Főoldal » Írások » Lélek & Szerelem témák » Gondolkozz pozitívan

Gondolkozz pozitívan


Érezted már azt, hogy ma semmi nem sikerül, ma minden olyan kilátástalan, ma nem kellek senkinek, ma mindenki és minden ellenem van? Ilyenkor próbáltad kinevetni önmagad, a "szerencsétlenséged"? Mert ha megpróbálod, látni fogod a hatását. Emberek rád mosolyognak és veled nevetnek és ebből az energiából feltöltődve, pozitív gondolatok generálódhatnak és minden megváltozhat.
Gondolkozz pozitívan
pixabay

KEZDŐDJÖN JÓL A NAPOD


Amikor reggel felkelve meglátod, hogy süt a nap és ennek örülni tudsz, mindjárt másképp kezdődik a reggel. Úton a munkába (amit úgy utálsz amúgy) a rádióban megszólal egy régi kedvenc számod és Te mosolyogsz, átjárja a tested valami fantaszikusan szabad érzés, akkor már a munkádat sem fogod utálni, mert ahogy beérsz, rámosolyogsz a főnöködre, aki viszonozza mosolyodat és biztosan jól indul a nap!


PRÓBÁLD MEG ELŰZNI NEGATÍV GONDOLATAIDAT


Amikor gondolkozunk és csak jár az agyunk, biztos találunk olyat az életünkben, ami nem jó, amin változtatni kéne, ami kordába szorít minket és ami boldogtalanná tesz.

"31 éves vagyok és nincs lakásom, családom, nincs semmim. Egyik napról a másikra élek és a munkám sem elégít már ki. Minek jártam én főiskolára, ha egy jobb állást sem tudok kifogni magamnak?????? Különben is, anyám miért olyan szigorú velem és miért noszogat ezekért és múltkor is a szomszéd rondán nézett rám........"- ebbe az érzésbe bele lehet lovalni magadat és ugyanakkor meg is állíthatod itt a gondolatmeneted és másként láni a helyzeted. Ez a nehéz, nem mondom, mert elvárásaink vannak magunkkal szemben és ott vannak a családunk és a társadalmunk elvárásai......DE! Magunknak akarjunk megfelelni, ne a szomszédnak, a tanárnak, a főnöknek...Önmagunkhoz mérten kell célokat kitűzni, a helyzetünkhöz, a szellemi és fizikai képességünkhöz mérten. Ha erre képesek vagyunk, akkor már nem olyan vészes a helyzet, mert jövünk valahonnan és mindannyian máshonnan.


Gondold végig, mid van; Egészséges vagyok, képes vagyok dolgozni, van fedél a fejem felett, tudok mit enni és még a ruháimra is van pénzem. TUDOM, Jucikának a szomszédomnak ezerszer jobb ruhái vannak, van lakása, autója, jó állása....de Jucika depressziós és mind ezt nem értékeli, mert nincsen támasza. Jucika nem bír egyedül boldogulni, mert a szülei úgy nevelték, hogy mindentől óvták és féltették, egyedül nehéz neki. NEM, nem kárörvendek, mert Jucika története szomorú és örülök, hogy engem önállóságra neveltek, sőt én talpraesett vagyok és várom az új kihívásokat, mert az élet egy ilyen játék.


NEVESS AKKOR IS HA FÁJ, MERT A MA LÉTEZIK


Élj a mának! De tényleg! Tudsz változtatni a múlton???? NEM? Akkor ne foglalkozz a múltban elkövetett hibáidon, hanem inkább tanulj belőle. Van egy hírem: MINDENKI követ el hibákat! Ja, hogy maximalista vagy? Nem baj, kövess el még több hibát, hogy még többet tanulhass.

A jövőtől félsz? Ki nem? Érdemes ma azon gondolkodni, mi lesz 5 év múlva? Érdemes, de ne lovald bele magad. Lásd a célod, mert ha igazán akarsz valamit, megoldod. Ha közben párszor elbuksz, majd felállsz és folytatod, esetleg módosítod a célodat, mert rájössz, rosszul határoztad meg. Ilyen is van, ahogy megyünk végig az úton, fejlődünk és lehet, hogy a régebben fontosnak gondolt dolgok, ma már nem olyan fontosak.

Élj a mának, mert ki tudja mi lesz holnap? Nem csak tőlünk függő események történhetnek, mindent nem mi irányítunk.

"A nagymamám 80 éves és egyre nehezebb a mozgása, felejt el dolgokat. Tudom, hogy lassan itt az ideje, hogy eltávozzon, de mikor pár hete kórházba került, megijedtem. Jaj, ne most! De ezt nem én mondom meg. Amit tehetek, hogy minél többet vele vagyok, mosolyt csalok az arcára és az a simogatás, amit kapok tőle, örökre belém ivódik."

„Volt egy barátom, 30 éves volt, okos, művelt, mosolygós, soha nem panaszkodott. 2 hete meghalt, beteg volt. Igazságos ez??? Nem, de tele van életünk ilyenekkel. Ahányszor tudtam, meglátogattam a kórházba és olyan hangulatot teremtettem, hogy az egész kórterem nevetett. Tudtam, hogy ez a legtöbb, amit megtehetek.”SAN
Írta: kisgé, 2006. szeptember 13. 10:57
Fórumozz a témáról: Gondolkozz pozitívan fórum (eddig 14 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook