Ha a férjed nem segít éjszaka (beszélgetés)
Nem is a topik indítóra gondoltam, hanem azokra, akik különböző jelzőket használtak azokra, akik azt gondolják, hogy annak a félnek a dolga az éjszakai babázás, aki otthon van.
Egyébként az én véleményem a kontaktus teremtéssel kapcsolatban is más..., de valószínű, hogy ha leírnám ismét kapnék egy két érdekes jelzőt.....
"nem nagyon szokott csinálni vele semmit(etetés, fürdetés, pelus , ég sétálni sem nagyon velünk."
Azért mégsem vonhatná ki magát mindenből...
Totál elbeszélünk egymás mellett. :-(
Mondjuk ezért én meghallgatnám a szóban forgó apuka véleményét is!!
én úgy láttam a topikindító nem fújta sehová, elhangzottak ilyen és olyan vélemények is, a topikindító szép csendesen szólt egyszer-kétszer....
néhányan írtak indulatosan, abban a hiszemben, hogy kizárólag az ő oldalukon állhat az igazság...
minden probléma igazi, amit valaki annak érez...neked nem igazi, mert te most éppen nem vagy benne...elég nagy probléma szerintem is, hogy a férj, az apa nem érdeklődik a családja éjszakai életét illetően...a törődés, a kontaktusteremtés fontos az első hónapokban is...valaki más is írta ezt, egyetértek vele....
Nem azt mondtam, hogy helytelen, hanem azt, hogy ott gondok lehetnek. És akármit is mond akárki, úgy sem tud, akar tenni ellene. Ha azt mondjuk, ne keljen fel a férj, akkor az a probléma, ha azt keljen fel akkor az. Ezt szerintem nekik kell megoldani, akármi legyen is más véleménye.
Mi lesz ha tényleg igazi problémák lesznek? Mert valljuk be, ez rendesen fel lett fújva....
Valamit itt nagyon félértenek többen.
Itt nem arról van szó, hogy milyen beállítottságú a férfi, hanem másról.
Nekem, Andinak, és még jó néhányunknak az a véleményünk, hogy a társunknak (legyen az nő, vagy férfi) aki dolgozik nem feltétlenül kell felkelnie a gyerekhez, de ha felkel nem mondjuk, hogy ugyan feküdj vissza, és nem is jelentjük ki, hogy most aztán már jó lenne ha felkelnél te is a gyerekhez. Tisztában vagyunk azzal, hogy neki a munkahelyen kell megfelelnie, ahhoz, hogy megéljünk. És itt ismét hangsúlyoznám, hogy elképzelhető, hogy a nő dolgozik a férfi van otthon. Tehát ne azt képzeljétek el, hogy mi szolgaként, megalázva, mártirként éljük napjainkat, de sajnos, ha a fórumindítónak, illetve akiknek az ilyeneket is meg kell beszélni, illetve ezért is harcolnia kell, sajnos azt gondolom, hogy bizonyos fokú teror alatt élnek.
Ha fáradt vagyok és nem bírok felkelni, mondanom sem kell, hiszen a férjem észreveszi, és felkel. Nehogy már egy fórumon kelljen tanácsot kérnem egy ilyen témában!
Szerencsés vagy, hogy neked így alakult. Az én fiam az első három hónapban nappal nem aludt egyfolytában többet 45 percnél, és azt is csak rajtam volt hajlandó megtenni. Nem volt lehetőségem SEMMIT csinálni egész nap mellette (konkrétan még pisilni sem tudtam kimenni nélküle). Ha letettem üvöltött, és az üvöltés miatt fogyott. 2500 grammal hoztam ki a kórházból. Te mit tettél volna a helyemben? Hagytad volna fogyni, vagy lesült volna a képedről a bőr, hogy megékred éjjel a férjedet, hogy 1x-1x ő keljen fel hozzá és adja oda neki cumisból a lefejt tejcit, mert elájulsz a fáradtságtól? Ja, és ezt azért császársebbel a hasadon csináld! Mondjuk abban jó fej volt a kismanó, hogy kb. 6 hetes korában úgy döntött, éjjel minek enni, és végigaludta az éjszakát. Tehát nekünk 6 hétig kellett csak éjjel felkelni, de én bizony kaptam segítséget, és szerintem ez teljesen rendben is van.
Vagy szerencsés voltál, hogy így meg tudtál mindent csinálni, vagy "robot" vagy (a szó jó értelmében)... :)
CSak azért írtam mindezt, hogy lásd: az ember nem mindig magától DÖNT úgy, hogy segítséget kell hogy kapjon a férjétől, és nem feltétlenül mártír, ha nehezére esnek az anyasággal járó tennivalók egy ideig. Vannak szituk, amikor egyszerűen muszáj bevonni apukát éjjel is.
Az más kérdés, hogy mi előre így egyeztünk meg, mert a férjem kérte, hogy így legyen, és én is egyetértettem vele. Tehát nálunk ha nem lettek volna ezek a gubancok a szülés és a bébi körül, valószínűleg akkor is így lett volna.
Nálunk szerencsére azért jött magától, de csak 4 naponta :S
szerencsére az is megoldódott :)
Lányok lányok asszonyok!!
Ti még mindig a témát feszegetitek??
Nincs itt semmi komoly dolog,igen is a férfi is vegye ki a részét a gyereknevelésből ,ha erre éjszaka van szükség akkor ,akkor keljen!!
Én fuvaroztam amikor a kicsink született és mégis volt hogy ha sirt felkeltem éjszaka,mivel a párom előtte szoptatott én nyugtattam meg ,ő tudott pihenni ,mert ha ő sem pihen eleget akkor nem tud szoptatni az jobb??
3 ig fent voltam a gyerekkel ,akkor szopott utána elaludt ,én meg keltem fél 5 kor mentem útra!!
Mégsem esett le a karikagyűrű az újamról!!
Nem 80 évvel ezelőtti világban élünk kérem szépen!!
30-as nők és mintha 80 éves fejjel gondolkoznának!!
Eddig én azt hittem a nők az értelmesebbek,de itt egy pár nő hagy kivánni valót maga után!
miért írsz minden második mássalhangzót megkettőzve? :D:D :-)))
apukámnak is ráömlött egyszer a forró olaj mindkét lábára, ugyanúgy térdtől lefelé szenvedett súlyos égési sérüléseket.. :((( hogy történt a baleset?
Értelek, de azt gondolom, hogy te egy megint más helyzetben vagy, mint a fórum indító. Mint írtad, egy kávét sem tud megfőzni, azt sem tudja hol a lábos füle, stb.
Őt esetleg be kellene vezetni a házimunka rejtelmeibe:), ha hagyja magát.
Én, ha a férjem csak heverészne otthon, biztos kidobnám....
Én totál megértelek.Amíg a pocakban van az apróság,az ember el sem tudja képzelni,hogy mekkora meló lesz vele mikor megszületik.Gyakorlatilag én is saját gyerekem rabszolgájává válltam.Már nem volt lila köd,és rózsaszín felhő,csak a munka vele,és hát..nem nagyon élveztem az elején a babázást.Inkább mentem volna vissza 12 órázni a rossmannba.Komolyan.
De egyre könnyebb lesz,hidd el,ahogy kialakul a napirend,úgy jut egyre több mindenre idő.
Ha görcsös a baba,és ringatni kell,nyugodtam átveheti a pátod.Én volt,hogy éjjel 2 órán keresztül ringattam,és mikor már nem bírtam tovább,mert begörcsölt a karom átadtam a férjemnek.Elvégre ő is szülő,nem a szentlélek hozta a gyereket,és igen ő a családfentartó,de ahhoz,hogy Gyedet kapjak,én keményen megdolgoztam.Csak az ő fizetéséből nem éltünk volna meg.Annyi pihenés jár az embernek,hogy a párja segít éjjel 1 vagy 2 órát.Nem a szoptatásról beszélek,hanem mikor kő keményen üvölt és semmi sem segít neki.
Mindenkinek van a gyereke nevelése mellett dolga. Mindenkinek más. Neked kapálás. Én pl. bedolgozásként varrtam szinte éjjel nappal, mert a gyes és férjem pénze kevés volt. Igaz a férjem is varrt velem.
Tehát gyereket neveltem, bedolgoztam, tanultam, házimunkát végeztem, stb.
Igaz, a férjem a ledolgozott munkaidején túl otthon is dolgozott velem, de nem vártam el tőle. És nekem sem volt akkor még automata mosógépem, és mint írtam textil pelenkát használtam...
További ajánlott fórumok:
- Kérlek segítsetek! Most tüzel a szuka kutyám és a kan kutya, amelyik meg van kötve, állandóan ugat. Még éjszaka is!
- Sziasztok! Tudnátok segíteni?2 hónapon belül kétszer csengettek be hozzám éjszaka! Már félek, mit tehetek?
- 9 hónapos még mindig 2-3x ébred és eszik éjszaka. Segítség!!
- 2 évesen miért nem alszik éjszaka, segítsetek!!
- A kicsi éjszakánként még mindig felkel többször is. Mit tehetnék, hogy végigaludja a 9 hónapos kisfiam? Segítsetek !
- Hogyan segítsek kislányomnak, hogy éjszaka is ágytiszta legyen?