Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyergyói szelet diókrémmel recept

Gyergyói szelet diókrémmel recept

Elkészítési idő 90 perc

A Gyergyói szelet diókrémmel hozzávalói:
25 dkg. liszt,
15 dkg. vaj,
10 dkg. porcukor,4 db. tojás,
20 dkg. darált dió,
20 dkg. porcukor,
1 kiskanál reszelt citromhéj
15-20 dkg. savanykás lekvár, ( szilva, birs, stb.)
csipetnyi só


A Gyergyói szelet diókrémmel elkészítési módja:
Először a krémet készítjük el. A porcukrot, a darált diót, kevés reszelt citromhéjat a felvert tojásokkal összekeverjük és hűvös helyen 30 percig pihentetjük. A lisztből a vaj jelentős részéből és a kimért cukorból és a csipetnyi sóból közepesen lágy tésztát készítünk, amit a kivajazott tepsi alján elsimítunk. A tészta tetejét megkenjük a lekvárral, majd ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítva előmelegített sütőbe tesszük, ahol lassú tűzön 45-50 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihülni és csak ekkor vágjuk fel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyergyói szelet diókrémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook