Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fokhagymás csiga recept

Fokhagymás csiga recept

A Fokhagymás csiga hozzávalói:
7 gramm szárított élesztő
4 evőkanál + 3 deci meleg víz
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 teáskanál cukor
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
50 dkg rétesliszt
5 dkg magozott olajbogyó
töltelékhez:
10 dkg puha vaj
1 teáskanál só
3-4 gerezd fokhagyma

olaj a tál kikenéséhez
liszt a gyúródeszka megszórásához
1 tojássárgája + 1 teáskanál víz a csigák megkenéséhez


A Fokhagymás csiga elkészítési módja:
Simára keverem a szárított élesztőt 4 evőkanál meleg vízzel.
3 dl meleg vízhez hozzáöntöm az olívaolajat, belekeverem a sót, a frissen őrölt borsot, hozzászórom a cukrot, az apróra vágott, friss rozmaringot, majd hozzákeverem a felhabosodott élesztős vízhez.
Robotgéppel lassan, de folyamatosan kevergetem az olajos-élesztős masszát és apránként beledolgozom a mikróban meglangyosított lisztet.
Az erősebb fokozatra kapcsolt robotgéppel 6-7 perc alatt simára, lyukacsosra dagasztom a tésztát. Ha túl lágy lenne, szórok bele néhány kanál lisztet.
Rászórom a lecsöpögtetett, apróra vágott olívabogyót a tésztára, és további 2 percig kézzel dagasztom, hogy alaposan beledolgozzam az olajbogyóvagdalékot.
Kiolajozok egy tálat, belehempergetem a tésztát, ráteszek a tetejére egy darab folpackot, és meleg helyen a duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrom.
A töltelékhez keverem a puha, de nem megolvasztott vajat a pépesre zúzott fokhagymával és a sóval.
A tészta negyed részéből kinyújtok egy 26 cm x 17 cm nagyságú téglalapot és beleteszem egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ezen a rétegen ülnek majd a csigák.
A maradék tésztából egy 40 cm x 20 cm nagyságú téglalapot nyújtok, és megkenem a fokhagymás, sós vajjal. A megtöltött tésztát a rövidebb oldalánál fogva, mint egy rétest feltekerem. A tekercset 2 centis szeletekre vágom, és egymás mellé ültetem a csigákat a tésztalappal borított tepsibe. Letakarom egy konyharuhával, hagyom kb. 15-20 percig.
Kevés vízzel felhígított tojássárgájával megkenem, és előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
10 csiga lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 11. 23:59

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook