Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymával tűzdelt kacsamell recept

Fokhagymával tűzdelt kacsamell recept

A Fokhagymával tűzdelt kacsamell hozzávalói:
1 kg bőrös, csontos kacsamell
4 gerezd fokhagyma

1,5 dl fehérbor


A Fokhagymával tűzdelt kacsamell elkészítési módja:
A fokhagymát vékony csíkokra vágjuk és megtűzdeljük vele a kacsamellet. Sóval bedörzsöljük, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárhassa. Közepesen meleg sütőben kezdjük el sütni. Sütés közben többször meglocsoljuk borral, majd saját zsíros pecsenyelevével. A sütés vége felé növeljük a sütő hőfokát, hogy a bőr szép pirosra és ropogósra süljön. Ha kész, a sült mellhúst a csontról lefejtjük, ferdén felszeleteljük, hagymás törtburgonyával, és vöröskáposzta-salátával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymával tűzdelt kacsamell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook