Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás brassói aprópecsenye recept

Gombás brassói aprópecsenye recept

A Gombás brassói aprópecsenye hozzávalói:
1 kg disznó comb
0,5 kg gomba
5 gerezd fokhagyma
3 dkg szalonna
só,
bors

krumpli
fűszerek
2 ek olaj


A Gombás brassói aprópecsenye elkészítési módja:
A húst ceruza vastagságú csíkokra, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk.

A szalonnát apróra kockázzuk és lassú tűzön süssük ki a zsírját, majd forrósítsuk meg, és tegyük rá a húst. Fedő nélkül, időnként megkeverve pirítsuk körbe a csíkokat. Szórjuk rá a gombát, borsozzuk meg, és fedő alatt, közepes lángon pároljuk. A gomba hamarosan levet enged, ekkor levehetjük róla a fedőt és hagyjuk párolódni, amíg ezt a levet elfövi. Mielőtt teljesen zsírjára sülne, sózzuk meg, és nyomjuk rá a fokhagymát.

A hagyományosan bő olajban sült krumpli helyett majdnem szárazon sült krumplit adhatunk hozzá.

A közepes krumplikat 5-10 percig főzzük elő, majd vágjuk gerezdekre. Sózzuk, szórjuk meg borssal, rozmaringgal, köménnyel, vagy valamilyen fűszerkeverékkel, és két evőkanál olajjal. Tepsibe téve, nagyon forró sütőben 20 perc alatt ropogósra sül.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2017. ápr. 4. 07:53

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook