Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Győr Petz Aladár Megyei Kórház Szülészeti osztályáról vélemények, gondolatok fórum

Győr Petz Aladár Megyei Kórház Szülészeti osztályáról vélemények, gondolatok (beszélgetős fórum)


1 2
2015. dec. 4. 09:45

Sziasztok,


látom, eléggé kihalt ez a fórum, de ha mégis erre járna valaki, aki mostanában szült a Petz-ben és frissek a tapasztalatai, segíthetne nekem. :-)


Januárra várjuk a 3. babánkat, tehát nem vagyok teljesen kezdő :-D, de közel 6 éve babáztam utoljára, szóval, azóta elég sok minden változott/változhatott.


Főleg a gyakorlati dolgok érdekelnének... Mit adnak, és mi az, amit nekem kell vinnem? Mennyire fűtenek télen, hogy készüljek?

Pl. anno adtak ugyan pelust, de az kevés volt, vittünk is, törlőkendő, popsikenőcs szintén saját volt, ruhát is itthonit adtunk a picikre. Lehetett használni kórházi mellszívót és ha kellett, sterilizáltak nekünk cumit, cumisüveget, szóvel nem kellett becipelni sterilizálót, mellszívót (de ez csak másodkézből szerzett info, én egyiket sem használtam).

Ők fürdették a babákat és ők látták el a köldökcsonkot, de egyébként mi pelenláztunk.

Most vajon mi a helyzet mindezzel, változott valami?


Előre is köszönöm, ha valaki friss infokkal szolgál.

2013. febr. 26. 20:54
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a szakdolgozatomhoz kisgyermekes Anyukaktól! Tudom, hogy mostanaban sokan keresnek meg Titeket ilyenekkel, dehat nélkületek nehezen tudnank összehozni ezt a dolgozatot!:) A témam: szülés utani fogamzasgatlas, teljesen anonim a kitöltés, próbaltam minél egyszerűbbre összehozni. Bocsi, ha talalkoztok mas fórumban is vele! előre is köszönöm mindenkinek! [link]
45. molkat782 (válaszként erre: 44. - Nusi85)
2013. febr. 20. 11:31

Szia!

Sok fórumot olvastam, ahol a győri szülészetet leszólták, ezt most én szeretném megcáfolni. 2 hete születm az első babámat és csak pozitívat tudok mondani mindenkiről. Volt fogadott orvosom, a vajúdás alatt a szülésznők nagyon rendesek és kedvesek voltak velem. Aztán amikor kikerültünk a picivel az osztályra az ottani nővérek is nagyon kedvesek voltak, és ha volt valami kérdésem elmentem hozzájuk és megkérdeztem, de sosem éreztem azt hogy hülyének néznek mert számukra egyértelmű kérdést tettem fel. A zuhanyzó valóban nem a legszebb, de azért azt a pár napot ki lehet bírni, a kaja nem volt sok, de erre mondják, hogy a kórház nem hízlalda :-)

A lényeg az ha valamit nem tudsz kérdezz nyugodtan az ott dolgozókat, mert azért vannak ott hogy segítsenek.

Ha van kérdésed szívesen válaszolok, még frissek az élmények :-)

44. nusi85
2013. febr. 18. 15:01

Sziasztok!

Látom, már egy ideje nem aktív a fórum, de ha valakinek van friss tapasztalata, szívesen olvasnám.

2011. nov. 7. 12:45
én szülem 2-szer is a győriben,de a jó isten mentsen meg.. :( a szülőszobával semmi gond,ott nagyon kedvesek,de ahogy kikerülsz az osztályra... Kegyetlen
42. petka
2011. nov. 6. 17:53
Nem sok jót hallottam róla. Sokan inkább Csornára mennek szülni.
2011. nov. 6. 17:50
na,ide se sokan járnak!
40. 6048dc6b87 (válaszként erre: 38. - Missmiu)
2010. máj. 6. 09:02
hmm...olyan hogy szülészfiú nincs maximum ápoló vagy beteghordó..nagyon is jól tudom miről beszélek kedves mert ott tanultam és ismerem a szülésznőket is....máskor ha leírz valamit akkor lehetőleg térj ki ezekre az apró momentumokra is , mert félreérthető...Látom nem csak én gondoltam így.
2010. ápr. 26. 15:13

Sziasztok!


Nálam lényegében minden rendben volt. Tavaly márciusban született a kislányom császárral. A második éjszaka már a vip szobában voltunk, de addig sem volt semmi gond. Nekem sem a szülésznőkkel, sem az orvosokkal nem volt gondom, egyedül egy csecsemősnővér szólt be nekem, hogy minek méregetem a kicsit. Elmagyaráztam neki, utána békén hagyott (kicsi súly, nem tud szopni, és ezt kontrolláljuk).


Ja, és az első este elvitték a kicsit, hogy császáros vagyok és hogy pihenjek, de visszahozták éjfélkor, hogy nyugtassam meg, mert felveri az egész szobát. Odavettem magam mellé, és azonnal elaludt. Azóta velem van a kicsi. :-)

38. Missmiu (válaszként erre: 35. - B52d3380ac)
2010. ápr. 18. 11:56

A lényeg elsikkadt hál istennek:)

Szőrszálhasogatni lehet, csak nem érdemes. Ugyanis esetemben férfiakról volt szó, úgyhogy max. "szülészfiúkról", és nem szülésznőkról beszélhetünk. A szülésznők ugyanis segítőkészek voltak, emberszámba vettek, de erre is kitértem a beszámolómban.

37. bfd1d36adb (válaszként erre: 36. - Petka)
2010. márc. 1. 21:09

Sziasztok,


van akinek van pozitív tapaszalata! Én mind a 2 gyermekemet ott szültem és mondhatom, minden rendben volt!

Az osztály tiszta, az orvosok felkészültek, a SZÜLÉSZNŐK (és nem asszisztensek, kedves Missmiu!) tapasztaltak és igazi kincsek vannak köztük, pl. Némethné Szilvi, akinél a fiamat szültem múlt év júliusában.

Az öreg rókák mindenhol fásultabbak, tényleg érdemesebb fiatalabb orvost fogadni (ajánlanám Mika doktort), de a lényeg a SZÜLÉSZNŐ vagy BÁBA.

A csecsemősnővéreket meg szemmel kell tartani - ezt aláírom -, én nem engedtem, hogy akár egy mérésre is elvigyék úgy a kisbabámat, hogy nem vagyok ott. Még pótlást adtak volna mielőtt muszály.

A zuhanyzóban meg egy 5 csillagos szállodában is alap a papucs, wc-re csak otthon ül rá az ember, azt a pár napot ki lehet bírni úgy, hogy nem érsz semmihez.

Ja és épp a szülésünk hajnalán lopták le a földszinti mosdó összes új csapját, úszott az egész folyosó...


petka: Még szerencse, hogy Dublinban laksz és nem is kell itt szülnöd! :D :D :D

36. petka
2010. jan. 9. 20:55
En semmi jot nem hallottam rola, nem is szulnek ott. Missmiu-val egyetertek, valoban a fiatalabb orvosok kozul kell valasztani, ok meg nem szalltak el maguktol.
35. b52d3380ac (válaszként erre: 34. - Missmiu)
2010. jan. 9. 20:49
azok az "aszisztensek" SZÜLÉSZNŐK!
2009. dec. 31. 17:16

Sziasztok!


De jó, hogy van egy ilyen topic már, mert ha nem lenne, magam indítottam volna :)


November 22.-én született meg a kisfiam, 7 órás vajúdás után, császármetszéssel. Első szülött volt, faros, így az orvosom nem ajánlotta, hogy természetes úton szüljem meg, mi is beláttuk, hogy ez veszélyekkel járt, így nem tiltakoztunk ellene, bár a természetes utat szerettük volna, de hát ez van. Viszont szerettük volna kivárni, míg Kispocok maga dönti el, hogy mikor szeretne bújni pocakból. Az orvosom viszont úgy döntött, hogy nem vár, így gyakorlatilag lepasszolt :) Nincs ezzel semmi gond, megleszünk mi fogadott orvos nélkül is, nekünk a gyerek az első, bocs :)

Aznap éjjel be is indultak a fájások, kórházba be, irány a felvétel. A bent töltött első 1 óra során kapásból 4 ember (2 orvos és 2 csicska asszisztens) vont kérdőre, hogy mégis miért nem műttettem meg magam akkor, amikorra ki voltam írva :D Elmondtam az érveimet, amik között szerepelt többek között a "Majd a Pici eldönti, mikor akar kijönni", "Mert hátha még addig megfordul", "Jobb így a tejelválasztás, hormonok stb. szempontjából"...de ezt szerintem nem kell magyaráznom. Szóval onnantól kezdve, hogy kiderült, hogy lepasszolt a fogadott orvosom, mert nem voltam hajlandó (én felelőtlen anya!!!) kötélnek állni, gyakorlatilag mindenki kioktatott és lesz*rt. Egyedül egy asszisztens nő volt, aki ember számba vett, és nagyon aranyos volt velem (Böbe - ezúton is nagyon hálás vagyok:)), akit aztán egy fiatal kishölgy váltott hajnalban, aki szintén egy angyal volt (nem tudom a nevét, de neki is nagyon hálás vagyok).

Amikor műtétre készítettek elő, 10 percet bénázott egy asszisztens, mert nem találta a pici szívhangját (közben 1 perces fájásaim voltak és a hátamon fektettek), hatan álltak már körülöttem (közben a pici érezhetően és láthatóan rugdalt...), mikor kiderült, hogy a műszer nincs bedugva, amivel vizsgált!


A bababarát kórház elnevezéssel meg végképp nem értek egyet, hiszen nem hozták volna mellre tenni a picit, ha a párom nem megy el érte, és nem hozza le nekem - végülis az anyja mellett van a helye, és állítólag szülés után 2 órával mellre kéne tenni.

A kórterem ajtajára ki voltak függesztve a szoptatási irányelvek 12 pontban összefoglalva, többek között azt hangsúlyozva, hogy nem adnak a babáknak tápszert, csak patológiás esetben. A babámnak első éjjel a szájába nyomták kétszer is, a megkérdezésem nélkül, annak ellenére, hogy volt tejem.


Én egyszemélyes kórteremben voltam, nagyon szép volt, a fürdő is pöpec, úgyhogy ezzel nem volt gondom, más kórtermekről/fürdőről nem tudok nyilatkozni.


A szobára 10/9 pontot adnék, a szülés körüli körülményekre (kényelem, vajúdás - apropó, van kád, amiben lehet vajúdni, de ezt külön kérni kell, mert fel nem ajánlják, nekem sokat segített) 10/3 pontot, a szülés utáni ellátásra pedig 10/7 pontot.


Még valami: ha valaki orvost szeretne fogadni, javaslom, hogy a fiatalabbak közül válasszon, mert az idősebbek már fel sem akarnak kelni, ha éjjel indul be a szülés, illetve ne feledkezzünk meg a programozott császár nyújtotta kényelemről sem.

2009. nov. 25. 13:23
Igen ez így van, sajnos, bár én magam azon vagyok, hogy ami nem az enyém ahhoz vagy nem nyúlok, vagy ha igen akkor vigyázok rá. Sőt én erre nevelem a fiaimat is, ill. próbálom őket erre nevelni, de hát nehéz, pedig már 11 és 8 évesek.
32. mano_84 (válaszként erre: 31. - 3aeb86a367)
2009. nov. 25. 07:25

Gondolom a személyzetnek külön wc-je van, és ezért a többire úgymond magasból .....-nak, hogy milyen állapotban van... Pénz meg nincs rendbetenni...

Amúgy sajnos erről az emberek tehetnek, mert valahogy itt M.o.-on az a szokás, hogy ami nem a tiéd, arra nem kell vigyázni, gondolom a takarítónők meg már lemondtak arról, hogy rendbetegyék a wc-k állapotát, minek, hisz másnapra úgyis ugyanolyan gusztustalanul fog kinézni, ez is a magyar mentalitás, sajna... :(((

31. 3aeb86a367 (válaszként erre: 30. - Mano_84)
2009. nov. 24. 23:32
Igazad van abban, hogy ne ez határozza meg, hogy merek e vállalni babát vagy sem, csak nem mindegy hogy amikor az ember bemegy és segítségre szorul akkor így bánjanak vele mint ahogy mesélték már itt többen is. Még egy pl. ma voltunk a neveltfiammal a gyerekosztályon vérvételen, és hát a párommal megkérdeztük a nővért, hogy mire számíthatunk, hogy kiengedik még aznap a kórházból vagy esetleg benn tartják. Mert nem csak egyszeri vérvételről volt szó, hanem kapott infúziót is, meg 4× vettek tőle vért fél óránként és 2× mértek neki cukrot is. Hát erre fel a nővér ránkförmedt, hogy nem gondolják hogy már haza is mehetnek ugye? Mire a párom mondta neki, hogy nem ezt gondoltuk, csak szeretnénk tudni, hogy benn tartják e éjjelre vagy hazaengedik. Végül is hazajöhettünk még ebéd előtt, de holnapután mehetünk vissza szintén vérvételre :( úgyhogy tényleg elkeserítő és szomorú hogy így bánnak az emberrel, ilyen lekezelően. és hát a csecsemőosztály sem nagyon különb. azt is megjártuk már párszor. és hát a wc, arról jobb nem is beszélni, pl. a "c" épületnél a bejáratnál lévő wc-re mindig az van kiírva az ajtóra hogy rossz.
30. mano_84 (válaszként erre: 29. - 3aeb86a367)
2009. nov. 24. 14:35
Tényleg szomorú, hogy ilyen rossz a helyzet, de azért ne ez határozza meg, hogy vállalsz-e még babát, igenis vállalj, ha szeretnél! :) Én még nem szültem, de nemsokára szeretnék, és én is Győrben. Nem vagyok elragadtatva a hallottaktól, de ez azért nem tart vissza attól, hogy babám legyen. Csak egyszerűen szomorú, hogy mindenhol ilyen nemtörődöm emberek vannak... :(
2009. nov. 24. 14:10

Hát ennyi rosszat hallani a szülészeti osztályról, ez elkeserítő:( Én is győri vagyok, szültem is már, bár engem császároztak így én nem a szülészeti hanem a nőgyógyászati osztályon voltam. Meg kell mondani ott sem volt egy leányálom. Voltak kivételek, de nagyon kevés. És sajnos a koraszülött osztályon is voltak akik nem megfelelő hangnemben beszéltek az anyukával.

Pedig szerettem volna még vállalni egy babát, de a hallottak után, hogy a szülészeten is mi folyik, lehet inkább nem vállalkozok rá.

2009. nov. 24. 13:32

Nálam is este volt a fürdés és szintén szó nélkül bejöttek ki a ygereket és már vitték is a kocsiba őket fürdetni..és n sme tudtam h oda lehet menni megnézni,amíg a dokim nem mondta,Akkor elmentem és megnéztem de jobb lett volna ha nem is látom...

Hát igen a higiénáról nem beszélbe borzalmas ahogy kinéznek a fürdők wck..ááááá..sok nő..mert itt nem csak a takarítónők a hibásak,mert ők hiába takarítanak ki egynap 100szor ha 101szerer is bemegy az az illető és oda csinál és ott hagy mindent..csak azt nem tudom h ő akkor otthon is iylen!?durva...

Nekem is volt kék fény alatt a ksifiam de ugyanugy jöttek akkor is és kivették és vitték fürdeni,bár amikor bekerült a fény alá onanntól kezdtem elkísérni a fürdetésekre...

27. 97e35043a4 (válaszként erre: 26. - Ba21036ade)
2009. nov. 24. 07:51

Én most márciusban szültem, akkor minden nap este volt fürdetés. Csak az olyan fura volt, hogy mikor bejöttek a szobába, 1 szó nem hagyta el a szájukat a nővéreknek, csak felkapták a kicsit, aztán rárakták a kocsira, s mentek vele. Jó, másodszorra már tudtam hová viszik, de először meg is ilyedtem, hogy miért viszik el. Azért vmit kiböghetnének ilyenkor. Azt sem tudtam először, hogy ott is lehetek a fürdetésnél (mert ugye semmit nem mondtak). Aztán kékfényt kapott, így már nem láttam, fürdették-e...


Hát, az "én időmben" is voltak dohányosok. Azért ezt nem csinálnám. Nem igaz, hogy azt a pár napot nem bírja ki cigi nélkül (a terhesség alatti dohányzásról ne is beszéljünk...). Én is cigiztem pár évet, és tudom, hogy meg lehet állni, hogy nem gyújt rá az ember, csak akarni kell...

2009. nov. 24. 07:39
Esti fürdetés?Amikor Én bennt voltam,reggel fürdették a kicsiket.Ezek szerint sokminden változott.Az akkori helyzet elfogadható volt,bár már akkor is volt olyan "kedves" anyuka,aki a wc-n dohányzott.Amikor szóltak neki,még ő volt felháborodva.
25. 73a0408f97 (válaszként erre: 24. - 97e35043a4)
2009. nov. 23. 08:25

Igen én is elmondtam a szülésznőmnek is mikor még bennt voltunk sőt a dokimnak is akárhányszor bejött megkérdezte mi ujság egyből kezdtem neki panaszkodni h katasztrofális a helyzet ahogy bezsélnek az emberrel..de azt mondta sajnos ő kevés hozzá h tegyen ez ügyben valamit és h nem én vagyok az első akitől ezt hallja...

Szóval akkor most igazából nincs mit tenni..mert ha egy orvos ezt mondja h ő kevés hozzá akkor én mint egy a sok közül szülő még kevesebb vagyok...

24. 97e35043a4 (válaszként erre: 23. - Ba21036ade)
2009. nov. 23. 08:17

Biztos közre játszik az is, hogy nagyon kevés nővér van mostanság az osztályon. Mikor esti fürdetése volt a piciknek, volt, hogy csak este 9-kor jött valaki elvinni a picit, mert nem volt elég nővér rá. Vizitelni is volt, hogy este 9 után jöttek, mert akkor meg doki nem volt... Szóval káosz...

Amikor a kisfiam inkubátorba került, rendszeres látogatásaim alatt sokszor volt, hogy egyáltalán nem találkoztam nővérrel, pedig hosszan időztem a picúr mellett, akár az utcáról bejött ember ki is vehette, el is vihette volna a picit, mert annyira nem találkoztam nővérrel (látogatókkal viszont annál sűrűbben, látogatási időn kívül is hemzsegtek a látogatók a folyosókon...ez sem tetszett...féltettem a picúromat...az inkubátoros részhez mindig tárva-nyitva volt az ajtó)...


De attól, hogy kevesebben vannak, s több feladat hárul rájuk, azért emberségesebbek lehetnének....


Kórházból hazamenetelem után mikor találkoztam a védőnővel, meg aztán a dokival is, mindkettő megkérdezett a kórházban töltött időmről, s mindkettőnek el is mondtam, hogy minden oké volt, kivétel a nővérek, meg a higiénia, s valamennyire részleteztem is. S bólogattak, hogy sokaktól hallják ezt, de nővérhiány van, s blablabla... Ezek szerint ők nem törődnek vele, de ha jobban belegondolok, minek is törődnének ilyesmivel...Sajnos...:((((

2009. nov. 23. 07:08
Sziasztok.4 éve szültem Győrben,megalázó tapasztalatom nem volt.Amikor beértünk hajnali 5 körül,az éjszakás szülésznőnek nem tettszett,hogy akkor akarok szülni,de ezt leszámítva elégedett voltam.Az orvos,a szülésznő,és a csecsemős nővérek is segítőkészek voltak,elmagyaráztak mindent,amit nem tudtam,segítettek a szopinál is,amikor csak kellett.A wc-k állapotáról csak annyit,hogy mindenhol ez a helyzet,nem csak ott.Akkor volt egy doboz a pulton,amibe a véleményeket lehetett leírni.A legnagyobb gondot a szomszédom jelentette.
22. 73a0408f97 (válaszként erre: 21. - C8772e855b)
2009. nov. 22. 22:00

Köszike:)

Hát igen jó lenne ha sikerülne csak még keresem a megoldást rá,de nem adom fel!már csak azért sem mert még szeretnék babát és nem szeretném újra átélni azt amit bár addigra már okosabb leszek de akkor is...

Én mikor megszültem és mikor kikerültem az osztályra és szembesültem a tényekkel hááát azt mondtam h nem a szülés miatt mondom azt h nem szülök többet hanem a nővérek bánás módja miatt...

21. c8772e855b (válaszként erre: 20. - 73a0408f97)
2009. nov. 22. 15:10
Gyönyörű a babátok,jó egészséget nektek!Látom Te győri vagy,hát jó lenne,ha tudnál valaki által valamit megmozdítani az ügy érdekében.Azt hiszem imába foglalnák sokan a nevedet,ha sikerülne elérni valamit.
20. 73a0408f97 (válaszként erre: 19. - C8772e855b)
2009. nov. 22. 14:46

Igen legalábbis nekem ez a tapasztalatom...

Hát pontosan úgy ahogy írod,nem értem h miért választotta ezt a szakmát akkor,tudta azt mielőtt választ h nap mint nap több anyuka kismama fog segítségre szorulni és igen is ha egy nap 100szorra is de akkor is el kelelm ondnaia mit hogyan és meg kell mutatnia hiszen azért van ott és ezért baba barát kórház végülis is...

19. c8772e855b (válaszként erre: 18. - 73a0408f97)
2009. nov. 22. 14:44
De csak a csecsemős nővérekre van panasz ugye?Én legalábbis zömében azt olvastam.Az az egy kettő elég ahhoz,hogy mérgezze a hangulatot és rontsa az osztály hírnevét,megkeserítse a kismamák amúgy sem könnyű napjait.Aki alkalmatlan erre a hivatásra menjen kubikusnak,a lapátnyéllel lehet bunkózni.
18. 73a0408f97 (válaszként erre: 17. - C8772e855b)
2009. nov. 22. 14:35

Hát igen sajnos..de majd valamit kiokoskodok érdeklődök h estleg kinek lehet valami ismerős és talán sikerül rábukkanom valakire ahol ezt kicsit még jobban nyilvánosság elé tárná nem pedig csak így egymás között kipanaszkodni...

Igazából konkrétan sztem mindneki a nővérekre panaszkpdik ahogy kikerül az osztályra onnatól kezdődik a "pokol"..legalábbis részemről így volt de az olvasottak alapján is ezt látom..tehát a fő mummosok a nővérkék..egy két kivételt leszámítva de az tényleg szám szerint is egy vagy kettő ami édes kevés...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook