Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gombafejek rakva recept

Gombafejek rakva recept

A Gombafejek rakva hozzávalói:
50 dkg kg burgonya
12 fej csiperke gomba
10 dkg juh túró
1 pohár tejföl
1 ek vaj,
1 evőkanál só
10 dkg trappista sajt.


A Gombafejek rakva elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzük, és meghámozzuk. A gombafejeket megtisztítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, rászeleteljük a burgonyát, sózzuk és ráöntjük a tejföllel kikevert juhtúrót. Erre a rétegre egymás mellé szorosan ráhelyezzük a gombakalapokat, a domború felükkel felfelé. Olvasztott sós vajjal megkenjük és egyenként reszelt sajt kúpokat teszünk rájuk. Meleg sütőben, kb. fél órát sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombafejek rakva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook