Fogamzásgátlók: Yadine vagy Deciora? (beszélgetés)
Uhh bocsanat, ugy tunik az ekezetek nem jol jelentek meg :(
Megegyszer :
Eddig Gracialt szedtem 3 honapig, amit a fogamzasgatlason tul a pattanasaimra kaptam, de nem valt be sajnos. Igy valtottam a Yadine-ra, de a Gracial 6 napos szunete utan, mikor a Yadine-t kellett volna kezdenem, a gypgyszertarban nem volt keszleten, igy egy nappal kesobb tudtam csak bevenni az uj gyogyszert. Kerdesem, hogy ebben az esetben meddig kell kiegeszito vedekezes, es hogy a Yadine mikor fogja kifejteni a fogamzasgatlo hatasat? Koszonom szepen, kellemes napot kivanok nektek :)
Sziasztok! M¨Śg ¨˛j vagyok :)
Egy kis seg¨Şts¨Śget szeretn¨Śk k¨Śrni.
3 h¨Žnapig a Gracialt szedtem (els01 gy¨Žgyszerem volt). A fogamz¨˘sg¨˘tl¨˘s mellett a pattan¨˘saimra is kaptam. De mivel nem v¨˘lt be, a Yadine-ra v¨˘ltottam a doki tan¨˘cs¨˘ra. A Gracialn¨˘l ugye 6 napos a sz¨šnet, ¨Śs ut¨˘na kellett elkezdenem a Yadine-t, de nem volt a gy¨Žgyszert¨˘rban, ¨Şgy csak m¨˘snap estefel¨Ś jutottam hozz¨˘. Teh¨˘t egy nap kimaradt, ¨Śs t02bb, mint 12 ¨Žra telt el (a p¨Žtolhat¨Žs¨˘g miatt). Ilyen esetben v¨Śdekezzek e pluszban, ¨Śs ha igen, akkor meddig? K02sz02n02m :) Kellemes napot nektek!
Sziasztok!
Eddig a Deciora 3mg/0,02 mg-t szedtem, de most másikat javasolt az orvosom. 3 havi adagot váltottam ki, és még megmaradt két egész levél. Ha valakit esetleg érdekel, jutányos áron eladnám.
Szerintem biztos hogy van aki hízott, van aki nem. Sajnos ez egyénfüggő, mindenkire másképp hat.
Például én nem híztam tőle, régen anyum sem, mikor még tablettát szedett.
Sőt, a környezetemben nem is tudok olyat akinek a súlya ettől változott volna.
Azt hiszem egyebkent hogy a Volina is ugyanaz, mint a Yadine, mert en eloszor azt szedtem, csak hiany lett belole, mikor meg ujra forgalmaztak mar nem tertem vissza ra.
A 3 havit en sem tudom hogy jon ki, lehet hogy olcsobb :)
Én 3000ft-ért veszem a Yadine-t O.o
Ez hogy lehet?
Egyébként 3 éve szedem, nekem eddig semmi problémát nem okozott.
Mi a gyógyszertárban sokat veszünk át belőle, annyira nem lehet új, mert fogy, írják fel az orvoyok. Hasonlítsd össze a hatóanyagát a 2 gyógyszernek, ha ugyanaz és mg is akkor nem lesz semmi baj.
De a mellékhatások mindig a gyógyszer abbahagyasa után jön elő többnyire. Sajnos, nem mikorelkezdik, persze elofordul hhízás, de ebben van vizhajtó úgy mint a yadine - ban is úgyhogy nem biztos.
Az antibiotikum, az gyengíti a hatását, de ez minden fogamzásgátlóra vonatkozik,meg sok tényező, betegség, vagy olyan étel fogyasztása ami megterheli a gyomrot,lassabban szívódik fel, de általában védelmet nyújtanak.
Mondjuk mi még alkalmazzuk a megszakítás is biztos ami biztos alapon, csak erre támaszkodni nem tanácsos, érhetik meglepetések az embert.