Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fogászati korona/híd fórum

Fogászati korona/híd (beszélgetős fórum)


15. Lau_Ra (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 23. 16:04
Ha nem tör sehol, nem túl magas és tudsz vele rágni, akkor idő kérdése és megszokod. Ne is gondolj rá.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Lau_Ra)
febr. 22. 12:36
Irigyellek, én nem tudom elkepzelni hogy ezt valaha sajatnak fogom erezni :-(
13. Lau_Ra (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 10:45
Nekem 1db koronám van, sokkal vékonyabb mint a saját rágófogaim. Kérdeztem jó lesz ez-e így? azt mondta a doki, igen. Pár napig szenvedtem vele, furcsa volt. Ma már olyan mint a sajátom.
12. katt2 (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 10:11
Hát így egy kicsit bonyolultabb a dolog. De be fog az állni, csak idő kell hozzá.
11. globus (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 09:59

Ha évekig nem volt ott fogad, sokáig tart a megszokása.

Emlékezz arra, milyen furcsa az is, amikor kihúznak egy fogat, állandóan odatéved a nyelved. Ha több évig foghíjas valahol, a szemközti fogak kicsit megereszkednek, de mintavételnél ez korrigálódik. Az, hogy vastagnak érzed, teljesen normális még.

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Katt2)
febr. 22. 09:53

Nehéz volt megoldani. Évek óta nem voltak fent fogak, az alsók terjeszkedtek felfelé, ebből kifolyólag kicsi volt a hely. A harapási magasságot megemelni jóval bonyolultabb lett volna. Az örlőket csak úgy tudták megoldani, hogy belül kisebbek mint ami kívül látszik, laposak kb de a stabilitás miatt a szájpadlásom irányába, szóval olyan peremszerű amit a nyelvemnek nehéz megszoknia, enni pedig rossz velük mert a perem felett megáll a kaja :-( ez az egy megoldás volt arra, hogy legyenek fogaim de nem tudtam előre hogy így lesz megoldva, csak kb "szembesültem" vele. Ha tudom akkor sanszosan nem csináltatom meg :-(

Próbálok neki időt adni de ha kb egy hónap múlva ugyanitt tartok akkor gondolkodok rajta, hogy levetetem, én nem akarok ezzel az érzéssel élni.

febr. 22. 09:42

Nekem pont fordítva van. Feltette próbaképpen a doki, olyan volt, mint az eredeti. Jó? Jó. De azért csak maradjon így próbaragasztással, majd egy hét múlva felragassza véglegesen. Jó. Olyan jól sikerült a próbaragasztás, hogy azóta sem jött le. Ennek 4 éve.

Nagyon sok minden függ a mintalevételtől, de méginkább a technikustól.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Andi6020)
febr. 22. 09:40
Na ez az ami aggaszt, hogy van aki nagyon hamar megszokta, eltelt már több mint másfél hét és nekem érzetre még mindig nagyon rossz :-(
febr. 22. 09:39
Ja meg vastagok, jóval vastagabbak mint a sajátjaim.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Globus)
febr. 22. 09:39
Nem, tükörbe nézve szépek, van aki nem tudta megmondani, hogy melyik fogakat csináltattam meg, annyira természetes hatásúak. Nekem az a fura, hogy ilyen orbitálisan nagy fogak, nem nagyobbak mint az elől lévők csak oldalt tini korom óta hiányoztak fogak, gondolom szoktalan is. Kívül nem furcsa de belül a nyelvem még nagyon nem tudja megszokni illetve azt érzem nehéz. Sajnos két csiszolt fog között 3 a pótlás és azokat semmi sem tartja úgy mond, ott 3 hiányzott.
5. globus (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 09:31
Ha tükörbe nézel, látványra is furcsa?
4. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 09:30

Meg fogod szokni.

Mondjuk nekem kb 2 nap volt, de türelem.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Globus)
febr. 22. 09:29
Én most jelenleg nem igazán tudok benne bízni mert telnek a napok és semmivel sem jobb érzetre :-( nagyon sok embertől pedig azt hallottam 4-5 nap alatt teljesen meg kellene szokni.
2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 09:22

Korona? Óó, meg fogod szokni. Most még úgy tűnik, hogy nagy bumszli, bele sem fér a szádba, de hidd el, később észre sem veszed.

Amikor frontfogamra ragasztották, úgy éreztem, többé nem tudom becsukni a számat :DD

Ha látszatra megfelelő, csak az érzés furcsa, jó lesz az!

febr. 22. 09:12

Sziasztok. Ti mennyi idő alatt szoktátok meg az új fogakat?

Már másfél hete van fent oldalt a korona de még mindig zavar és nagyon aggaszt, hogy ez így is marad. Még van remény? Voltam már kétszer utólagos csiszoláson, sokat segítettek a dolgon de még mindig nagyon kellemetlen érzés a számban, enni sem túl jó és állandóan érzem ezt az idegentest érzést :-( elképzelni sem tudom, hogy ezt valaha már észre se fogom venni. Jelenleg bánom, hogy megcsináltattam. Oldalt van, sok fogat érintve és évek óta nem voltak ott már fogaim.

Ha tovább csiszol belőlük akkor már eléri a fémet :-(

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook