új lekérdezés - itt semmit ne változtass - lekérdezés indítás - itt is vársz míg kiírja, hogy eredmények elkészültek és utána le tudod tölteni a pdf adószámlát. Azon rajta van, mennyi jár vissza és azt is lehet látni, ha lenullázódott, tehát tőlük elment az utalás.
Ez nem így van.
30 naptári nap az ügyintézés. Következő nap kiutalja a NAV a postára, onnan 3 munkanap, míg kiviszi.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Május 20.án vittem be személyesen,idaig még nem kaptam vissza, mikorra várható?
Nagyon szépen köszönöm.
Sziasztok.
A könyvelőm május 21-en küldte el az adó visszatérítés igrnyleserol a papírokat ügyfélkapun keresztül. Mivel 21-ie vasárnapra esik, szerintetek ma vagy holnap ki fogják utalni? Vagy megvarjak a 31.napot a hétfőt?
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?