Ha jár vissza adóvisszatérítés, hány nap után utalja vissza azt a NAV? (tudásbázis)
Köszönöm.
Ha ezt írja: 2020.07.31. Technikai rendezés
És a 30. naptári nap szombat volt, akkor elviekben ma kellene megjojönnie?
Sziaztok!
Párom visszaigényelte a családi adókedvezményt, 5 nyomtatványt kapott amin különböző összegek szerepeltek, ebből 3 összeget tegnap kézbesített a posta, a kérdésem az lenne, hogy nem egybe kellett volna küzdeniük vagy a további kettőt külön kézbesítik majd?
Sziasztok
Júliús 27.én személyesen adtam le az önellenőrzésem.Majd kaptam egy levelet,melyet feltöltök.A kérdésem hogy ez már ugye nem befolyásolja az utalási napot?Holnap kellene kapnom...érkeztetési időpont 07.27
A folyószámla csak aznap este nullázódik le, amikor utalnak, tehát aki utalást vár, ezt már nem szokta látni, mert már nála a pénz. Annál érdekes, aki postai úton kéri, mert láthatja, hogy mikor utalta ki a NAV a postára, onnan 3 munkanap.
Másik kérdésedre válaszolva, amikor kéri az adóbevallással együtt vagy a 2017-es kiutalási papír kitöltésével a többletét, akkor a NAV automatikusan levonja belőle az adótartozást, erről e-mailt is küld, a többletet, jelen esetben a 80.000 Ft-ot pedig kiutalja.
Sziasztok! Meg lenne kérdésem. Olvastam itt hogy az adofolyoszamlan elvileg lehet látni ha elutalja a nav a pénzt és másnap meg is érkezik. Ez azt jelenti hogy minden nullazodik? És már az összeg nem jelenik meg az adofolyoszamlan hanem mindenhol nulla és akkor másnap tényleg meg is érkezik? És még egy utolsó kérdés. Ez nem nekem kell, de az egyik ismerősömnek van adohatraleka is és úgy van neki hogy:pl.
Adózói tartozas 20000
Adózói többlet: 100000
Ügyfél összesen 80000 adózói többlet, a kérdés ezzel kapcsolatban az hogy valami olyasmit olvasott hogy amíg a 20ezret nem fizeti be addig nem utalnak. De én személy szerint ezt nem hiszem azért kapna 80ezret. Nem így van? Köszönöm segítségeteket
Ugyan nem én kérdeztem, de nagyon köszönöm ezt a leírást! Így derült ki, miért kapott levelet a férjem a navtól, mert amúgy semmi konkrét nem volt benne, de nem hagyott minket nyugodni.
Még egyszer köszi szépen!
Érdekes, itt ebben a topikban ha valaki nem kap időben pénzt, mindig a könyvelők cseszik el. Szerintem tele az ország hozzá nem értő könyvelőkkel.
Ha olyan a hiba, értesít a NAV, ha olyan a hiba, magától is javít és közben értesít, hogy javított.
De ha az van, mint legtöbbször, hogy csak a visszaigényelendő adó részt cseszi el valaki (nem tesz x-et a visszaigényléshez, nem ír számlaszámot, nem jó számlaszámot ír), erről nem értesít a hatóság. Ez köztudott, ugyanis nem tudhatja (és nem is érdekli őket), hogy náluk akarod dekkoltatni a pénzed, vagy visszakéred.
Ebben az esetben maga a bevallás jó és őket ennyi érdekli. Ha ez javítva lesz, onnan újra 30 nap. De ez így jogszerű.
További ajánlott fórumok:
- Lakáshitel utáni adóvisszatérítés
- Hány nap után utalja ki a NAV az adóvisszatérítést?
- Ha a SZJA bevallásomat márc. 1-je előtt adtam fel, akkor is érvényes a 30 napos adóvisszafizetés, vagy csak márc. 1. utántól számítják? Kösz
- Hány évig igényelhető adóvisszatérítés OTP-s lakás után?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?
- 4 éve nyitott önkéntes nyugdíjpénztári számlát mikor lehet megszüntetni, hogy az adóvisszatérítést ne kelljen visszafizetni?