Ha a párotok "asszony"-ként emleget titeket, mit szóltok? (beszélgetés)
Én úgy hívom, hogy a zuram. Mikor olyan a szövegkörnyezet.
Mármint az enyimet, nem a tiédet.
Eszébe sem jutna.
A felesége vagyok és van nevem:)
Nálunk is az idegenek előtti emlegetés férjem/feleségem vagy keresztnéven történik
Amikor azt hallom, hogy " jön az asszony" vagy az " ember " én sem a házastársra gondolok, hanem egy fejkendős falusi néni vagy egy szőrsapkás csizmás parasztbácsi feelingje ugrik be.
Ha idegennek említ a férjem, akkor azt mondja, hogy a feleségem.
Asszonynak sosem említ/hív, ahogy én se említem az uramnak, embernek. Érdekes, hogy még vicceskedve sem.
Időnként szólít anyucinak, maminak, malackának, röfinek, egérkének, mazsolának, cicónak, cicának, stb.:DDDD
Volt egy érdekes történet: bicajoztunk és félre állt egy fiatalabb pár, hogy elmenjünk mellettük. A férjem megköszönte és mondta, hogy jön a feleségem is. A feleségem hallatán kitört a röhögés a fiatalokból. Ott hahotáztak, hogy a feleségem!
Nem teljesen értettem, hogy mi a röhejes ezen, pedig van humorunk...
Frászt kapnék, szvsz az asszony, ember titulus nekem kicsit alpári, pórias.
De szerencsére nem is érintett, mert a családban amióta eszemet tudom, a házaspárok keresztnéven szólitották vagy emlegették a másikat, igy engem is.
Az apam 1000 eve igy emlegeti az anyam. Szerintem sok no lenne az anyam heyeben.
30+ eve egyutt vannak, es jol.
Ha a férje lennék, sz.rul esne.
Nem szokott így nevezni, de ha tenné, attól függene, hogy milyen hangsúllyal teszi.
Az ,,elöljáróm,,szokta volt mondogatni a párom.
Mostanában már csak, mama.
További ajánlott fórumok:
- Fogyis Barátaim! Várlak Titeket! :)
- Elítélendő az a fiatal nő vagy asszony aki abortuszra megy?
- Mivel tartjátok fenn a párotok iránt az érdeklődéseteket éveken át?
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Utált már titeket a párotok családja minden ok nélkül?
- Milyen gyakran dicsér meg titeket a párotok?