Gólyaklub! Zártkörű, meghívóval.. (beszélgetés)
nyilván újra vastagodni kezd a nyálkahártya
mikor mentek konzira Molly, szerdán?
Köszi Cicmic, én is jól, délután megyek kerti partira, bográcsos kaját enni, már nagyon várom.:)
Igen, egyébként egyáltalán nem kizárt, mert ha olyan helyre ágyazódott be a bébi, hogy meg bírt maradni, akkor kibírhatja. Csak ilyenkor nem tudom, hogy elég vastag e a nyálkahártya, vagy újra kezd vastagodni? Ezt nem tudom. Na majd kiderül, nagy show lenne az biztos!:))
A boltkóros naplója nekem is magvan, de még azt sem láttam
a velencei kurtizánt néztem meg valamelyik nap, hát nincs meg a vége
tiszta ideg lettem...:(
nagyon tetszett a film...
Most majd a "Nem kellesz eléggé"-t fogom megnézni.
Tegnap az "Igenember"-t, az "Egy boltkóros naplója"-t, és a "csak barát"-ot néztem.
én is szurkolok neki nagyon, mert ő itt a szívem csücske, de majd a doki megmondja
Adri láttad a Gettómilliomost?
már megakarom nézni, megvan otthon
Szia Molly! Köszönöm nagyon jól!
Te hogy vagy?
hát reméljük a legjobbakat, de ilyen görcsös mensi mellett nem biztos:(
de igenm, a tudat sokat fog lendíteni Nikin, hogy sikerül a baba:))
Szia Cicmic! Hogy s mint?
Jó kérdés, elvileg ha jól megbújt, átvészelhet egy ilyen mensit. Hallottunk már ilyeneket. De igen, legalább tudja, hogy sikerülni fog!:)
Többen kérdeztétek mostanában, mikor kezd el termelődni a HCG a szervezetben, és mikor van az a legkorábbi időpont, amikor ki lehet már mutatni a HCG-termelődést, ezért gondoltam, szánok ennek a témának is egy cikket.
A HCG (humán gonatropin hormon) a beágyazódás után kezd el termelődni az anya szervezetében. De nézzük csak a dolgokat sorjában!
1. Először is a spermiumok bejutnak a szervezetedbe és ott várják, hogy találkozzanak a petesejttel. Előfordulhat, hogy akár 2-3 napig is várnak rá, mert éppen nincsen peteérés. Ha félidőben történt az “akció” akkor jó eséllyel 1 napon belül összetalálkoznak a spermiumok és a petesejt és megtörténik a fogantatás.
2. Ezt követően 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, és a fogantatástól számított 7 nap múlva megkezdődik a beágyazódás. Innentől kezdve már lehet HCG a véredben. Ha a ciklus kezdetétől fogva mérted a testhőmérsékletedet, akkor most azt tapasztalhatod, hogy megemelkedik a testhőmérséklet.
3. A beágyazódás 5 napig tart, tehát a 12. napon fejeződik be, innentől kezdve rohamosan nő a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletből is (ha rövidebb a ciklusod, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). A baba ekkor már 0,5 mm-es.
4. Innentől kezdve rohamos hormonváltozások indulnak meg a szervezetben, tehát innentől kezdve érződnek az első igazi terhességi tünetek: mellfeszülés, álmosság, szédülés, émelygés, hányinger stb. A baba szíve a 16-22. nap körül alakul ki, innentől kezdve már nemcsak terhességi teszttel, hanem ultrahanggal is biztosan ki lehet mutatni a terhességet. A szív kialakulása előtt csak a petezsákot látja az orvos, ezért korábban nem érdemes elmenni hozzá.
Fontos, hogy a fenti értékek (napok száma) a fogantatástól számítva értendő, tehát a ciklus félidejétől, ugyanez az előző menstruációtól számítva +14 nap (attól függ, milyen a ciklusod), ez adja meg a terhesség korát. Tehát a fogantatás időpontjában a terhesség már 2 hetes, a beágyazódáskor 3 hetes, mire beágyazódott a petesejt, 26 napos a terhesség, azaz már csaknem túlvagy az első hónapon a 9-ből. Kövesd végig gyermeked fejlődését a magzati léttől 3 éves korig! Ingyenes hírlevél! Iratkozz fel most!
HCG szintek a fogamzástól eltelt idő szerint:
9. nap min. 17- max.119
10.nap min. 17- max. 147
11.nap min. 33- max. 220
12.nap min. 33- max. 429
13.nap min. 70- max. 750
14.nap min. 111- max. 1690
ezt nem tudom, mikor kezd el HCG termelődni utána kellene olvasni
de nagyon görcsös mensije volt, alvadt vérdarabokkal...
de ha nincs is baba, a remény ott van, hogy sikerülhet
szia Hanim
Olvastam, nagyon szurkolok neki. Én úgy tudom, hogy ha nincs megtapadás, akkor még nem növekszik a hcg szint nem? Nem lehet, hogy van ott baba? Nagyon jó kis meglepetés lenne!
Én jól vagyok, köszönöm!
16+2 vagyunk!:)
mindig vigyel magaddal vmi nasit! nalam is mindig van valami, es 10-11 korul tudok enni, nem kell fajo gyomorral a menzara varni! sztem a peksuti vagy a szendvics tuti, nekem ezek nagyon hianyoznak! bar itt is van, de nem olyan...tojaskremeset szoktam csinalni!
Sziasztok Molly es Cicmic!:)
nah, Lanykak, ahogy mar a naplomban is irtam, elviszik a szgepemet:( ugyhogy most bucsuzom! majd sutyiban netezek meg valahonnan...
sokat gondolok Ratok!!!
szia Adri:))
nagyon jól és te?
olvasd el Niki naplóját
szia Molly
köszönöm jól vagyok, kezdek megint éhes lenni
Niki 9:30-ra ment dokihoz.
már nagyon várjuk vissza
Sziasztok lányok!
Bellyke mikor jön vissza? Tűkön ülök!:))
Hogy vagytok Íriszke, Hanim?
igen, menzás vagyok, de az még 3 óra
és más most éhes vagyok
igaz, fél 7-kor ettem.....
tegnap hoztam egy pudingos croissant, jó volt:)))
már csak 3 hét?
féllábbal is kibírod?
hány hetes vagy most pontosan Hanim?
én is gondolkoztam, hogy hozok be valami nasit, mondjuk kekszet
mert olyn éhes vagyok sokszor
eszem és 1-2 óra múlva éhes vagyok.
már nem kell sokáig dolgoznod Hanim, gondolj erre!
ja igen, csak akartal!:) en is betolnek egyet megmondom oszinten...a ferjem nelkul eleg gyatra a kajaellatasom..gyalogolni meg 50fokban 80%os paratartalomban meresz vallakozas..ugyhogy napolyizok:)
jol vagyunk, kiveve a fejfajast, es munkahelyi korulmenyeket, de a naplomban minden benne van.
nem ettem azóta sem pizzás csigát....
enyhe émelygés volt ma is, de nem volt öklendezés
szia Hanim
hogy vagytok-?
Szia Irisz!
na volt emelyges? pizzas csiga adag bent van mar?:)
Bellyke nagyon varunk vissza!!! nyugi az orvos elmondja majd mi tortent, es lehet hogy mar kovetkezo ciklusban jon a babo!!! szivbol kivanom hogy igy legyen!!!++++++++++++++++++++++++++++++++