Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Hogyan tovább a kütyükkel az online oktatás után?! cikk

Hogyan tovább a kütyükkel az online oktatás után?!


Mindjárt vége az iskolának, avagy az online tanításnak... vagy hogyan is nevezzük ezt most?!

Egyrészt fellélegzünk, túléltük ezt a félévet úgy, hogy nagyrészt itthon kellett mindent megoldani, másrészről viszont aggodalom is van a szívemben.

Hogyan tovább a kütyükkel az online oktatás után?!
Kép: Pixabay

Mint minden szülő, én is küzdöttem rendesen az elmúlt 2,5 hónap során, a gyerekeimmel együtt. A tanulás miatt a kütyük mellé voltak kényszerítve órákon át, minden egyes nap. Délután, ha minden feladat elkészült, látható volt az arcukon, hogy mindenképpen kikapcsolódásra van szükségük. Sokáig küzdöttem az ellen, hogy ez is a kütyük segítségével történjen, de volt, hogy már erre sem volt erőm.


Mert mit tegyen az anya, ha a gyerek a korlátozások idején a barátaival csak interneten keresztül tud játszani? Vagy a barátnőivel csak az interneten keresztül tud beszélgetni, a rajzait megmutatni, a napi történéseket megvitatni? Ha ezeket megtiltom, elvágom őket a kortársaiktól.


Próbáltam sokszor beszélgetni velük a kütyükről, a hátrányokról, bevallom, nagyon nehéz volt, mert egyfajta támadásként élték meg. Ráadásul e helyzetben most minden ellenem dolgozott, még az iskola is.


Elmondták, hogy igazán jól tudnak szórakozni a játékok, a chatek segítségével, ki tudják így kapcsolni a napi sulis dolgokat az agyukból, vagy azért szeretik nézni a videókat a youtube-on, mert nem kell közben gondolkodniuk.

Ezek teljesen érthető szempontok voltak.


De mégsem hagyhatom, hogy a képernyők varázsában teljenek el a napok. Több családi megbeszélésünk is volt, mikor mindenki elmondhatta a véleményét minderről. Próbáltunk új szabályokat kialakítani, hogy mindkét fél kompromisszumával, de kialakuljon valami köztes megoldás.

Mindig úgy éreztem, hogy szigorúbb vagyok a technológiai ügyekben, mint a többi szülő. Igyekszem kontroll alatt tartani a játékokat, az applikációkat, az embereket, akikkel kapcsolatba kerülnek a gyerekeim.


Kicsit borúlátó vagyok, hogy az online oktatás időszaka jó nagy lyukat ásott alattunk és abba belehullunk szépen, hiába kapaszkodunk. A korábbi szabályok teljesen ellehetetlenültek ebben az új rendszerben és újakat kiépíteni jelenleg még nagyon nehéz. Egyelőre kikapcsoltunk minden értesítést mindenki mobilján, hogy nyugodtabban teljen az idő, amikor épp nincs senki kezében telefon. Minden készüléken beállítottunk egy napi limit időt, amennyit használhatják.

Most még 2 hét hátra van a tanításból, utána újra le kell ülnünk és megbeszélni, hogyan tovább.Félek a nyártól.

Félek, hogy a 3 hónap internetes iskola elvett tőlünk valamit, amit nehéz lesz visszahozni.
Írta: boldogzokni, 2020. június 4. 09:35
Fórumozz a témáról: Hogyan tovább a kütyükkel az online oktatás után?! fórum (eddig 94 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook