Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás-tejfölös hús galuskával recept

Gombás-tejfölös hús galuskával recept

A Gombás-tejfölös hús galuskával hozzávalói:
2 személyre:
A gombás-tejfölös húshoz:
4 szelet hús (sertés, csirke, vagy amit szeretünk)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
4-5 ek. tejföl
1 ek. sima liszt
1 ek. zsír

bors
borsikafű
kakukkfű
kevés víz

A galuskához:
3 tojás
sima liszt (amennyit felvesz)



A Gombás-tejfölös hús galuskával elkészítési módja:
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és elkezdjük rajta dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát. Mikor a hagyma üveges, rátesszük a vékony csíkokra vágott húst, jól átforgatjuk. Ízesítjük sóval, borssal, borsikafűvel, kakukkfűvel. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a piruló húshoz adjuk. Az egészet kevergetve addig pirítjuk, míg a gomba leve elfő. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd lehintjük liszttel és jól átforgatjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, egy pici vizet -ha szükséges-, és összeforraljuk. A galuskához egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A tojásokat kikeverjük liszttel, ízesítjük kis sóval, majd a tésztát a forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük a galuskát. Tálaláskor a gombás húst a galuskára szedjük, megszórjuk friss kakukkfűvel és egy kevés petrezselyemmel.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás-tejfölös hús galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook