Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Forralt bor készítés, de milyen borból? fórum

Forralt bor készítés, de milyen borból? (tudásbázis kérdés)


29. töprengő (válaszként erre: 20. - 47034eaf81)
2013. jan. 6. 17:37

Igen, becsapós. Fahéjat sokan szeretik, talán azért..

Ma megkínáltak, csak cukor volt benne.

Finom volt, és érdekes mód nem vágott fejbe. Igaz másfél dl körülit ittam.

Nagyon ritkán iszok alkoholt..

2009. dec. 26. 12:32

Megint aktuális, na jó, nincs igazi hideg...

[link]

Forralt bor receptek

27. 0260f21e84 (válaszként erre: 15. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 13. 10:06

koszonom

ebben hasonlo az izlesunk :)

26. 'szti (válaszként erre: 15. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 13. 06:38
ezeken kívül egy kis darab citromhéjat is szoktam tenni bele (és a fahéjat egészben)
25. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 24. - 47034eaf81)
2009. jan. 12. 23:49

Általános dolog hogy a fűszerek amik vegyianyagot tartalmaznak biológiai hatással vannak a szervezetre. A gyógyszereknél is azért ellenjavallt egyeseknél az alkohohol mert vagy nagyon gyorssá teszik a felszívódást vagy reakcióba lépnek egymással és a gyógyszer hatását nagyon felerősítik. A cukor pld növeli az alkohol felszívódási sebességét. A fahéjaldehid szintén.

A kávét is azért jó tejszínnel inni mert az meg a koffein felszívódását lassítja.

24. 47034eaf81 (válaszként erre: 23. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 12. 23:34

miért?

mi lép mivel reakcióba?


mik azok az egyes fúszerek konkrétan amik növelik az alkohol felszívódási képességét?

23. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 22. - 47034eaf81)
2009. jan. 12. 23:31
Egyes fűszerek növelhetik az alkohol felszívódási sebességét.
22. 47034eaf81 (válaszként erre: 21. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 12. 23:10
hogy növelheti a fűszerezés a fejbevágást?
21. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 19. - 47034eaf81)
2009. jan. 11. 23:01
Ha egy 12%os bort kétszeresére higítanak az még sörnek is gyenge lesz. Nem kell túlfűszerezni mert az is növelheti a fejbevágást.
2009. jan. 11. 22:47
szerintem így is bővem fejbelöki a gyanútlan embert mert itatja magát
2009. jan. 11. 22:44

harmadrészben kell higítani

milyen hatásról beszélsz?

2009. jan. 11. 22:40
Azt meg nem értem miért van olyan hogy felerészben vízzel higítani akkor semmi hatása nem lesz.
17. 47034eaf81 (válaszként erre: 7. - Alexx)
2009. jan. 11. 22:40

Én is így készítem, gyömbér és vanília nélkül igaz, de ezekkel még finomabb lehet csak ... a cukor mennyiségét kostolgatással állítom be


isteni

16. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 14. - 0260f21e84)
2009. jan. 11. 22:38
És a túlízesítést meg a túlfűszerezést nem szeretem. Ha fahéjízű akkor minek bele vanillia. Ha szegfűszeges akkor minek bele bors. Ha fahéjas cukort teszek a szilvásgombócra abba nem teszek még vanilliát is.
15. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 14. - 0260f21e84)
2009. jan. 11. 22:30
Teljesen egyénileg. Kevés fahéj, szegfüszeg, cukor megkóstolom és ha valamelyik kevés teszek hozzá még. Egyszer nagyon elszúrtam öt szegfűszeget tettem bele és méregerős ihatatlan lett. És felesleges nagyon minőségi borból csak ne kannás legyen.
14. 0260f21e84 (válaszként erre: 13. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 11. 22:04

jo, hogy mondod, valami ilyet gyanitottam en is.

Te is eloregyartott keverekbol csinalod, vagy "egyenileg"?

13. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 10. - 0260f21e84)
2009. jan. 11. 22:01
Semeddig nem kell főzni ha mocorogni kezd az ital teteje abba kell hagyni,mert elpárolog az alkohol és forró víz lesz belőle.
12. 0260f21e84 (válaszként erre: 11. - F64f0d9a69)
2009. jan. 11. 21:58
:) Koszi
11. f64f0d9a69 (válaszként erre: 10. - 0260f21e84)
2009. jan. 11. 21:53

Régen én is gyártottam, míg nem kaptam ajándékba:

Herbária, Borvarázs filteres fűszerkeverékét.

Azóta eszembe sem jut más. Nagyon finom! (nekünk :)) )

10. 0260f21e84 (válaszként erre: 7. - Alexx)
2009. jan. 11. 07:15

es ezekbol a fuszerekbol mennyi kell?

Sajnos en azzal, hogy izles szerint, nem tudok sokra menni. Finom legyen, ne tul eros, ne tul fuszeres, de erzodjon a forraltbor-feeling. Es mennyi ideig kell fozni?

koszi

9. vereskati (válaszként erre: 7. - Alexx)
2009. jan. 11. 06:35
Mi is így csináljuk nagyobb társaságnak, félédes borból, én forralt bor fûszerkeveréket teszek bele és 2 csomag vaníliás cukrot.
2009. jan. 11. 06:13
Egészségedre- amilyenbQl akarod- azt üzeni a Párom :)
2009. jan. 11. 04:06

Most tanultam szakácstól:

1 l vörösbor

1 l fehérbor

1 l víz

1 kg cukor

citrom, fahéj (egész), szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, vanília/vaníliáscukor


Ne főzd túl, mert elveszik az alkoholtartalma.

Borból pedig nem kell a legjobb, legminőségibb, legdrágább, megteszi az olcsóbb is, csak bor legyen és ne "tablettás".

2009. jan. 6. 16:44
sima vörös asztali bor alegolcasóbbat kell megvenni.
5. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 4. - Smudlaagi54)
2009. jan. 6. 16:36
Vörös borból felesleges forralni sok anyag bomlik benne. Gyengébb savanykás borból kell mert úgyis cukrozzuk.
2008. dec. 6. 17:49
Én nem igazán szeretem a forralt bort.Egyszer csináltam,de vegyesen minőségi borból(Fehér,és vörös)és valami isteni finom volt.
2008. dec. 6. 17:35

Forralt bornak, mifelénk a kevésbé jó minőségű bort használják, "un: kocsis bort".

Egy rész bor, egy rész víz, ízlés szerint cukor, csipet örölt piros paprika, fele csipet örölt bors, egy-két szegfűszeg, egy darabka fahéj.

2. 2a8d549dd2 (válaszként erre: 1. - Mokuskas)
2008. dec. 6. 17:17

Az attól függ milyet szerettek!

Mi az édes és jó minőségű borokat kedveljük(igaz azokat sajnálom is forralt bornak!)de ha már forralt bor,hát legyen karácsony!:-))))


Megfázáskor nekünk sokat segített!(persze csak felnőtteknek!)

2008. dec. 6. 17:14
Most készítenék először forralt bort, de milyen fajta ill. tipusú borból a legjobb?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook