Gégeszűkület, stridor, dyspnoe (beszélgetés)
A lányomnak stridora van. 3 hónaposan lett kimondva rá annak ellenére, hogy folyamatosan kérdeztük a gyerekorvost...de elkönyvelt inkább tulaggódó, okoskodó szülőnek.
Heim Pál gégészet 3 hónaposan orron keresztűl. Timcsi ordít, én sírok, apa meg próbál lelket önteni belénk.Kiderült, hogy a gégefedő tul puha, ez kérem stridor. Mivel refluxa is volt, tovább küldtek SIDS vizsgálatra. Utána néztem, az előttünk álló vizsgálatnak, idegeskedéstől elapadt a tejem.
A vizsgálaton Timcsi az orrán keresztűl gyomorszondát kapott , további zsinórok a mellkason, légzés figyelés.- Csak mellékesen 8 órán keresztűl tartott a vizsgálat-. Annyira ordított, hogy kijött a jobb oldali lágyéksérve. Egyetlen alatató orvos sem vállalta az alatatást a stridora miatt. 2 hónapig voltunk így visszarakosgattam a sérvét, majd mivel már nagyon veszélyes volt , mert naponta 6-10 alkalommal jött ki a sérv, a sebész az asztalra csapott és végül is megműtötték. Senkinek nem kívánom azt az 1 órát!!!
Fél évente kéne visszajárni a stridora miatt. Nem megyünk! Minek???? Hallom hogy van még, még mindíg olyan a légzése. Minek szenvedtetni és felesleges, fájdalmas és kellemetlen vizsgálatnak kitenni??? Nem teszem.
Ez a kislányom története.
Szia!
Hát, akkor ez szerintem inkább hörgőszűkület lehetett, mert arra írnak fel szteroidos kúpot, ha nátha miatt mégjobban beszűkül neki. A gégeszűkület egy állandó dolog, hanngos stridoros légzéssel és akkor is jelen van, ha nem beteg és nincs tél.
Az én kisfiam is gégeszűkületes volt. Már négy éves és kinőtte...két és fél éves korára:)
Neki voltak rohamai is, főleg téli időszakban. Na az nagyon durva volt. Akkor még panelban laktunk...én meg éjjel rohantam le vele a lépcsőn, ki az utcára minusz tiz fokban. Rajtam csak pizsama volt..csak úgy futtomban bugyoláltam be a gyereket, meg adtam rá az én sapkámat. Odalent meg énekeltem neki, játszottam magam, hogy nehogy még jobban megijedjen, és mig a kúp hatni nem kezdett, én csak énekeltem és bohóckodtam, magamban meg halálra rémültem, hogy ott fullad meg a karomban. Mire a mentő odaért, vége lett a rohamnak, a mentős megdicsért a lélekjelenlétemért, én meg felvittem a kisfiam, aki békésen szunyókált. Letettem, bementem a fürdőszobába, 10 perc múlvára beállitottam a jelzést a telefonomon, és mig az a 10 perc le nem telt, csak zokogtam és zokogtam...majd megmostam az arcom és úgy feküdtem le a gyerek mellé, mintha minden rendben volna...akkor 41 órát voltam egyhuzamban ébren, mert féltem, ha elalszom, nem veszem észre a rohamot. Következő évben még volt egy ugyanilyen 2 hetes rohamos időszak, aztán azóta nem volt gond. Óvatosságból a kúpot feliratom a dokival, hogy legyen itthon, ha kell...de nincs gond már.:)Nekem a doki anno azt mondta, hogy a legtöbb gyerek kinövi ezt, aki nem, annak nagyvalószinűséggel asztmába megy majd át.Nyugodt babázást kivánok!
Szia!
Tényleg? De ha nem vizsgálták ki, akkor honnan tudjátok?
Én babám most lesz 2 hónapos és már születés után rögtön gyanús lett... vitték is el az 1-es klinikára, ahol megtükrözték stb és kiderült, hogy a gyűrűporc aránytalan alakú és emiatt van a szűkület.
Nektek is azonnal feltűnt? És mit csináltak akkor vele?
Stridora nem volt? Nem húzott be a mellkasa?
Mennyi idősen kezdtétek észrevenni a javulást?